Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić 2 serwery na 1 VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy wie ktoś jak zrobić 2 serwery minecraft na 1 VPS ? Bo jak wgrywam 2 silniki to 1 wyłącza :(

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

To zrobiłem, nadal...

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Wiem Wiem, zrobiłem tak i nic...

MKfY45t.png

Opublikowano

Może masz za mało RAM? Może ustawiles dwa te same porty? Może nie odpalasz za pomocą screen?

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

O TO CHODZI ! NIE ODPALAM ZA POMOCĄ SCREENA !

MKfY45t.png

Opublikowano

A i jeszcze, wiem że wspomniałem w innym temacie, ale jak zabgrejdować jave ? ;_; [sry za multipost]

MKfY45t.png

Opublikowano

Odpalone już, to i owo działa, Tylko problem z połączeniem = BungeeCord chyba potrzebuje nowej javy...

MKfY45t.png

Opublikowano

komenda apt-get mi nie działa ;_;

MKfY45t.png

Opublikowano

Jeśli się znasz to byś wiedział od razu -_- może oto chodzi że masz wykupione na vps 5 gb ram i dałeś 5 gb na tym serwerze i na tym drugim :) tyle ile zakupiłeś to musisz przypisać do 1 np 1,5 gb i na 2 to 1,5 :)

Opublikowano

Ludzie, sprawa z serwerem rozwiązana !!! Chcę wiedzieć na temat Javy :[

MKfY45t.png

Opublikowano

W zaleznosci od distro aktualizacja bedzie wygladac mniej wiecej tak:

Systemy Debianopochodne/Debian - apt-get update

Systemy Archopochodne/Arch - pacman -Syu

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Obie nie działają ;_;

MKfY45t.png

Opublikowano

Nie działa...

MKfY45t.png

Opublikowano

To laskawco i wybawco napis z jaki masz system LOL?

Może sam się czegoś nauczysz?

Opublikowano

A jakoś ręcznie może by dalo ? Jaki katalog ?

MKfY45t.png

Opublikowano

Co ty chcesz ręcznie robić? 

Jak my mamy Ci podać komendę jak nawet systemu nie znasz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...