Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z .msm

SensualxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy chcę dodać wygląd jakiejś nowej zbroji lub kostiumy youtube to nie widać ich a sysser pluje:

0907 10:06:45462 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture

Co gorsze dla sprawdzenia czy dodałem dobrze wpisy do .msm zmieniłem nazwe textury w istniejącym wpisie msm kostiumu na texture kostiumu youtube i po tym w grze było widać starą texture !!!! Przyszło mi do głowy że może mi nie czytać plików .msm z root a skąd indziej. Pliki aline2.

Miał ktoś coś podobnego ?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Nie czyta Ci tekstury, zobacz czy na pewno ją pakujesz a jak tak to zobacz czy ona jest w odpowiedniej ścieżce :P

Już sprawdzam texture, ale chodziło mi też o to że po zmianie w istniejącym msm textury z np hwang.dds na srebrnyhwang.dds czyta dalej hwang.dds :)

Edit: textury są dobrze spakowane i w odpowiedniej ścieżce :)

Edit2: Wyczyściłem warrior_m.msm żeby sprawdzić czy znikną all zbroje itp... czy zostaną i znikły czyli msm czyta z root to wina musi być po stronie .msm ;/

Opublikowano

Dołączam się do pytania , mam taki sam problem tylko z fryzami :P

Z tego co wiem na plikach aline w cliencie nie ma plików fryzur afro itp...

Musisz dograć se np z terenzo clienta.

Jeśli inny client to możliwe że to samo co u mnie :)

Opublikowano

Z tego co wiem na plikach aline w cliencie nie ma plików fryzur afro itp...

Musisz dograć se np z terenzo clienta.

Jeśli inny client to możliwe że to samo co u mnie :)

Tak inny client

już wszystkie są  Afro dynia itp tylko nie czyta tych z pc. np hair_2_3.dds/gr2 

jak klikam na nią to niby jest na mnie ale na głowie dalej taka sama jaka była wcześniej gr2/dds dobre sprawdzałem 

Opublikowano

Tak inny client

już wszystkie są  Afro dynia itp tylko nie czyta tych z pc. np hair_2_3.dds/gr2 

jak klikam na nią to niby jest na mnie ale na głowie dalej taka sama jaka była wcześniej gr2/dds dobre sprawdzałem 

Ja właśnie też kostium youtube wgrałem do pc :O

Wpadł mi pewien pomysł, jaki rozmiar ma twój plik pc i client ?

Opublikowano

73mb pc a client 1.2gb

systerr to jak zakładam fryza który się bug .. 

:: Hair number 2001 is not exist.
:: Hair number 1007 is not exist.
:: Hair number 1009 is not exist.
:: Hair number 1006 is not exist.
gdzie to wgl nie jest nr tych co się bug :P
Opublikowano

73mb pc a client 1.2gb

systerr to jak zakładam fryza który się bug .. 

:: Hair number 2001 is not exist.
:: Hair number 1007 is not exist.
:: Hair number 1009 is not exist.
:: Hair number 1006 is not exist.

gdzie to wgl nie jest nr tych co się bug :P

U mnie są rozmiary podobne 70mb pc i 1.4 gb client, myślałem że to z powodu zbyt dużego pliku pack i bufor nie daje rady ale zbroi z osobnych plików np patch_new_armor 2mb też nie widać ;/

Opublikowano

U mnie są rozmiary podobne 70mb pc i 1.4 gb client, myślałem że to z powodu zbyt dużego pliku pack i bufor nie daje rady ale zbroi z osobnych plików np patch_new_armor 2mb też nie widać ;/

Też to sprawdzałem , wgrywałem z innego  clieta na którym działają msw + gr2.dds i dalej to samo ;/

Opublikowano

No ja akurat nie mam z tym problemu norm się podmienia tylko nie czyta tam pare fryzur z pc standardowych daj pliki gdzie masz kostiumy + ten nowy na pw to zrobię tobie to ;p

Bo jak podmieniasz to nic nie zmieniaj w msw bo masz tam wpis jak czyta stary;p 

Opublikowano

Wpis mam stary, mam np warrior_fencing1_germany.dds i kostium yt warrior_youtube.dds zmieniam nazwe warrior_youtube.dds na warrior_fencing1_germany.dds i podmieniam i pakuje. No i dalej widać starą texturę ;(

Próbowałem też epack32 ale zawiesza się On przy wypakowaniu pc a po eternexus to samo, nie widać textury i widać starą po podmianie.

Opublikowano

Wpis mam stary, mam np warrior_fencing1_germany.dds i kostium yt warrior_youtube.dds zmieniam nazwe warrior_youtube.dds na warrior_fencing1_germany.dds i podmieniam i pakuje. No i dalej widać starą texturę ;(

Próbowałem też epack32 ale zawiesza się On przy wypakowaniu pc a po eternexus to samo, nie widać textury i widać starą po podmianie.

A jak zmienisz dds to zmieniasz gr2? 

i czy robisz jakiś wpis do msw np 

bo tam masz nr np 3001 i on idzie do item.proto pod val;3

Opublikowano

A jak zmienisz dds to zmieniasz gr2? 

i czy robisz jakiś wpis do msw np 

bo tam masz nr np 3001 i on idzie do item.proto pod val;3

Wiem że do value3

Problem tkwił w tym że miałem w packu dwa pliki w których była ta sama textura i wgrywałem do jednego a to czytało z drugiego i dlatego się nie zmieniało.

Wywaliłem drugi plik i jest ok z podmianą textur ale textur dodanych dalej nie czyta :(

Opublikowano

Wiem że do value3

Problem tkwił w tym że miałem w packu dwa pliki w których była ta sama textura i wgrywałem do jednego a to czytało z drugiego i dlatego się nie zmieniało.

Wywaliłem drugi plik i jest ok z podmianą textur ale textur dodanych dalej nie czyta :(

Dodajesz nowa a id w item.proto  i wpis w ms ? questa masz do kostium ? 

//

działa już u mnie ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...