Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to wina monitora?

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wam, kupiłem sobie nowy pc, mam monitor LG FLATRON E2240S ma tylko wejście vga, lecz r9 290 już nie, kupiłem więc przejściówkę VGA DVI-D lecz ona nie działa, komputer znajduje kartę graficzną, lecz monitor już nie, czy to wina monitora czy przejściówki?

Opublikowano

ciekawe jak ma działać przejściówka z sygnału cyfrowego na analogowy , właściwa to DVI-I , jak nie masz to lepiej  kup z konwerterem z przetwornikiem c/a

zresztą o ile się  nie mylę r9  nie posiadają wyjść sygnału VGA

opcjonalnie kup przejściówkę  DisplayPort na VGA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to co że DisplayPort to cyfrowy kiedy taka przejściówka na VGA jest zarazem konwerterem sygnału cyfrowego na analogowy, zresztą podajesz i tak tego samego typu rozwiązanie ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kto w 21wieku kupuję monitor z VGA? To jest chore, monitory z HDMI czy nawet DVI nie są jakoś o wiele droższe..

Witam, daje Tobię lik'a ? Widocznie zasłużyłeś.

Opublikowano

Ten monitor mam od paru lat, właśnie byłem w mpc w kutnie, powiedzieli mi że że jeśli nawet zadziała przejściówka, to obraz nie będzie ostry, sprzedam ten monitor i kupie sobie nowy, jaki radzicie full hd za jakieś 300/400zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...