Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MC - za długi nick.

AdrenalinaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :D

Mam problem z MC a konkretniej chodzi o to, że nie mogę wejść na serwer bo wyskakuje informacja, że nick nie może być dłuższy niż 16 znaków a nick, który sobie ustawiłem ma 8 znaków, więc dlaczego tak wyskakuje i jak to naprawić ?

Drugi problem mam z luncherem by. Zyczu przy włączaniu wyskakuje mi, że nie można uruchomić pliku lwjgl64.dll bo jak twierdzi nie może uzyskać dostępu do pliku bo jest używany przez inny proces. Od razu mówię, że nie mam włączonych żadnych innych aplikacji, które wymagają javy i mam włączonego 1 minecrafta a nie np.2

Uprzedzam także by nie pisać bym uaktualnił javę bo już to robiłem i mam najnowszą Java 7 na x32 i x64 bit oraz Java 8 x64 bit.

Mam Windows 8.1 x64 bit. Dodam, że jeszcze przed wakacjami grałem czasem w MC i nie miałem problemu, potem przestałem grać i gdy dzisiaj chciałem zagrać to napotkałem wyżej wymienione błędy.

Pomoc wynagrodzę lajkami ;)

Opublikowano

Jeżeli masz 8 literowy nick a pisze Ci, że nie możesz wejść przez długość to tylko wina wtyczek serwera a co do launchera, w menadżerze zadań zamknij wszystkie procesy javy i potem próbuj uruchamiać.

Opublikowano

Jeżeli masz 8 literowy nick a pisze Ci, że nie możesz wejść przez długość to tylko wina wtyczek serwera a co do launchera, w menadżerze zadań zamknij wszystkie procesy javy i potem próbuj uruchamiać.

Próbowałem już tak, pozamykałem procesy javy jakie znalazłem czyli był tylko 1 po próbie włączenia lunchera i zamknięcie procesu nic nie dało bo gdy zamknąłem proces javy i ponownie uruchomiłem luncher to znowu wyskakiwało to samo. 

A co do nicku to nie da się nic z tym zrobić? Kurde szkoda, bo grałem już kiedyś na tym serwie ale na wcześniejszej edycji..

Opublikowano

Na serwerze nie można mieć dłuższego nicku, niż 16 znaków, ponieważ serwer na liście TAB wysyła 4 bity o długości nicku, a 4 bity pozwala na maksymalną liczbę "16". Spróbuj na innym launcherze albo/i z innym nickiem.

Opublikowano

Na serwerze nie można mieć dłuższego nicku, niż 16 znaków, ponieważ serwer na liście TAB wysyła 4 bity o długości nicku, a 4 bity pozwala na maksymalną liczbę "16". Spróbuj na innym launcherze albo/i z innym nickiem.

Próbowałem już na różnych luncherach ale w końcu się udało :)

Wielkie dzięki xD

Temat do zamknięcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...