Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgłoszenie Bota

yamayqa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie jednaj sprawy i chciałabym rozwiać wątpliwości.

Siedziałam na spocie groszków z żółwiem i biłam job na bocie NBot1.2 (nie było mnie przy kompie). Po jakimś czasie ktoś mi napisał że zostałam nagrana i filmik leci do GM'a.

W regulaminie nt jest napisane:

"Ekspienie na AFK jest zakazane i będzie karane tymczasowym blokadą konta. (AFK = z dala od klawiatury -> Umieszczanie zwierząt / partnerów w miejscach, gdzie zdobędą (za darmo) doświadczenie, podczas gdy gracz jest nieobecny przy komputerze / nie jest skupiony na grze w Nostale jest uważane za Ekspienie na AFK) "

i

"Używanie botów, symulatorów klawiatury lub z innych programów jest zabronione i będzie skutkować stałą blokadą konta. Używanie jakichkolwiek programów / skryptów, które automatyzują grę podczas, gdy gracz jest z dala od komputera jest zabronione i będzie skutkowało stałą blokadą konta."

I moje pytanie brzmi :

Czy mogą mi udowodnić że używałam bota (NBot1.2) na podstawie filmiku?

Wspomnę jeszcze że bot (NBot1.2) używał w trakcie skilla.

Oraz ani razu nie pojawił się koło mnie GM, nigdy wcześniej nie byłam karana.

Czekam na odpowiedź

Opublikowano

Lol, w takim wypadkach (gdy kogoś zgłaszasz) musisz zawołać GM'a poprzez IRC czy w jakikolwiek inny sposób. Sam filmik nic nie da, równie dobrze mogłaś siedzieć przy komputerze i expić (po filmiku nie widać, że jesteś na bocie, bo wygląda to jak zwykłe expienie). Nawet jeśli napisał na szepcie, to masz pełne prawo mu nie odpisywać. Inaczej jest z GMem, któremu odpowiedzieć już trzeba.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dokładnie. Nie musisz mu odpowiadać więc jak on chce tym filmikiem coś Ci udowodnić? Zresztą pewnie tylko tak mówił i nic nie nagrał... każdy może sobie tak powiedzieć żeby komuś stracha narobić czy przegonić ze spota ;)

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Czy koles by zrobil screen, nagral film czy na irc Cie podal- zawsze odpowiedzia GMow jest poprostu sprawdzenie tego osobiscie. Wiec jezeli naprawde Cie zglosil, musisz miec na uwadze to, ze przez najblizszy czas mozesz byc "obserwowany", tj. w ktoryms momencie podejdzie poprostu i zapyta czy jestes. Na irc GM odrazu reaguje- odpowiadasz i dalej bocisz-, ale poprzez wlasnie zgloszenie, moze to potrwac do tygodnia nawet.

Opublikowano

Filmik jako dowód? pff ^.^

Nikt nie kazał nam odpowiadać i odpisywać wszystkim którzy się do nas zwracają, moim zdaniem nie masz za co bana dostać.

jakby GM przyszedł.. to wtedy byłby problem.

@Edit jedynie tak jak zielak napisał czuj się obserwowana..

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Tym filmikiem to ci nic nie zrobi. I tak można bota zgłosić przez IRC a sam filmik ci nie da. Mógł też z ciebie żartować dla jaj lub żebyś zszedł ze spota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...