Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug/Błąd z clientem Gameforge

Floopy13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim!
Zdesperowany przychodzę do was z prośbą o pomoc. Chciałem dziś sobie z kulturką pograć w naszego kochanego globalnego metinka, lecz już na poziomie clienta gameforge pojawia się problem. Mianowicie, okno odpala się i na tym koniec. Czarne okno wywala się na środku ekranu i tyle...
Nie wiem co zrobić.
CClener wyczyścił i "naprawił" błędy - nadal nic

Reinstal - nadal nic.

W załączniku filmik sytuacji opisanej powyżej.

http://youtu.be/_666oJEcKgc

Edit. link już działa poprawnie

Opublikowano

Sterowniki aktualne? wyłącz antywirusa i zaporę + możesz zainstalować starą wersje metina np z 2010 i aktywować do najnowszego update, powinno to pomóc.

Opublikowano

Sterowniki aktualne? wyłącz antywirusa i zaporę + możesz zainstalować starą wersje metina np z 2010 i aktywować do najnowszego update, powinno to pomóc.

Sterowniki ostatnio jakieś aktualizowałem, ale one są w wersji beta o.O (?)

No ale jak zainstaluje tą starszą wersję to już bez gf odpalać? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

poaktualizuj stery, wywal calego metina + rejestry tempy itd i pobierz nowego clienta, jak nie pyknie to formatuj i tyle ;p

Niedobry pomysł, skoro mu nie działa program Gameforge Live - gry może też nie odpalić. Ja bym radził nacisnąć na Gameforge prawym klawiszem myszy i otworzyć lokalizację pliku. Potem wejść w folder Games/pol_PL/Metin2/ i nacisnąć plik "metin2launch.exe" (utwórz też skrót na pulpicie). Gra wtedy odpali się bez GameforgeLive, a ponadto gra będzie nadal się aktualizować, więc tak odpalana gra powinna ominąć problem.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...