Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo stary zasilacz z nowym sprzętem

krzysiu51

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pewien problem z podjęciem decyzji co do zasilacza do nowego (jeszcze nie zamontowanego i nie kupionego w pełni) sprzętu:

Płyta główna: B75M-D3H

RAM: 2*4 GB (Goodram Play 1600MHz)

Karta graficzna: Radeon R9 280X lub R9 270X (jeszcze nie zakupiona)

Procesor: Intel Core i5 3470 3,2 GHz

System: Windows 8 64bit

Zasilacz: FSP Group FSP 500-60GLN 500W

Zasilacz ma 6 lat. Właśnie to mnie martwi. Ogólnie nie mam z nim żadnych problemów ale boję się, że może się coś stać z nowym sprzętem. Mój brat mówi mi, że nowy sprzęt posiada zabezpieczenia przed jakimiś problemami związanymi z zasilaczami i żebym poczekał z kupnem, aż zasilacz po prostu się zepsuje. Co Wy o tym myślicie? Czy jest jakaś szansa, że takowy zasilacz np. spali mi płytę główną, czy coś innego? Z góry dzięki za pomoc :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ciężko będzie ci spalić płytę no chyba że będziesz bawił się w OC. Spokojnie możesz użyć starego zasilacza aby tylko mu mocy wystarczyło

Zielony---17.png

Opublikowano

Ciężko będzie ci spalić płytę no chyba że będziesz bawił się w OC. Spokojnie możesz użyć starego zasilacza aby tylko mu mocy wystarczyło

Jak zyje nie slyszalem, zeby ktos cos spalil robiąc oc  xD

Zasilacz jest ok, nawet jesli jest bez certyfikatu, to te +- 400W sprawnosci powinien miec. O ile wyrobi linia +12V dla grafiki, to ja nie widze przeszkód.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...