Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Beenek

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Dziś napisałem ten temat ponieważ mam problem z wi-fi(Pentagram Cerberus P6361)

Wszystko od początku:

Gdy zepsuł mi się stary router, kupiłem nowy: Pentagram Cerberus P6361, podłączyłem do komputera(kablem) oraz używałem na telefonie LG 5 1generacji.

Założyłem hasło i też wszystko działało

Wszystko ładnie, pięknie do czasu gdy podpiąłem drukarke Brother HL-2135W.(nie podpinałem kablem tylko bezprzewodowo.Drukarka na wi-fi)

Na komputerze ani na telefonie nie mogę się połączyć z wi-fi. Pisze "Problem autentykacji" choć wpisuje dobre hasło.

Drukarka dziala dobrze. Łączy się z wi-fi i drukuje jak należy.

Proszę o szybką pomoc ponieważ nie wiem co robic, a za router dałem ponad 70zł i mi szkoda, ze nie mam wi-fi na telefonie.

Jeśli taki temat już był to przepraszam i proszę o link.

Jeśli temat napisałem w złym miejscu prozę o przeniesienie.

Z góry bardzo dziękuje :)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz powiedzieć jak go skonfigurować od nowości? po restarcie

Jeśli to router do sieci kablowych, to powinien sam złapać ustawienia, ale jak to jest router w technologii xDSL to trzeba go skonfigurować, wpisać loginy hasła do połączenia z ISP, oraz ustawić nazwę sieci oraz szyfrowanie i hasło dostępu do wifi .

A następnym razem, przed radykalnymi krokami, zrób sobie backup routera wink.gif

Opublikowano

Możesz wejść do ustawień routera? Jak wyłączysz drukarkę, to nadal nie masz internetu?

jak wyłącze drukarke to nadal się nie mogę połączyć z wi-fi. a co do ustawien to jak? w adresie ip? mógłbyć wsztstko dokładnie opisac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...