Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VirtualBox i tworzenie nowej maszyny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pobralem gotową maszyne od terenzo oraz virual box 4.3. Przy tworzeniu nowej maszyny po wybraniu FreeBSD  9.2 (2gb) wyskakuje mi błąd failed to create a new session 

Callee RC: 
REGDB_E_CLASSNOTREG (0x80040154)

Dodam że reinstalacja plików na nowo oraz zmniejszenie ram do 400mb ( posiadam 3) też nic nie pomaga.

Wie ktoś w czym tkwi problem?
Opublikowano

Nie pomaga ;/ jestem świezo po formacie win7 ultimate wszyskie updaty zrobione, net framework 4.5 jest sterownik karty graficznej jest i na starszych wersjach tez to samo... po wybraniu gotowej maszyny od terenzo wyskakuje ciągle ten sam błąd

"Error failed to create a new session"

Opublikowano

Masz wersję x64 Windowsa?

Spróbuj jeszcze inną wersję pobrać i zobacz efekty.

Mam wersję 32 bitową. Dodam, że przed formatem na tym samym windowsie VirtualBox działał. Jestem po formacie i po wszystkich aktualizacjach i wydaję mi się że nadal czegoś zapomniałem jeszcze doinstalować...

Jaki masz typ systemu i ustawienia do maszyny?

Najlepiej wyślij ss ustawień.

Win7 Ultimate x32, Maszyne posiadam gotową od Terenzo, Ram mam 2,5 gb a na serwer nie ważne czy dam 300/600/1gb i tak wyskakuje błąd "failed create a new session"

Masz wystarczajaco miejsa na dysku C:\\XXXX ?

Na dysku C pozostało mi 15gb wolnego miejsca, aczkolwiek maszyne i wazniejsze pliki mam zainstalowane na dysku D gdzie mam 900gb wolnego miejsca więc tu raczej problemu być nie powinno, ponieważ na wcześniejszym dysku 40gb gdzie wolnego miejsca było raptem 10gb dało się ustawić poprawnie maszyne i wszystko działało.

Opublikowano

Zainstaluj VirtualBox Wersje 4.3.12 / 4.3.15

Mi to pomoglo z bledami xD (Jak nie pomoglo to sorry) Sproboj oczyscic dysk z nie potrzebnych rzeczy hehe

8999514546913221016689.png

Opublikowano

Zainstaluj VirtualBox Wersje 4.3.12 / 4.3.15

Mi to pomoglo z bledami xD (Jak nie pomoglo to sorry) Sproboj oczyscic dysk z nie potrzebnych rzeczy hehe

Jesteś wielki. Wrociłem z roboty zainstalowałem poraz 30 VB tym razem wersjer 4.3.12 i zadziałało !!! 

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...