Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyszłościowy zestaw.

NitroShot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualna specyfikacja

I5 4670K

MSI Z87-g45 Gaming

Kingston HyperX 2Gb 1600MHz Cl9

I...

Chce kupić MSI GTX 770. Jak dozbieram pieniędzy (tzn. jak wyjdą gry, z którymi 770 na ultra sobie nie poradzi ;) ), drugą 770-tkę. I tu me pytanie brzmi: Jaki zasilacz do tego?

Jak się liczy potrzebną moc zasilacza?

Czytałem o tym na innych forach i ludzie czekają na coś co sie nazywa "maxwell" (wtf?)

Znalazłem takie cuś na stronie nvidii:

http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-750-feb18-2014-pl.html

Po przeczytaniu tego doszedłem do wniosku, że już 750Ti są wyposażone w tą architekturę. Czyli 770 też jest... Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Opublikowano

Poczekaj na premierę 980 i 970. Ceny 780-tek spadną do poziomu 1500 PLN.

A jeżeli już miałbym kupować kartę w cenie ~ 1200 PLN, to wolałbym chwilę poczekać, dozbierać i wziąć R9 290: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-290-4gb-gddr5-512-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9290-dc2oc-4gd5--631342/

W SLI się nie pchaj. Problemy z microstutteringiem, do tego wysoki pobór mocy i nie w każdej grze zysk wydajności ;)

Opublikowano

Oj tam od razu się nie pchaj ;) Jak chłopak ma w czym i ma na czym to wykorzystać to czemu nie? Do SLI 770tek trzeba min dobrego 650W (najlepiej Corsair RM 650W). Jednak dobra obudowa się przyda więc napisz obecną i podaj aktualny zasilacz aby tego jednego dż ti eksa zasilić. Ale najpierw radzę poczekać na rozwój wydarzeń z nowymi GTXami.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Wg. kilku stron 2x GTX 770 nie wiele odstaje od TITAN'a :) Nie wiem ile w tym prawdy ;D

Zasilacz 650w? Nie za mało? (doczytałem się że 1200 by było dobrze... :) )

Do obudowy wejdzie :) Pozdro dla tych co pamiętają mój projekt ;D

Miałem GTX 660 z XFX pro 550W. Tak pytam bo mnie ciśnie żeby karte jakąś kupić i mnie zainteresował temat 770 SLI. A z tego co czytałem to Ci co nie mają SLI to najwięcej narzekają :D Chce to sprawdzić na własnej skórze :>

Muszę jeszcze dodać, że wszystko będzie wodowane C:

Wogóle ta konfiguracja jest przejściowa (następna przesiadka już na ddr4 ;) )

Opublikowano

A z tego co czytałem to Ci co nie mają SLI to najwięcej narzekają :D Chce to sprawdzić na własnej skórze :>

Za to masz ogromnego plusa mimo że wielkości nie da się ustalić :D

Jeśli o zasilacz chodzi to producenci rekomendują takie ogromne moce mając w założeniu że posiadasz jakiegoś śmiecia, który nie będzie w stanie "wyrobić" nawet połowę tej wartości. Do 770tek dobre 650W jest odpowiednie.

Ale poczekaj na nowe GTXy. Nie wiadomo jak z ich cenami (kula mówi że będą takie same jak zwykle...) ale wiadomo że ceny serii 700 będą niższe.

I poszło/pójdzie PW więc sprawdź ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Wg. kilku stron 2x GTX 770 nie wiele odstaje od TITAN'a :)

No właśnie. A od Titana wydajniejszy jest 780 Ti, który obecnie kosztuje +/- tyle co SLI z GTX 770, a pobiera mniej prądu, nie ma masy problemów związanych z działaniem dwóch kart, nie będzie potrzebował tak mocnego zasilacza i w przypadku chęci wodowania nie będziesz musiał kupować bloków wodnych dla dwóch kart, tylko dla jednej.

Obecnie SLI z GTX 770 się zwyczajnie nie opłaca. A za jakiś czas to lepiej będzie sprzedać jednego GTX 770 i dołożyć do nowej wydajniejszej karty zamiast kupować kolejną i ->patrz wyżej.

Opublikowano

Nie wiem czemu nie mogę uwieżyć, że mój zasilacz uciągnie 770tke xD

Jednak rezygnuję z 770tki :)

Teraz powiedzcie mi panowie czy opłaca się dokładać 750 zł aby mieć 780Ti zamiast 780?

No i jaka zasiłka do tego :)

Jeżeli doczekam się nowej serii GTXów to ceny powinny spaść, a wtedy napewno kupuję kartę :D

Jest jakieś info nt. nowych grafik od nvidii?

Opublikowano

780Ti nie warta ceny. To jest Hi-End i nawet w bardzo drogich komputerach trzeba się dobrze zastanowić nad sensem tego ;) Masz świetny zasilacz. 770tkę uciągnie z palcem w ... nosie :D Najlepszą opcją byłoby pójście na kompromis czyli R9 290. 

Jednak poczekaj trochę jeszcze. Będzie można coś pewnie powiedzieć dopiero po premierze nowych NV.

PS: Ode mnie to do takiej obudowy poleciłbym GTX 780 od EVGA ;) Nawet bez wody jest piękna.

Opublikowano

@Amperoo_PL a jak myślisz, 780 uciągnie?

Do radeonów jestem sceptycznie nastawiony :/ Zostawiam to do następnego projektu, który już niebawem się ukaże :)

I tak jak mi radzisz czekam na premierę. Póki co się orientuję, zbieram kasę i planuje ;)

Tak wogóle, to 760/770/780 będą miały sprzętowe wsparcie DirectX 12?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...