Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy laptop jaki widziała nasza ziemia (ale łatwo dostępny)

BoomCreeperBoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić sobie gamingowa crazy machinę 17 cali, a gry najnowsze nie mają mieć prawa choćby na milisekunde sciecia, a przy tym ma być nie za ciezki, coś o co każdy gamer dałby se rękę uciąć. No i najważniejsze CENA NIE GRA NAJMIEJSZEJ ROLI.

graphic.png
Opublikowano

Jeśli cena nie gra roli to chyba najlepsze są XNOTE

http://www.xnote.pl/laptop_customization.php?products_id=24860

Tam możesz sobie skonfigurować sam części jaki procesor, ile ramu, jakie dyski itd. Czyli patrząc robisz własnego przenośnego kompa taki jak Ci odpowiada.

Dzięki ziomek :-) napewno mi się przyda, ma może ktoś inne pomysły?

graphic.png
Opublikowano

Licz się z tym, że jeśli ma być 17 cali, bardzo wydajny i w miarę chłodny to nie ma prawa być lekki.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W tej samej cenie (9k) najlepszy będzie ten od MSI, ale jak możesz wydać z ~20k to oczywiście, że lepiej brać od X-NOTE (odpowiednio skonfigurowany sprzętowo), tylko na zimę nie będziesz musiał kaloryfera odkręcać w domu. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

W tej samej cenie (9k) najlepszy będzie ten od MSI, ale jak możesz wydać z ~20k to oczywiście, że lepiej brać od X-NOTE (odpowiednio skonfigurowany sprzętowo), tylko na zimę nie będziesz musiał kaloryfera odkręcać w domu. :P

X notę aż tak się grzeje??

graphic.png
Opublikowano

To laptop, raczej oczywiste że będzie się grzał jak wpakujesz najwydajniejsze podzespoły. Inaczej by chodził jak odkurzacz. Stary odkurzacz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To laptop, raczej oczywiste że będzie się grzał jak wpakujesz najwydajniejsze podzespoły. Inaczej by chodził jak odkurzacz. Stary odkurzacz.

Przynajmniej będę mógł grać na dworze a zbliża się zima hehe :-P. A waga takiej najlepszej konfiguracji x notę nie przekroczy 4kg?

graphic.png
Opublikowano

5.5kg (razem z baterią oraz pojedyńczą kartą graficzną) + waga zasilaczy (jeden około 1,2 kg)

To całkiem, całkiem, bez baterii będę korzystać na chacie wiec będzie trochę lżejszy :-)

graphic.png
Opublikowano

Jak bym miał taki fundusz wybrał bym pewnie :P Dell Alienware M18x trochę wiecej cali trudno ;) ale warto

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Poszukaj testów na necie, temperatury są różne dla różnych konfiguracji. Podkładka chłodząca na pewno trochę by pomogła.

Opublikowano

Zastanów się jeszcze dobrze nad Dell alienware m18x  Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu).

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Ty kupujesz czy sprawdzasz nas? Dostałeś już wszystkie dobre opcje, ref nie jest potrzebny a sam jak dla mnie tylko chcesz mieć gotową listę. No sory ale jak ktoś jest zainteresowany kupnem takiego czegoś chyba bardziej by się angażował w temat niż tylko modele...

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...