Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezsenność?

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy od 15/25 dni(?) kładę się spać o godzinie 23, lecz udaje mi się zasnąć dopiero po paru godzinach :/ 1,2 lub 3 w nocy.

Wiecie może czym to jest spowodowane? Jakie sposoby aby się tego pozbyć?

Do szanownego moderatora to nie jest troll tak jak reszta moich tematów, lecz wam się nie przegada macie swój świat... 

- Do szanownego Usera, co niektóre z tamtych były troll tematami, a co do tego zobaczymy jak to się potoczy. ;)

- Proszę o udowodnienie, że tamte tematy były trollami :) 

- Wystarczy tylko spojrzeć i to robi swoje, + raporty. Nie zawsze ja je usuwałem, więc peace, love & hormony.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Po prostu masz za dużo energii, nie jesteś niczym zmęczony.Najlepiej jakbyś zaczął uprawiać jakiś sport, nie wiem zapisz się na jakieś np. sztuki walki, wychodź na dwór.Chociaż samą szkołą/pracą powinieneś być też zmęczony.Po za tym do snu trzeba się przygotować, to znaczy, zakończyć wszystko co się robiło, zgasić główne światło, puścić sobie jakąś spokojną muzyką i dopiero potem się położyć spać, a nie, że np. robisz lekcje albo coś tam innego, kończysz i już się kładziesz spać.

Opublikowano

Po prostu masz za dużo energii, nie jesteś niczym zmęczony.Najlepiej jakbyś zaczął uprawiać jakiś sport, nie wiem zapisz się na jakieś np. sztuki walki, wychodź na dwór.Chociaż samą szkołą/pracą powinieneś być też zmęczony.Po za tym do snu trzeba się przygotować, to znaczy, zakończyć wszystko co się robiło, zgasić główne światło, puścić sobie jakąś spokojną muzyką i dopiero potem się położyć spać, a nie, że np. robisz lekcje albo coś tam innego, kończysz i już się kładziesz spać.

Zwykle spać idę lekko zmęczony, lecz przed tym myje się. Potem idę do łóżka, gaszę światło  i włączam TV jeżeli leci coś ciekawego to zostawiam, jeżeli nie to na muzykę i daję czasówkę 20 minut. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Opublikowano

Ostatnimi czasy od 15/25 dni(?) kładę się spać o godzinie 23, lecz udaje mi się zasnąć dopiero po paru godzinach :/ 1,2 lub 3 w nocy.

Wiecie może czym to jest spowodowane? Jakie sposoby aby się tego pozbyć?

Do szanownego moderatora to nie jest troll tak jak reszta moich tematów, lecz wam się nie przegada macie swój świat... 

hmm, tez tak miałem, w wakacje nie moglem zasnac o godzine 1 w nocy a teraz chodze o 22,00 bo jestem juz przemeczony. Radziłbym iść się na dwór pomęczyć. Ja np jestem wyczerpany jak mam 2 godziny wf'u. Najlepiej, idz sobie pobiegaj az juz nie bedziesz mial siły wtedy bedziesz mógł normalnie spać

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Zwykle spać idę lekko zmęczony, lecz przed tym myje się. Potem idę do łóżka, gaszę światło  i włączam TV jeżeli leci coś ciekawego to zostawiam, jeżeli nie to na muzykę i daję czasówkę 20 minut. 

Prysznic czy kąpiel? Przed snem raczej zalecana jest kąpiel, bo prysznic działa raczej pobudzająco.Telewizor to kiepski pomysł.Jeszcze mi się przypomniało, że mógłbyś sobie kupić taka opaskę na oczy do snu.

Opublikowano

Ja robie jak wół chodze do szkoły potem rąbanie drewna  i ja nie wiem czy ja jestem idiotą czy ktoś mi za to płaci? nawiązując do tego pytania bierz leki jakieś na sen bo ja też nie moge zasnąc.. możliwe że to przez komputer ? nie wiem , bierz leki na sen powinno pomóc albo melise?

Opublikowano

Prysznic czy kąpiel? Przed snem raczej zalecana jest kąpiel, bo prysznic działa raczej pobudzająco.Telewizor to kiepski pomysł.Jeszcze mi się przypomniało, że mógłbyś sobie kupić taka opaskę na oczy do snu.

Kąpiel. :D

Opublikowano

spróbuj wstawać 2,3,4 godziny wcześniej

o 4 rano? Taa, a 4 godziny nawet nie muszę iść spać hehe.

Wstać muszę o 6:00, a spać idę mniej więcej o 23:00.

Opublikowano

o 4 rano? Taa, a 4 godziny nawet nie muszę iść spać hehe.

Wstać muszę o 6:00, a spać idę mniej więcej o 23:00.

To idź spać o 20, proste ;).

Opublikowano

Zegar biologiczny ci sie przestawil po wakacjach

Czyli, że jak? Mam się kłaść wcześniej? Czy później aby minęła cała doba i znów kłaść się o 22?

Opublikowano

więc tak: nie idź się kłaść kiedy jesteś głodny ;),Też najlepiej napij się wody.

Myśl o jakiś nudnych rzeczach to bardziej zaśniesz :)

Może masz rację? Zwykle myślę o scenariuszach, które nigdy się nie wydarzą.

X2up.

Spróbowałbym, lecz brak na to czasu.

Do szanownego moderatora: Temat można zamknąć i usunąć.

Przepraszam za błędy piszə z telefonu.

Opublikowano

Pij mniej kofeiny, wyciszaj się, próbuj muzyki słuchać a najlepiej to jakiś większy wysiłek, biegi, rower itd.

Opublikowano

Mam to samo, idź poćwiczyć, idź na jakiś trening, zmęcz się porządnie i zapewniam, że uśniesz o normalnej porze i się przestawisz na normalny tryb, a nie nocny marek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...