Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Banowanie za /pex user {player} add *

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o to następna blokada na tzw hackingów [10 latków :D] ForceOP

Bład
command /pex user <player> add *:
    executable by: player and console
    trigger:
        execute console command "/ban %player% Zosałes zbanowany za próbe włamu na server! Policja właśnie dostanie twoje IP! "
        execute console command "/banip %player% Zosałes zbanowany za próbe włamu na server! Policja właśnie dostanie twoje IP!"
        send "<gold>[<white>ANTYPEX<gold>]<red>Gracz <gold>%player% <red>Zostal ZBANOWANY na IP za próbe włamania na server.IP zapisane!"
        log "Gracz %player% Został zbanowany za probe wlamu na server! IP zapisane! Policja je dostanie!" to "ban-pex"
Tutaj skanu nie potrzeba

Policja je dostnie możecie usunąć.

znalazlem blad zaraz go znajde

z ip NAPRAWIE JUTRO ABY BANOWALO

@_const 5.9.2014 godz 17:54

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Nono :D ale zawsze w forceop jeśli się oczywiście zna to można zmienić cały kod programu i dać tam inną komendę ;d

Typowe dzieci:

xu4fla.jpg

Opublikowano

dodam bloka pex user nick group set

i pex group [group] add *

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Bez sensu, to nie ma nic wspólnego z ForceOp, jak sama nazwa mówi "OP", skrypt ma zaledwie kilka linijek i błędy.

Używasz essentials, skrypt, który używa essentials to nie skrypt.

Opublikowano

ale kupa -,- sa komendy jak /permissionex , /permissionsex:pex

1/10

Nie lepiej zablokowac ta fraze? ;>

Opublikowano

trigger:
        execute console command "/ban %player%"
        execute console command "/banip %player%"
        send "<gold>[<white>ANTYPEX<gold>]<red>Gracz <gold>%player% <red>Zaostal ZBANOWANY na IP za próbe włamania na server.IP zapisane!"
        log "Gracz %player% Został zbanowany za probe wlamu na server!IP zapisane! Policja je dostanie!" to "ban-pex"

albo 

command /pex user <player> add *:
    executable by: player and console
    trigger:
        execute console command "/banip %player%"
        send "<gold>[<white>ANTYPEX<gold>]<red>Gracz <gold>%player% <red>Zaostal ZBANOWANY na IP za próbe włamania na server.IP zapisane!"
        log "Gracz %player% Został zbanowany za probe wlamu na server!IP zapisane! Policja je dostanie!" to "ban-pex"

71568259141624448668.png

Opublikowano

@_const zgodzę się ale głupota ludzka i błędy pluginów lub backdoory istnieją,a jak takie 10-letnie dziecko zrobi serwer i gościu który napisze "ForceOp by siuras331" to uwierzy i tak powstał "gufno op".Tylko raz słyszałem o błędzie bukkita na początkach 1.6.2 który pozwalał wbijać na konto administratora @Temat Ja bym dodał do skryptu alliases bo np pex user a może być permission:pex czy coś.Ale i tak nie przydatne,ponieważ nie ma hacka na pex'a Przeważnie tylko nadaje op'a a z  nim moga być komendy typu op bukkit:op setrank itd. 5/10 ja bym do skryptu jeszcze dodał zabezpieczenie z ip .W sensie że na konto administratora możesz wejść z ip twojego własnego :D

Opublikowano

A ForceOP to bujda i skrypt nie przydatny c:

Force OP bujda zarz poszukam ci linku że gościu ma

@_const zgodzę się ale głupota ludzka i błędy pluginów lub backdoory istnieją,a jak takie 10-letnie dziecko zrobi serwer i gościu który napisze "ForceOp by siuras331" to uwierzy i tak powstał "gufno op".Tylko raz słyszałem o błędzie bukkita na początkach 1.6.2 który pozwalał wbijać na konto administratora @Temat Ja bym dodał do skryptu alliases bo np pex user a może być permission:pex czy coś.Ale i tak nie przydatne,ponieważ nie ma hacka na pex'a Przeważnie tylko nadaje op'a a z  nim moga być komendy typu op bukkit:op setrank itd. 5/10 ja bym do skryptu jeszcze dodał zabezpieczenie z ip .W sensie że na konto administratora możesz wejść z ip twojego własnego :D

jak ddoany hack na pex bloka przez nosole trzeba bo jak wbije z CMd wpisze i co po 2 jak permisje nie robie przez koemdy tylko edytuje plik :D

Opublikowano

jak naucze sie jak dać alninces do pex user group set na inne to może dam ale sprawdze najpierw komendy blokujace pea i banujeace hackingów @sorry za doubla

+ kto mi doda nazwe bana do tego żebym miał cynk [mam juz]

Opublikowano

@_const

Zapewne chodzi o ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=74_1Zz7oeLg

:D

I dziwne, że nikogo nie ma, serwer jest pusty...

A te całe "ForceOp" to albo backdoor, albo nieogarnięty admin, który rozdaje opa, albo ktoś z administracji dał...

Nie ma żadnego dowodu, gdyby było takie coś jak "ForceOp" to jak myślicie, istniałyby takie serwery jak sk3f, min3pl3x lub jakikolwiek inny? Nie, a jakoś nadal dobrze się mają.

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Co to jest za spam? Dlaczego ma banowac gracza za wpisanie komendy pex user filippop1 add * ?

o permissionsex:user itp zapomniales?

Nie zasmiecaj tym syfem forum...
0/10
I jeszcze skript do tego...

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

@xMaxer ja to będe robił dalej [jak bede mial czas] i nie zaśmiecam forum. Skrpyty biorą mało ram [jak jest dobrze napisany(do 12-15MB) a plugin od 19do 30 MB ram]

@LKerion to dzial na onlione-mode=true tak ma skkf bo ma logIt i skrypt na autologowanie premek a non-premium muszą sie rejestrować.

Tirex wysłał mi 1 taką reklame

na skype mam ss'y

http://iv.pl/images/50249698599755680176.png

Zareklamował komarka z tu link do jego YT [nie reklamuje]

Hackuje za pomocą CMD https://www.youtube.com/watch?v=VoJbEY086_s 

Opublikowano

@xMaxer ja to będe robił dalej [jak bede mial czas] i nie zaśmiecam forum. Skrpyty biorą mało ram [jak jest dobrze napisany(do 12-15MB) a plugin od 19do 30 MB ram]

@LKerion to dzial na onlione-mode=true tak ma skkf bo ma logIt i skrypt na autologowanie premek a non-premium muszą sie rejestrować.

na skype mam ss'y

Skrypt 12-15mb ram, plugin 19-30? Chyba na odwrót.

LogIt i skrypt na autologowanie premium. Śmiech na sali...

Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Skrypt 12-15mb ram, plugin 19-30? Chyba na odwrót.

LogIt i skrypt na autologowanie premium. Śmiech na sali...

Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz bladego pojęcia.

Nie zasz sie chyba ty spradzałem spigota z 10 skryptami i czysty silnik bierze do 190MB a z 10 skryptami 222 MB ram [32MB na 10 sryptów] więc nie wiesz to sam nie pisz. Nabijasz tylko posty.

Po 2 logIt i skrypt na logowanie [pomyliłem sie nie skrypt ale plugin] więc nie pisz jak nie wiesz.

Opublikowano

Jasne, tylko co robily te skrypty? Pluginy sa zazwyczaj rozbudowane, maja duzo opcji i niezle dzialaja... a skrypty to zazwyczaj 1 go...na opcja, ktora mozna samemu zrobic 1 komenda.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Nie zasz sie chyba ty spradzałem spigota z 10 skryptami i czysty silnik bierze do 190MB a z 10 skryptami 222 MB ram [32MB na 10 sryptów] więc nie wiesz to sam nie pisz. Nabijasz tylko posty.

Po 2 logIt i skrypt na logowanie [pomyliłem sie nie skrypt ale plugin] więc nie pisz jak nie wiesz.

No, to teraz porównaj takiego Essentialsa z skryptem np. UltimateClans. Ciekawe, jakie będą twoje wyniki. BTW. jak sprawdzałeś? Przez hosting i jego statystyki? Weź przestań...

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

na skype mam ss'y

Twoj temat zostal zgloszony za spam. Zasmiecasz tym forum bo to sie nie przyda.

SKKF I SKRYPTY XDDD? Czlowieku chyba sobie jajca robisz? 

Zobacz ile twoj zj3***ny plugin SKRIPT ile ramu je? Jak widze na serwerze ze jest komenda /skript to odrazu wychodze.

Wystarczy ze Ci wbije i wpisze /skript disable all i juz nie ma twojego pseudo skryptu.

Poza tym to nie wszystko... wgraj sobie jakis UltimateClans i porownaj z np. OpenGuilds2047.

Powodzenia jezeli Ci serwer nie padnie.

PS: LogIT nie dziala na bungee wiec jak ma dzialac na skkf? Cubix zrobil autologowanie szybciej niz BukkitSmerf.

a27BfZc.jpg

#Typowo_na_MPC

Opublikowano

@xMaxer ja to będe robił dalej [jak bede mial czas] i nie zaśmiecam forum. Skrpyty biorą mało ram [jak jest dobrze napisany(do 12-15MB) a plugin od 19do 30 MB ram]

na skype mam ss'y

http://iv.pl/images/...99755680176.png

Hackuje za pomocą CMD https://www.youtube....?v=VoJbEY086_s 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Autor tematu

Śmiechłem.Skkf nie ma i nie będzie miał skryptów + skrypty ZAWSZE będą gorsze już nie mówiąc że skrypty działają dzięki PLUGINOWI skrypt.Hackuje za pomocą cmd.Uwaga : HAHAHAAHAHA Pewnie tirex jak to czyta to płacze ze śmiechu..Komar wykorzystuje ludzką głupotę poprzez backdoory w wmiarę dobrych pluginach np oferuje plugin na gildiie z backdoorem.Pozostaje jeszcze opcja rekrutacji,permissji * z dawnych czasów np administratora.No i odczytywanie haseł :)

@Temat Zeby nie było offtopic : Skrypt raczej niewiele przydatny,poza tym plugin byłby lepszy

Opublikowano

No, to teraz porównaj takiego Essentialsa z skryptem np. UltimateClans. Ciekawe, jakie będą twoje wyniki. BTW. jak sprawdzałeś? Przez hosting i jego statystyki? Weź przestań...

Essentials [bez anti biuld] bierze 39-50 MB ram a uC [z bugiem jest] 190-200MB. Sprawdzam przez Menadżer zadać w systemie i przez hosting też spradzwłem i rezultaty +/- 2 MB ram

@XeNo16 ja wynajme maszyne z anty ddos :D

Opublikowano

xxxx

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

o to następna blokada na tzw hackingów [10 latków :D] ForceOP

Bład
    trigger:
        execute console command "/ban %player% Zosałes zbanowany za próbe włamu na server! Policja właśnie dostanie twoje IP! "
        execute console command "/banip %player% Zosałes zbanowany za próbe włamu na server! Policja właśnie dostanie twoje IP!"
        send "<gold>[<white>ANTYPEX<gold>]<red>Gracz <gold>%player% <red>Zostal ZBANOWANY na IP za próbe włamania na server.IP zapisane!"
        log "Gracz %player% Został zbanowany za probe wlamu na server! IP zapisane! Policja je dostanie!" to "ban-pex"
Tutaj skanu nie potrzeba

Zadna komenda z pexa prócz tej nie zadziała wiec zadna inna komenda pokrewna permissionsex:user  nie zadziała :P @Mine1998a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...