Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 - Czy CECH 3003B wkoćnu ogarnia Jailbreak?

ProAdi96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie tak jak w temacie , czy CECH 3003B ogarnia jailbreak? Bo większość tematów zwiazanych z modelami ps3 na których można robić jailbreak są stare ( nie tylko na tym forum , ale na różnych) i stąd bierze sie moje pytanie , czy wkońcu jest to dostępne dla mojej konsoli czy nie ? Dziękuje za odpowiedzi z góry.

Candylongju -- woj 94lv ninja 87lv

Hobby -- Hacking Metin2

Narazie niemam TuTkow ale beda ;PP

Opublikowano

Jailbreak'a nie zrobisz, tzn możesz ale konsola musi mieć FW 3.55.

Musiał byś sobie zrobić downgrade, z drugiej strony jailbreak jest nieopłacalny, lepiej sobie wgrać jakiś CFW.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jailbreak'a nie zrobisz, tzn możesz ale konsola musi mieć FW 3.55.

Musiał byś sobie zrobić downgrade, z drugiej strony jailbreak jest nieopłacalny, lepiej sobie wgrać jakiś CFW.

A no okej a na mojej konsoli da sie wgrać CFW? Bo z tego co czytałem to niby nie ale te posty są stare i niewiem czy coś się zmieniło czy nie :/

Hobby -- Hacking Metin2

Opublikowano

@ProAdi96

Na obecną chwilę idzie przerobić każdy model PS3. Kwestia downgrad'u do FW 3.55.

Ewentualnie możesz też się zainteresować tematem emulacji BR. Na chwile obecną wydaje mi się, że ODE jest najlepszym wyborem, z drugiej strony skoro masz Slima, to CFW powinno wystarczyć.

Opublikowano

@ProAdi96

Na obecną chwilę idzie przerobić każdy model PS3. Kwestia downgrad'u do FW 3.55.

Ewentualnie możesz też się zainteresować tematem emulacji BR. Na chwile obecną wydaje mi się, że ODE jest najlepszym wyborem, z drugiej strony skoro masz Slima, to CFW powinno wystarczyć.

Nie ograniam tych spraw zbytnio mógłbyś wytłumaczyć mi to bardziej?. Czyli mam zrobić downgrade , czyli to jest ta sprawa co trzeba za nią płacić tak? 

Hobby -- Hacking Metin2

Opublikowano

Jak nie potrafisz lutować, to musisz zapłacić.

Najlepiej jak się udasz do jakiegoś serwisu i po sprawie.

Za darmo konsole jest ciężko przerobić, oczywiście jak znajdziesz jakiś model z FW do 3.55, to nie ma problemu żeby wgrać na pendrive jailbreak'a.

Opublikowano

Cech 3003 nie moze byc na 3.55 wiec nie bedziesz mogl modowac gier. ODE jest mozliwe lecz nie wiem czy warto to instalowac na konsoli.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Czyli pozostaje mi udać się do serwisu zapłacić te 200zł i po sprawie? Ogólnie to mieszkam w Irlandii więc musze kogoś tutaj znaleść do przerobienia mi konsoli :/

Hobby -- Hacking Metin2

Opublikowano

Cech 3003 nie moze byc na 3.55 wiec nie bedziesz mogl modowac gier. ODE jest mozliwe lecz nie wiem czy warto to instalowac na konsoli.

Jak nie masz wiedzy to sie nie udzielaj

Opublikowano

Tak, niestety tak ;) Samemu lepiej nie próbować.

ja nie umiem lutować za dobrze więc lepiej żebym sie za to nie zabierał ;) okej to dzięki wszystkim , spróbuje znaleść tutaj kogoś kto mógłby mi to zrobić ;)

Hobby -- Hacking Metin2

Opublikowano

Jak nie masz wiedzy to sie nie udzielaj

28vyg49.jpg

1zmz8f7.jpg

Aby przerobic konsole trzeba zrobic downgrade do 3.55 Uzywajac E3 Flashera. Wiem bo samemu zdowngradowalem 3 konsole. Jesli @ProAdi96 uzyje tutorialu do downgrade PS3 to tylko popsuje sobie PS3...

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Screen z przed paru lat? Nie rozumiesz, że każdy model można przerobić?

Pokaz mi jakikolwiek tutorial aby zdowngradowac PS3 CECH 3003 do 3.55. ODE to nie downgrade tylko emulator. Moze zara dowalisz ze PS4 mozna przerobic??

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...