Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić 2 liniowe motd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się spytać jak zrobić 2 liniowe motd jak robie to w server.properties to mi pisze przez 1  jakies okienko cps czy jakas tak.. Nie działa mi 2 liniowe za najlepsza odpowiedz like!

Opublikowano

Musisz dać większy odstępu między słowami.

Zamiast np.: 

motd=\u00A7aServer Minecraft Line1 \u00A7cLine2

Będzie:

motd=\u00A7aServer Minecraft Line1                                               \u00A7cLine2

Jeżeli nie będzie części tekstu który ma być w drugiej lini daj mniejszy odstęp.

@Edit

a ten kolor moze być paragraf czyli ten znak § ?

Zamiast znaku § wpisuj \u00A7

Przykład(z kolorem i tekstem): \u00A7aTekst

Opublikowano

aha.. czyli np motd moje bedzie tak wygladac : \u00A74 TorexCraft serwer twoich marzen /n

\u00A7bJestes na serwerze torexcraft ?

Opublikowano

aha.. czyli np motd moje bedzie tak wygladac : \u00A74 TorexCraft serwer twoich marzen /n

\u00A7bJestes na serwerze torexcraft ?

tak dokładnie :) w pliku server.protperties znajdz linijke motd i tam wstaw :)

Opublikowano

Polecam ci specjalny plugin do tego (np. MotdManager) zamiast się bawić plikami.

Poco bawić się pluginami? wystarczy 1 linijke zmienić -_-

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXayanixXD mam to.. ale tam 2 liniowego nei da sie zrobic :C

tak zrób:

\u00A74 TorexCraft serwer twoich marzen /n \u00A7bJestes na serwerze torexcraft ?

ee a jak zrobic pogrubienie i podkreslenie ?

Aby zrobić dalsze to wpisz tamty kod \u00A7 i żeby były np razem to: \u00A74\u00A7l\u00A7mTo jest tekst

Opublikowano

Wgraj sobie SKQuery i Skript i zrób skrypt na zmiane motd.

Dynamiczne zmienianie a nie jakies pierdolenie sie po restarcie

... skrypt i dynamicznosc ahahhaha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...