Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam Problem z Minecraftem

jasiekpl123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niewiedzialem gdzie dodac ten temat, mysle ze najlepiej pasuje tutaj.
Mam taki problem, odpalam minecrafta, gram jakies 5-10 minut, nagle mam lagga bo gram na servie, i wywala mi neta na caly komputer, odlaczam kabel od internetu i podlaczam i mi sie resetuje komp
O uj chodzi ? :/

Opublikowano

Zaraz dam ss karty i ogolnie sprzetu  i ocenicie :-)

Up

1. zaraz podam
2. Nie

3. Nie

4. Nie sprawdzalem :P

Tak btw. to wczesniej mi wszystko smigalo wiec nwm, dzisiaj rano dopiero mi sie to zrobilo

Opublikowano

Ściągnij program speecy i daj SS z niego.

Tam jest napisana specyfikacja.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Już widać dla czego nie masz dużo fps :D

Przestarzały procek na stary socek.

Grafika to już lepiej nie mówić i dotego ram ddr2 no niestety na takim sprzęcie ci nie pójdzie minecraft z modami w przyzwoitej ilości fps

Uzbieraj jakieś 1000zł sprzedaj tego na części i kup składaka używanego.

Poszukaj na forum, jest trochę poradników jak zwiększyć fps chociaż wątpię że coś to da.

Opublikowano

Czlowieku... jakies 2-3 dni temu gralem na servie 70fps wiec mi nie mow....

Przeczytaj jeszcze raz tresc tematu bo chyba nie zrozumiales, net mi sie wylacza a nie mam malo fps ...

Opublikowano

Grałeś na serwie, na czystym minecrafcie (BEZ MODÓW) który raz już ci piszą że mody OBCIĄŻAJĄ komputer i powodują spadek fps.

Ja na kompie za 3,5k na czystym mam ponad 700 fps a z 100 modami mam około 100 widać różnice?...

Twój procek - przestarzały

Karta - przestarzała

ram - przestarzałe

Taka prawda niestety :C

Dodatkowo silnik na którym jest minecraft (java) jest obciążający i nie nadaje się na stare kompy

@jasiekpl123 serio ciągle pisałem w złym temacie <face palm>

Sorry mój błąd pomyłka beka :D

Opublikowano

Grałeś na serwie, na czystym minecrafcie (BEZ MODÓW) który raz już ci piszą że mody OBCIĄŻAJĄ komputer i powodują spadek fps.

Ja na kompie za 3,5k na czystym mam ponad 700 fps a z 100 modami mam około 100 widać różnice?...

Twój procek - przestarzały

Karta - przestarzała

ram - przestarzałe

Taka prawda niestety :C

Dodatkowo silnik na którym jest minecraft (java) jest obciążający i nie nadaje się na stare kompy

@jasiekpl123 serio ciągle pisałem w złym temacie <face palm>

Sorry mój błąd pomyłka beka :D

Java jest obciążająca? To, że wszystkie metody są napisane w Javie i łączą się natywnie z DLL'ami, to nie znaczy, że jest obciążająca. Minecraft w C++ pewnie zużywał by tylko ok. 1,25 razy mniej RAMu.

@topic

"Nie" z czasownikami piszemy OSOBNO!

(Niewiedzialem Nie wiedziałem)

Co do tematu: Strasznie dziwna sprawa... A jak grasz na SinglePlayer to all chodzi ładnie? I jakiego masz dostawcę internetu/ping/upload/download? I czy to jest lag czy zwykły spadek FPs do zera? Bo lag jest wtedy, gdy "Serwer nie odpowiada", np. wszyscy (+zwierzęta) stoją w miejscu, na chatcie nikt nie pisze, jak niszczysz bloki, to nie dropią itemy. I jak ci "net" wywala? Pisze, że "Kabel sieciowy został odłączony" czy co?

Opublikowano

Hmm dziwne. Masz stacjonarny komputer czy laptopa?

Kiedyś miałem stacjonarny komputer i jak grałem w Cabala albo metina to nagle mi sięzacinało i komputer się wyłączał. Ale nie musiałem wyjmować kabla od neta?

Jeżeli masz stacjonarny to sprawdź czy kabel zasilający jest dobrze podłączony albo może go wymieńić trzeba, jeżeli masz jakiś innny na zbyciu to spróbuj go podłączyć ale musi mieć takie same napięcie. Kiedyś tak miałem, to możliwe że ty tak masz. Mogę się mylić więc nie kupuj nowego zasialacza. 

Tak jak barwnik się pyta, jak grasz na singlu to wszystko jest ok? Nie wydaje mi się żęby to coś złego z dostawcą było @barwnik4, czekamy niech odpisze na nasze pytania i zobaczymy o co tutaj chodzi.

Kappa.

Opublikowano

Co do komputera to mam stacjonarny, kabel zasilajacy jest w porzadku, na singlu wszystko dziala jak nalezy.

Lag wyglada nastepujaco:

-nikt nic nie pisze na chacie

-jak rozwalam klocek to go nie rozwalam xD

-ruszac sie niby moge

-fps jest w porzadku (nawet podczas laga)

-zwierzeta stoja w miejscu

- i wyskakuje mi blad

-odlacza mi internet :/

post-682619-0-18666600-1410261851_thumb.png

Opublikowano

wywala ci internet ?

Masz tak tylko na tym serwerze ?

Polecem ci zaktualizować jave 

i jest to wina twojego internetu skoro ci wywala 

A i jeśli masz to tylko na tym serwerze to najprawdopodobniej Administracja to 12 latki którzy obejrzeli poradnik jak robić ddos/dos 

Opublikowano

Masz jakiś program typu K9, albo inny antiwirus? Wyłącz firewalla i usuń hamachi jak masz. I jeszce pozbądź sięantywirusa jeżeli go posiadasz. Czekam.

@Edit K9 we protection tak to się nazywa jeżeli masz jakiś ochrone sici to wyłącz, tak samo zrób z firewallem zapora.

@Edit 2 Na jakich serwerach Ci się to zdarza na tekkicie i innych??

@Edit 3 jaka to jest wersja serwera 1.5.2 itp?

Kappa.

Opublikowano

Postaram się pomóc najlepiej jak będę mógł. Java to raczej nie ma tutaj nic do znaczenia. Wysłałem Ci pw and chyba jesteś nowy i nie wiesz jak je się czyta. 

Napisz do mnie na gg 11707882 tam o wiele szybciej Ci pomoge. Czekam

Kappa.

Opublikowano

Masz jakiś program typu K9, albo inny antiwirus? Wyłącz firewalla i usuń hamachi jak masz. I jeszce pozbądź sięantywirusa jeżeli go posiadasz. Czekam.

@Edit K9 we protection tak to się nazywa jeżeli masz jakiś ochrone sici to wyłącz, tak samo zrób z firewallem zapora.

@Edit 2 Na jakich serwerach Ci się to zdarza na tekkicie i innych??

@Edit 3 jaka to jest wersja serwera 1.5.2 itp?

Ale chyba usuwanie hamachi nic nie da. Sam mam i wszystko mi działa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...