Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz się spotykam z LTE a mam już 19 lat.

Ja mam UPC już cztery lata - i płacę 130 złotych miesięczne - bo mam telewizor 65 złotych / internet 75 złotych z UPC.

No opłaca się to tak średnio te LTE - jeśli tylko 10 mb/s - tak Ci powiem. Ja mam z UPC internet, raz jest 60 mb/s, raz nawet 120 mb/s -  i mi bardzo, a to bardzo szybko chodzi ten internet.

Edit postu:

No możesz to na spróbowanie WSIĄŚĆ - jeśli Ci to nie będzie odpowiadało - to oddaj ponownie tam gdzie zabrałeś ten internet z LTE - albo zadzwoń i przyjdą do Twojego mieszkania i zabiorą Ci to.

bez gif

Opublikowano

Ofertę masz DO 10mb/s czyli albo możesz mieć fajnie zależnie od zasięgu w twojej miejscowości albo klasyczny s**t jak to na mobilnym.

Ja bym nie brał i poszukał jakiejś fajnej oferty z korzystnym fantem typu orange ileś tam mb/s i tablet albo drukarke.

Opublikowano

Po pierwsze podobno to jest modem (podobno), po drugie drzewa u mnie zasłaniają wszelkie sygnały więc to i tak cud że po tylu latach będę miał internet (mam pewne problemy z netem ale to nie ten temat).

Opublikowano

W plusie za 69zł masz LTE bez limitu, tylko, że modem ewentualnie antenę musisz dokupować samemu. Umowa na 2 lata.

Opublikowano

- Najpierw sprawdź na  mapie zasięgu  czy w swojej miejscowości łapiesz zasięg. Mapa Plusa dlatego, że to oni mają największy zasięg w Polsce i najprzyzwoitszą ofertę. 

- Jeżeli nie łapiesz zasięgu sprawdź na tej mapie gdzie najbliżej w twojej miejscowości jest BTS (Stacja nadawcza). W lewym górnym rogu strony źródło danych UKE. Szukasz nadajników oznaczonych niebieską pinezką o nazwie MOBYLAND. Jeżeli jest coś niedaleko w Twojej miejscowości oznacza to że w ciągu kilku/kilkunastu miesięcy będzie internet LTE

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

Polecam jeszcze poczytać forum plusa, eksperci i inni użytkownicy doradzą ewentualnie jakie masz nadajniki w pobliżu i na którym lepiej się łączyć.

http://plusforum.pl/

Opublikowano

W plusie za 69zł masz LTE bez limitu, tylko, że modem ewentualnie antenę musisz dokupować samemu. Umowa na 2 lata.

BEZ LIMITU - TYLKO NA PRZEGLĄDANIE STRON WWW, NIE WLICZAJĄ SIĘ TUTAJ FILMY, ANI PLIKI, KTÓRE POBIERAMY.

Polecam czytać mały druczek ;)

Opublikowano

po wykorzystaniu limitu LTE spada do określonej prędkości

co nie oznacza ze nie jest zla oferta, bo i tak nie wykorzysta LTE, jesli nie ma zasiegu

­

Opublikowano

Na stronie plusa masz mapkę i możesz sobie elegancko sprawdzić czy działa u Cb LTE.

Co do tego czy się opłaca: jeżeli nielimitowany to jak najbardziej tak, jeżeli w pakiecie to zależy jakim (10gb+ sądzę, że tak).

LTE to bardzo fajna sprawa, sam sceptycznie do niego podchodziłem, ale obecnie posiadam i jestem zadowolony. 

Poza dobrą prędkością, jeszcze mobilność i koniec jebania się z kablami routerami zwyciężyła, polecam Ewa Wachowicz ;>

Opublikowano

Witam

Dostałem ofertę internetu LTE 10mb/s za 60zł miesięcznie. Opłaca się? 

Po pierwsze podobno to jest modem (podobno), po drugie drzewa u mnie zasłaniają wszelkie sygnały więc to i tak cud że po tylu latach będę miał internet (mam pewne problemy z netem ale to nie ten temat).

Jeśli masz dużo drzew i nie masz gdzie umieścić antety to nawet najlepszy wzmacniacz Ci nie pomoże i lepiej w twoim wypadku - jeśli jest taka możliwość posiadac internet na kablu niz bezprzewodowy

aFMA3pg.png

Opublikowano

Jeśli masz dużo drzew i nie masz gdzie umieścić antety to nawet najlepszy wzmacniacz Ci nie pomoże i lepiej w twoim wypadku - jeśli jest taka możliwość posiadac internet na kablu niz bezprzewodowy

jak potrzebny internet jest w 1 miejscu to zawsze lepiej jest miec na kablu ;x

top. nie opłaca się w c**j

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Z tego co wiem jest to internet na kabel. Gdyby był bezprzewodowy to bym nie miał jak do kompa podłączyć. No i wifi też podobno w tym jest bo modem. Chyba że o czymś nie wiem. 

Opublikowano

Z tego co wiem jest to internet na kabel. Gdyby był bezprzewodowy to bym nie miał jak do kompa podłączyć. No i wifi też podobno w tym jest bo modem. Chyba że o czymś nie wiem. 

internet LTe to internet bezprzewodowy :) poprostu dostajesz modem ktory odbiera sygnał z zewnątrz  przetwarza go na sygnał wysyłany do twojej karty siociowej w komputerze,  pewnie bd miał antene,  wiec jeśli  masz dużo drzew dokoła i nie masz gdzie jej umieścić to nawet nie bierz  się za internet LTE

aFMA3pg.png

Opublikowano

Witam

Dostałem ofertę internetu LTE 10mb/s za 60zł miesięcznie. Opłaca się? 

LTE DO 10mb/s FAK LODŻIK!

Jasne ze sie nie oplaca nie nabieraj sie na taki syf.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

nie ma LTE "po kablu", 4G i modem, nie mas zasiegu, nie bierz

zreszta 10mb/s w tej cenie po kablu jeszcze gorzej

­

Opublikowano

No to czegoś nie rozumiem. Mam teraz modem i mam podłączony kablem do komputera, to LTE to jest po prostu modem bez żadnych wejść na kable?

Opublikowano

Tak to nie ma kabli, jak pendrive.

to zalezy od upodoban klienta i operatora -.- ale nadal to bezprzewodowe

aFMA3pg.png

Opublikowano

To czy masz modem do ktorego podlaczasz sie przez kabel czy sam modem podlaczony do pc nie ma znaczenia, zreszta kazdy modem da sie polaczyc przez kabel tylko pytanie po co.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

To czy masz modem do ktorego podlaczasz sie przez kabel czy sam modem podlaczony do pc nie ma znaczenia, zreszta kazdy modem da sie polaczyc przez kabel tylko pytanie po co.

Ale koleś nie rozumiem po co probujesz udawac mądrego .. skoro wsporwadzasz ludzi w błąd

aFMA3pg.png

Opublikowano

Ale koleś nie rozumiem po co probujesz udawac mądrego .. skoro wsporwadzasz ludzi w błąd

Koles to se do starego mów, teraz To Ty wprowadzasz w blad nawet nie argumentujac swojej wypowiedzi.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

LTE to technologia przesyłu danych od stacji bazowej (nadajniki często instalowane na budynkach, na pewno nie raz widziałeś), a nie urządzenie! Sam odbiór tej technologii wymaga zasięgu i odpowiedniego urządzenia z kartą SIM LTE z jakiejś taryfy!

Analizuję teraz najwyższą ofertę Power LTE od Plus'a w cenie 89.90zł/mies.

Pakiet danych (tzn. limit) to 35GB, ale obowiązuje on tylko w przypadku technologii innych niż LTE! Tzn. jeżeli w Twojej miejscowości nie ma lte, ale jest HSDPA+ w sensie 3G pakiet jest pobierany, a jeżeli masz LTE pakiet nie jest pobierany. Innymi słowy, w najwyższej taryfie Plus LTE, i tylko LTE jest bez limitu transferu, ale nie oznacza to, że można pobierać do woli, ponieważ POLKOMTEL operator PLUS zamieścił w regulaminie notkę mówiącą o tym, że w każdej chwili mają prawo obniżyć prędkość do 32kb/s ale trwa to tylko do następnego okresu rozliczeniowego i zazwyczaj jest nadawane przy ponad 200GB pobranych danych. Jednym słowem mówiąc, LTE Bez limitu ma limit transferu czyli prędkości, pobierać możesz cały czas nawet przy 32kb/s :D

Dając przykład routera B593s-22. Jest to router wyposażony w obsługę bezprzewodowej technologii LTE i działa on w trybie Wi-Fi np. dla urządzeń mobilnych i LAN np. dla komputera stacjonarnego.

Autorze, sprawdziłeś czy masz u siebie zasięg LTE?

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...