Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adobe Flash Player wirus?

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem kiedyś problem z wirusem tzw. "Komorwski zaje*** ci komputer" i niechciałbym, zeby to sie powtórzyło.

Wirus pobrał mi sie wraz z ręczną aktualizacją Flash Playera, o której poinformował mnie mój system. Teraz też przy każdym uruchomieniu kompa pokazuje mi się aktualizacja, ale zamiast pobierać pliki zdalnie tak jak to zawsze było we Flash Playerze to odsyła mnie do strony o dość podejrzanie zmienionej nazwie.

https://get3.adobe.com/pl/flashplayer/update/plugin/ - Wirus czy nie?

Dodam, ze jak kiedyś pobrałem tego wirusa ze strony Adobe to wyglądała ona niemal identycznie jak oficialna, więc nie sugerujcie się wyglądem tylko linkiem czy czymś tam w stronie.

76561198044354237.png

Opublikowano

Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem właścicieli stron z sub domeną "get3" i "get" i wychodzi na to że obie są sub domenami adobe.com.

Dodatkowo z tych stron zeskanowałem pliki i są czyste.

Jest to nie możliwe abyś od nich ściągnął wirusa, pobrałeś go z innego źródła.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Nie chodziło mi o to, że teraz pobrałem wirusa, ale kilka miesięcy temu miałem taką sytuację z domoną podającą się za Adobe i teraz wolałem być ostrożniejszy.

76561198044354237.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...