Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki, tut, questy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. jakie pliki polecacie na początek? chce sobie zrobil harda tylko dla siebie, nie zadne hamachi, chce jakies stare pliki ale z kostiumami aczkolwiek moga byc bez 

2. jakis tut do stawiania serwera na tych plikach

3. jakis tut do stawiania questow, chcialbym sobie porobic sam ^^

Opublikowano

jezeli poduczyłbym się pisania questów miałbym czego szukać u innych serwerów? nie chodzi mi ani o technika bo to tylko questy ani o %% z IS'u, czysta przyjemność?

Nie mam pojęcia. :P Natomiast samo poduczenie nie wystarczy, dzisiaj serwery są zbyt wymagające.

Opublikowano

Nie mam pojęcia. :P Natomiast samo poduczenie nie wystarczy, dzisiaj serwery są zbyt wymagające.

chłopie, nie mówie o balmora czy te sprawy bo dla mnie aka. gimbusa to głowa mała 1. obowiązki 2. zarobki, w d***e by mi się przewróciło a i tak teraz mam nie za dobre oceny

EDIT

a dałbyś info jak zrobić serwer tylko dla siebie? wiem, że się da ale ni ch......, nigdy się w tym nie paprałem :/

Opublikowano

chłopie, nie mówie o balmora czy te sprawy bo dla mnie aka. gimbusa to głowa mała 1. obowiązki 2. zarobki, w d***e by mi się przewróciło a i tak teraz mam nie za dobre oceny

EDIT

a dałbyś info jak zrobić serwer tylko dla siebie? wiem, że się da ale ni ch......, nigdy się w tym nie paprałem :/

Jest bardzo dużo poradników na tym forum jak zrobić serwer, nie będę specjalnie przeszukiwać całego forum. ;)

Opublikowano

Jest bardzo dużo poradników na tym forum jak zrobić serwer, nie będę specjalnie przeszukiwać całego forum. ;)

to moze powiesz tak mniej wiecej? o.0

Opublikowano

to moze powiesz tak mniej wiecej? o.0

Włączasz i grasz. O szczegółach dowiesz się szukając tematów na forum, czy nawet innych stron - jest tego pełno. I na prawdę proszę Cię nie pytaj się dokładnie o temat... bez przesady, wyduś z siebie lenia i sam poszukaj.  :rolleyes:

Opublikowano

dobra, mam to ... hamachi ^^ powiedz mi bo mam problem jak widac na zalaczonym obrazku CO MAM ZROBIC 8081014102059921246296.png

EDIT 

nie da rady jakis innych plikow?

?

Opublikowano

powiedzmy, ze wezme te schittseta pliki serwerowe, nie? i jak sie je instaluje? pol internetu i 80% googli przeszperalem i wiem ze jakos do usr/home sie wrzuce do ftp a ja ni chuuuu nie wiem jak to stworzyc pomoz @Tharel. :)

na tym sie wzorowalem http://www.mpcforum.pl/topic/281586-tut-jak-zainstalowa-pliki-serwerowe-2010/

Polecam kupić vps do 50 zł bo na hamatchi to się wiele nie nauczysz i komputer tylko sobie osłabiasz. 

Wiem, że zaraz będzie hejt na mnie z tego powodu iż nie każdy może mieć środki ale jak chcesz się uczyć to musisz ponieść jakieś koszta chodzisz do szkoły zapewne i zeszyty książki etc również nie są za darmo pamiętaj o tym :) 

pS użyj plików grubego pryszcza. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Polecam kupić vps do 50 zł bo na hamatchi to się wiele nie nauczysz i komputer tylko sobie osłabiasz. 

Wiem, że zaraz będzie hejt na mnie z tego powodu iż nie każdy może mieć środki ale jak chcesz się uczyć to musisz ponieść jakieś koszta chodzisz do szkoły zapewne i zeszyty książki etc również nie są za darmo pamiętaj o tym :)

pS użyj plików grubego pryszcza. 

Pozdrawiam. 

rozumiem cie ale nie martw sie o sprzecior, nie chce robic serwera dla xx osob tylko dla siebie moze na 2 osoby max. do zabawy tylko i wylacznie i chce jakies fajne stare pliczki bez bugow :x

Opublikowano

powiedzmy, ze wezme te schittseta pliki serwerowe, nie? i jak sie je instaluje? pol internetu i 80% googli przeszperalem i wiem ze jakos do usr/home sie wrzuce do ftp a ja ni chuuuu nie wiem jak to stworzyc pomoz @Tharel. :)

na tym sie wzorowalem http://www.mpcforum.pl/topic/281586-tut-jak-zainstalowa-pliki-serwerowe-2010/

Na początku robisz serwer na jakiejś gotowej maszynie, np. od terenzo.

Następnie wgrywasz pliczki tak jak zostało to opisane w poradniku, który podałeś.

Tutaj masz TuT jak połączyć się z FTP:

http://www.mpcforum.pl/topic/136083-tutorialjak-poprawnie-polaczyc-sie-przez-filezille/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...