Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da się już zmieniać nicki?

SzalonyRoger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozpisz się. Na multiplayer masz plugin Essentials+Bukkit i komenda /nick. Ewentualnie programowanie: Bukkit.getPlayer(username).setDisplayName(nick nowy);. Ogółem nicku nie da się zmienić, jedynie da się wyświetlanie jego zmienić. Ale komendy musisz użyć z pierwotnym nickiem (np. /give itp.)

Opublikowano

Rozpisz się. Na multiplayer masz plugin Essentials+Bukkit i komenda /nick. Ewentualnie programowanie: Bukkit.getPlayer(username).setDisplayName(nick nowy);. Ogółem nicku nie da się zmienić, jedynie da się wyświetlanie jego zmienić. Ale komendy musisz użyć z pierwotnym nickiem (np. /give itp.)

Jemu chodziło czy można zmieniać nick w Minecraft 1.8. ;)

Nie można jeszcze zmieniać.

8372383248.png
Opublikowano

Jemu chodziło czy można zmieniać nick w Minecraft 1.8. ;)

Nie można jeszcze zmieniać.

Ok, dzięki. A wiadomo coś na ten temat?

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Ok, dzięki. A wiadomo coś na ten temat?

Nic na ten temat jeszcze nie wiadomo. Jak będzie coś więcej na ten temat, z pewnością pojawi się to zaraz w dziale redakcyjnym. ;)

8372383248.png
Opublikowano

@TheLukaszz Tak samo czekam na zmianę nicku, zdziwiłem się, że nie dodali w 1.8, tej zmiany nicku bardzo potrzebuję  :) No niestety w rozpisce 1.8 nie ma względu o zmianie nicku, więc pewnie w późniejszych dodadzą tą funkcję.

sygnaturka.png
Opublikowano

Było że zostanie takie coś dodane jak zmiana nicku. Już jest wszystko przygotowane(chodzi mi o te całe UUID) tylko że mojang jeszcze pewnie kończy dopracowywać ten cały system. Na oficjalnej stronie Mojangu (mojang.com) zostanie opublikowany post z poradnikiem jak takie coś zrobić gdy będzie już to wprowadzone do gry. Na razie trzeba czekać. Tak na boku zdjęcie z tweetera supportu mojangu a raczej mojang status :623601409847060282917.png

Co w tłumaczeniu daje: Nie możesz jeszcze zmienić swojego nicku Minecraft. Damy posta na mojang.com kiedy uruchomimy tę funkcję

aghhh da się zmienić nick tak całkowicie za pomocą pluginu. Wystaczy użyć EntityTracker`a i WorldServer oraz zmienić graczowi nazwe. Nie wiem czy to dalej działa ale kiedyś tak działało

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wykonywać zmianę nicku będzie można dopiero w 2015 roku, a dokładnie w 2015.3.1 - 2015.4.1, czyli za około 3 miesiące z tego co słyszałem, także spokojnie.

Opublikowano

O co z tym zmienia niem nicku chodzi???

Kiedy kupujesz konto premium, wybierasz nick, którym chcesz posługiwać się w grze. Niestety, nie da się go zmienić (na razie). Jest to dosyć kłopotliwe, jeśli ktoś zaczął grać w Minecraft'a dawno temu, a gra do dziś i 'chodzi' z nickiem typu 'TamponPL'. Jeśli chodzi o mnie, również z niecierpliwością oczekuję tej opcji. ~(>_<~)  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...