Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdy włączam Minecrafta wyskakuje mi ,,Bad video card drivers!"

suphayninja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem już dużo poradników i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, mianowicie gdy włączam Minecrafta pojawia się miejsce na wpisanie nicku gdy klikam ,,Enter Game" po kilku sekundach wyskakuje mi:

Bad video card drivers!      
      -----------------------      

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 08.09.14 14:57

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.2
Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
Java Version: 1.7.0, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 462510992 bytes (441 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: No suspicious classes found.
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:235)
at avv.a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:507)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT aee57011 ----------_
Wcześniej grałem normalnie w Minecrafta na systemie operacyjnym Windows Vista, aktualnie mam Windows 7.
Co robić??
Opublikowano

Zajrzyj tu

Ten link do filmiku na win xp

https://www.youtube.com/watch?v=-0d6BNa0VY4&list=UUBB6lmU3LDVYmnXVuDGf88w

Tu na win 7 niestety po angielsku

https://www.youtube.com/watch?v=gMtGLYHG8xo

Lub możesz zauktalizować sterowniki

https://www.youtube.com/watch?v=UkL-Py6FjRs

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngWefaj no chyba tylko sterowniki trzeba zaktualizować albo nową grafę/komp kupić? Wiele jest tematów z tym problemem, nawet Mojang zrobił specjalnie, że jak jest ten błąd, to pyta się, czy otworzyć przeglądarkę ze stroną, gdzie jest napisane rozwiązanie+spis sterów.

Opublikowano

Powiedz mi jaką masz karte graficzną to znajdę Ci nowe sterowniki do niej. 

"This can usually be fixed by updating the video card drivers." 

To znaczy że minecraft może być naprawiony przez aktualizacje sterowników do katry graficznej. Tylko tak możemy Ci pomóc. 

Więc napisz mi proszę jak ta karta graficzna się nazywa, to postaram się coś wykombinować. 

Kappa.

Opublikowano

Tutaj masz linka do sterowników : http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Musisz tam wybrać 

1. Typ produktu

2. Serie

3.system operacyjny 

Chyba dasz sobie rade. Jak nie to pisz czego nie potrafisz zrobić.

@Edit Jak już pobierzesz najnowsze sterowniki do tej karty to usuń stare i zainstaluj nowe. Potem uruchom ponownie komputer i powinno zadzziałać. 

Kappa.

Opublikowano

Uu to już nic na to nie poradze. Jeżeli masz kolege to idź pobierz u niego i na jakąś pamięć wrzuć albo usb. I zainstaluj u siebie.

Kappa.

Opublikowano

Siema. Miałem identyczny problem. Rozwiązania są dwa: możesz zmienić przyspieszenie sprzętu ustawiając je na środek lub tak jak koledzy tu wyżej pisali aktualizacja sterowników. Czytając twój dowiedziałem się że masz kartę pd nvidii. Dam Ci jedną i najlepszą radę ściągaj sterowniki zawsze ze stron producentów, a nie z innych typu softonic. W moim przypadku pomógł drugi sposób i to będzie na 99% to. Dziękuje Wszystkim. Pozdro i powodzenia.

Opublikowano

Wystarczy że pobierzesz sterownik do karty graficznej.

Dla Ciebie jak up pisało, najlepiej z oficjalnej strony nvidi pobrać.

Waga około 2 GB całość ma ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Mam taki mały problem mam już sterowniki, ale gdy odinstalowałem zmieniła się rozdzielczość ekranu i gdy klikam na to co pobrałem to się ładuje pisze sprawdzanie zgodności systemu a jak skończy to pisze: ,, Program instalacyjny NVIDIA nie może kontynuować pracy. Ten sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego." Co robić?? ;(

Opublikowano

Mam taki mały problem mam już sterowniki, ale gdy odinstalowałem zmieniła się rozdzielczość ekranu i gdy klikam na to co pobrałem to się ładuje pisze sprawdzanie zgodności systemu a jak skończy to pisze: ,, Program instalacyjny NVIDIA nie może kontynuować pracy. Ten sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego." Co robić?? ;(

Najprawdopodobniej , pobrałeś zły sterownik do tej karty graficznej ;) 

Opublikowano

Mam jeszcze male pytanko, mianowicie muszę najpierw odinstalować stare sterowniki a później pobierać nowe?

Automatycznie ci zainstaluje ze starych na nowe :-) spokojnie.

Opublikowano

@LordAsasin Wskakuje mu niezgodność z oprogramowaniem czyli musi odinstalować wszystko i zainstalować od nowa.

Top@ 

Odinstaluj wszystkie sterowniki, i na tej stronie Nvidi musisz wybrać swoją karte graficzną, nie tą co już jest podana bo to jest pewnie randomowa. Pobierz taka która pasuje do twojego komputera i potem odnistaluj sterowniki i zainstaluj nowe i zresetuj komputer.

Kappa.

Opublikowano

Widzisz. Pamiętaj zawsze jak będziesz miał nowy komputer, albo w mc będzie Ci ekran migać albo czarny ekran w mc będziesz miał to najczęstszą wadą są właśnie outdated ( przeterminowane sterowniki do kart graficznych) wtedy wchodzisz na nvidie wybierasz serie produkty itp i ściągasz. Potem usuwasz i instalujesz nowe i prawie zawsze to pomaga ;) 

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...