Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie telefonu root'em i innymi bajerami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rok temu stałem się posiadaczem mojego pierwszego smartphonu. W salonie T-Mobile uzyskałem telefon GT-S7560M w mixie za 50zł.Telefon Samsung Galaxy Trend uzyskalem za 1zł i umowa na 3 lata.

Telefon nawet przy pierwszym uruchonieniu się zacinał, co stało się dla mnie bardzo denerwujące. Wytrzymałem cudem rok, bez szperania w nim, ale 2 tyg temu robiłem sobie roota i zainstalowałem program greenify i Droid Wall i dzięki tymi programami mój telefon przestał się tak mocno zacinać. Po zainstalowaniu roota odrazu zainstalowałem jakiś recovery, ale chyba natrafiłem na fabryczny i mam to samo co miałem.

Telefon mam mieć jeszcze 2 lata i jak myślę o tym, że jeszcze nawet połowę czasu go nie mam, to name wrażenie, że zaraz mnie szlag jakiś trafi...

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co zrobić, żeby telefon fajnie wyglądał + był wydajny? Myślałem także nad CyaogenMod z KitKatem 4.4, ale prawdopodobnie ma bugi, a bugów nie chcę ;) Proszę o liczne podpowiedzi. Z góry dziękuję )

Przepraszam za odp, zamiast edycji, ale jestem aktualnie na tym tel. Niedługo telefon zastąpi mi komputer, gdyż zmiemiał szkołę i szkoła jest z internatem, ale ostatni rok,wytrzymam... ( Jestem w 3gim ) - jeszcze raz przepraszam administrację i moderatorów i innych grup mpcforum, ale telefon jest naprawdę irytująco zawieszający się..

Opublikowano

Każdy ROM ma jakieś błędy, warto je przeczytać przed pobraniem. Tutaj masz w miarę stabilny system, nie działa Radio, Bluetooth. Zbugowana jest kamera systemowa (nie działa nagrywanie, można pobrać jej zamiennik), aparat robi zdjęcia w rozdzielczości 3.2 mpix i ładowanie przy wyłączonym telefonie nie działa (NIE MOŻESZ go rozładowywać do zera, bo go już nie uruchomisz, telefon wyłącza się gdy baterii jest 5%).

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2674091

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Bardzo fajnie się zapowiada, tylko te ładowanie...

A tego całego ROMu nie można dobrać do jednego modelu, żeby działał bez zarzutów?

W internecie znalazłem Meksykanina, który ma kanał na yt jako - La Vela Games

A i gdybym chciał powrócić do aktualnego ROMu T-Mobila to da jakoś to cofnąć, czy zrobić kopię zapasową?

Nie pogardzę też stronami z ROMami

Opublikowano

Bardzo fajnie się zapowiada, tylko te ładowanie...

A tego całego ROMu nie można dobrać do jednego modelu, żeby działał bez zarzutów?

W internecie znalazłem Meksykanina, który ma kanał na yt jako - La Vela Games

A i gdybym chciał powrócić do aktualnego ROMu T-Mobila to da jakoś to cofnąć, czy zrobić kopię zapasową?

Nie pogardzę też stronami z ROMami

Da się zrobić nandroid backup przy tym romie (jeśli nie jest zmieniany format plików to działa), jeśli jest zmieniony to tylko wgranie ROMu z neta.

Opublikowano

Hmmm... Sprawdziłem parę filmików La Vela Games i są to stabilne wersje... W internecie na android.com znalazłem rom na Androidu 2.coś, a wizualnie to Kitkat 4.4/Jelly Bean (czy jak mu tam) 4.3 + La Vela Games posiada Rom Samsung Galaxy S5 i też chyba stabilny

KK4.4/JB 4.3

http://forum.android.com.pl/f326/cm-7-2-2-3-7-new-experience-android-4-4-4-3-kitkat-jelly-bean-special-edition-361984/

La Vela Games:

http://m.youtube.com/#/playlist?list=PLZ5ewLBMVyFgxp-Fx8oRwGnGHOB0RIYId

Co wybrać? La Vela Games posiada duży arsenał od Androidów po iOS - Co wybrać? Bardziej chyba wolę Androidy i tak jak mówiłem - telefon szybki, bez bugów i bezproblemowy. Chcę także na nim trochę pograć od czasu do czasu...

Właśnie jestem na tym zdechlaku, więc przepraszam za kolejny post...

Chciałem tylko dodać, że mam 1 tydzień na zrobienie tel... Potem nowa szkoła... A i La Vela Games używa TYLKO gt-s7560m do Romów, co posiadam ;)

Opublikowano

To tak: 

Dzisiaj próbowałem zainstalować ClockWorkMod Recovery i instaluję te gówno 5 raz i tylko licznik nabija - co jest?!

Debugowanie USB włączone, Klikam Vol Down, Home i Power, podłączam do kompa, klikam Vol Up i się instaluje... Resetuje się, Wyłączam go, wchodzę żeby sprawdzić Recovery i dalej pusto! Nawet Fabrica zrobiłem, bo myślałem, że coś tego problem :P

EDIT: 

Instaluję tak jak tutaj: 

Opublikowano

To tak: 

Dzisiaj próbowałem zainstalować ClockWorkMod Recovery i instaluję te gówno 5 raz i tylko licznik nabija - co jest?!

Debugowanie USB włączone, Klikam Vol Down, Home i Power, podłączam do kompa, klikam Vol Up i się instaluje... Resetuje się, Wyłączam go, wchodzę żeby sprawdzić Recovery i dalej pusto! Nawet Fabrica zrobiłem, bo myślałem, że coś tego problem :P

EDIT: 

Instaluję tak jak tutaj: 

Najlepiej poszukaj odpowiedniego recovery na XDA Developers. Ja na swoim telefonie instalowałem aplikacją :) Wystarczyło kliknąć "Install recovery" i gotowe!

Opublikowano

Najlepiej poszukaj odpowiedniego recovery na XDA Developers. Ja na swoim telefonie instalowałem aplikacją :) Wystarczyło kliknąć "Install recovery" i gotowe!

Mógłbym prosić Cię o pomoc w znalezieniu? Bo szukam od 10:00 i zaraz mnie jakiś szlag jasny trafi -.-

Pilnie potrzebuję wgrać jakiegoś lepszego systa... 

Jak próbuję z karty instalować to pisze 

-- Install /sdcard/Root ...
Finding update package...
Opening update package...
Veryfying update package...
E:signature verification failed
Installation aborted.

I dalej mam ten Android system Recovery <3e>

Zaraz chyba pójdę nadwór, wezmę jakiegoś kija, albo coś i przyjdę do tego domu i skopię poprostu tego PC'ta... Mam tego dosyć... Nie będzie mi szkoda kompa na którym leci BF4 ultra...

Opublikowano

Odin? Używałem do roota UnlockRoot Pro... To co mam zrobić?!

Edit: Zrobiłem przed chwilą unroota i hard reset

Nie ważne jakim programem, ważne żeby był. Znajdź sam recovery na XDA Developers, bo dzisiaj jestem zajęty. Lub może Ci ktoś pomoże. Ja poszukam jutro.

Opublikowano

Podobno root musi się zakleszczyć w systemie, żeby apka superuser czy jak mu tam (nie bywam często ;) ), tak żeby po hard reset znowu była... Czy tak powinno być?? Bo ja naprawdę jestem ciemny w tej kwestii...

Opublikowano

Podobno root musi się zakleszczyć w systemie, żeby apka superuser czy jak mu tam (nie bywam często ;) ), tak żeby po hard reset znowu była... Czy tak powinno być?? Bo ja naprawdę jestem ciemny w tej kwestii...

No tak, root po hardresecie zostaje (przynajmniej powinien), ale jak nie ma, to nic się nie dzieje, to tzw. temp root.

Opublikowano

Problem jest CHYBA przy Odinie... Gdy to cuś się instaluje, na samym początku pisze RECOVERY, potem pisze RESET! i tak bez końca. Po odłączeniu pisze PASS i pisze za każdym razem, iż trwało 2:29 

Co mam uczynić?? Pisze mi, że zainstalowano 8 a ani jeden nie został wgrany i licznik nabija... A tak pozatym... 

Kabel USB musi być SAMSUNGA czy pierwszy lepszy z porządną końcówką...

Opublikowano

Nie ważne jaki kabel. Ważne by podłączyć do komputera. Odpalasz w download mode. odpalasz odina. wrzucasz to w PDA i jebs.

Łap tutaj SuperSu od Chainfire.

http://download.chainfire.eu/396/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.94.zip?retrieve_file=1

(skanu nie dołączam bo pobierasz ze strony developera :v)

#teams4bal

Opublikowano

Nie ważne jaki kabel. Ważne by podłączyć do komputera. Odpalasz w download mode. odpalasz odina. wrzucasz to w PDA i jebs.

Łap tutaj SuperSu od Chainfire.

http://download.chainfire.eu/396/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.94.zip?retrieve_file=1

(skanu nie dołączam bo pobierasz ze strony developera :v)

Zaraz wrzucę i napiszę co i jak ;)

EDIT:

Przecież to jest w .zip :P

Nie da się wrzucić do Odina... Mam zmienić rozszerzenie na .tar czy nic nie ruszać? :P

Opublikowano

Tak teraz patrzę, i nie mogę znaleźć żadnego recovery dla Galaxy Trend. Także może być problem z ROOT'em.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ok, dzięki nie wiedziałem.

@Edit

Nadal nic. Nie chcę podawać nieoryginalnego RECOVERY np. TWRP, gdyż zazwyczaj ich działanie dają wiele do życzenia

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czyli co mam zrobić ?! :/ 

Niedługo telefon zastąpi mi komputer, więc chciałbym go trochę no ulepszyć... (Zmiana szkoły, tylko na weekend do chałupy ;) )

Naprawdę jest to dla mnie ważne...

A i tak apropo... 

​https://www.youtube.com/playlist?list=PLZ5ewLBMVyFgxp-Fx8oRwGnGHOB0RIYId

Robiłem tak jak PONIŻSZYM filmiku i też nie działa... W czym może być ten cholerny problem?!

Opublikowano

Tak. Wszystko w porządku...

Edit:

Możecie mi pomóc? To już 2-gi dzień, a może nawet 3-ci i nic nie zrobiłem, a naprawdę mi jest śpieszno...

Jak narazie zero efektów + licznik nabity NICZYM do 8-miu

Opublikowano

Spróbuj apką Framaroot, lub poszukaj czegoś na XDA. Ewentualnie możesz wgrać ROMa z rootem od razu, np. CyanogenMod.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...