Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tym laptopie gamingowym?

EvilBadDay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Chce kupić laptopa którego będe głównie używał do gier ale w drugiej mierze multimediów  i przeglądania internetu.

Bardzo podobają mi się laptopy od Lenovo z serii Y Wypatrzyłem sobie jednego i chce się dowiedzieć czy jest wydajny jak za tę cenę i czy są podobne w tym przedziale cenowym (3000-3500)

http://www.x-kom.pl/p/204709-notebook-laptop-15-6-lenovo-y510p-i7-4700mq-4gb-1000gb-dvd-rw-gt755m-fhd.html#

Opublikowano

Do gier lepiej nie brac FULL HD znacznie Ci to osłabi osiągi w grach.

Tutaj masz Lenovo y510p z i7 8gb ram i GT755 bez full hd (sam posiadam identyczny model tylko dołożyłem dysk SSD komputer dzieki SSD uruchamia sie w 7 sekund) 

Też w przyszłosci możesz zamontować dysk SSD na złączu msata.

Jeśli chodzi Ci o jak najwiekszą wydajnośc w grach to wtedy patrz na kartę graficzna procesor na drugim miejscu

Lenovo y50-70 z i5 oraz 8gb ram FULL HD GTX860m 4096 MB GDDR5 - tutaj już masz ZNACZNIE wydajniejszy sprzęt do gier jest to nowy model zastępca y510p

Alternatywy:

MSI Apache z i5 8gb ram i GTX850m FULL HD GDDR5 Plusem jest lepsza matryca (IPS Samsunga) 

Lenovo y50-70 i MSI są o wiele wydajniejsze w grach niż Lenovo y510p

Ewentualnie jeśli zależy Ci na i7 tutaj masz Asusa r510jk z i7 i GTX850m (GDDR3 lecz jest wydajniejsza od GT755) posiada 8gb ram i Windows 8

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Do gier lepiej nie brac FULL HD znacznie Ci to osłabi osiągi w grach.

Tutaj masz Lenovo y510p z i7 8gb ram i GT755 bez full hd (sam posiadam identyczny model tylko dołożyłem dysk SSD komputer dzieki SSD uruchamia sie w 7 sekund) 

Też w przyszłosci możesz zamontować dysk SSD na złączu msata.

Jeśli chodzi Ci o jak najwiekszą wydajnośc w grach to wtedy patrz na kartę graficzna procesor na drugim miejscu

Lenovo y50-70 z i5 oraz 8gb ram FULL HD GTX860m 4096 MB GDDR5 - tutaj już masz ZNACZNIE wydajniejszy sprzęt do gier jest to nowy model zastępca y510p

Alternatywy:

MSI Apache z i5 8gb ram i GTX850m FULL HD GDDR5 Plusem jest lepsza matryca (IPS Samsunga) 

Lenovo y50-70 i MSI są o wiele wydajniejsze w grach niż Lenovo y510p

Ewentualnie jeśli zależy Ci na i7 tutaj masz Asusa r510jk z i7 i GTX850m (GDDR3 lecz jest wydajniejsza od GT755) posiada 8gb ram i Windows 8

Niestety Lenovo y50-70 odpada bo nie ma wbudowanego napędu na którym mi bardzo zależy (Ponieważ jak mam niby zainstalować kupioną grę F**K LOGIC)

Laptopów od msi jakoś niestety nie trawię. Ten który podałeś "Lenovo y510p" jest całkiem spoko to coś czego szukam, lecz twierdzisz ze full hd nie pasuje do laptopów gamingowych ja jednak jestem zwolennikiem full hd. Z kolei laptop który ja podałem ma full hd ale tylko 4 gb ramu. Nie sądzicie że to trochę mało jak do gier?

Opublikowano

Niestety Lenovo y50-70 odpada bo nie ma wbudowanego napędu na którym mi bardzo zależy (Ponieważ jak mam niby zainstalować kupioną grę F**K LOGIC)

Laptopów od msi jakoś niestety nie trawię. Ten który podałeś "Lenovo y510p" jest całkiem spoko to coś czego szukam, lecz twierdzisz ze full hd nie pasuje do laptopów gamingowych ja jednak jestem zwolennikiem full hd. Z kolei laptop który ja podałem ma full hd ale tylko 4 gb ramu. Nie sądzicie że to trochę mało jak do gier?

jak zainstalujesz? kupisz cd key i wpiszesz go na steam/origin/uplay i pobierzesz (lub zatoka stoi otworem)

w co zamierzasz grac? 4gb jest ok, 8gb jeszcze lepiej (praktycznie nic nie wykorzysta 8gb)

­

Opublikowano

Dokładnie to co randomnoob1337 napisał  Lub dokupić zewnętrzny DVD-rom

A co FULL HD to przy takiej konfiguracji będziesz miał mniejszą wydajnośc dlatego uwazam ze lepiej bez

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

A faktycznie potrzebujesz laptopa? Bo "laptop" i "gaming" to się tak za bardzo kupy nie trzyma. Aż tak bardzo zależy Ci na mobilności? Czy chcesz laptopa bo co? Jeśli do grania i grasz głównie w domu to bezsensem jest branie laptopa. Lepiej kupić stacjonarkę, a za te pieniądze to będzie już porządny blaszak.

Opublikowano

A faktycznie potrzebujesz laptopa? Bo "laptop" i "gaming" to się tak za bardzo kupy nie trzyma. Aż tak bardzo zależy Ci na mobilności? Czy chcesz laptopa bo co? Jeśli do grania i grasz głównie w domu to bezsensem jest branie laptopa. Lepiej kupić stacjonarkę, a za te pieniądze to będzie już porządny blaszak.

To nie dla mnie tylko 9 letniego brata on chce laptopa bo zabiera go do kolegi i razem w cos tam graja, ja osobiście wybrał bym pc no ale jak juz wspomnialem to nie dla mnie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...