Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w laptopie na kartę

blacha212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo

Mój ojciec potrzebuje zabrać laptopa na około 2tyg do pracy tylko że tam nie ma internetu. I tu mam pytanie, na jakiej zasadzie działa taki internet? Tzn mam wejście na kartę w laptopie i załóżmy że kupię, ten Starter Orange co ma 1GB danych na start i włożę kartę do laptopa to będę miał internet z limitem danych 1GB? Jak potem to doładować by mieć dodatkowe GB etc?

Jeżeli działa to jakoś inaczej albo są podobne sposoby itd. to piszcie. Za pomoc like pzdr

Opublikowano

Yo

Mój ojciec potrzebuje zabrać laptopa na około 2tyg do pracy tylko że tam nie ma internetu. I tu mam pytanie, na jakiej zasadzie działa taki internet? Tzn mam wejście na kartę w laptopie i załóżmy że kupię, ten Starter Orange co ma 1GB danych na start i włożę kartę do laptopa to będę miał internet z limitem danych 1GB? Jak potem to doładować by mieć dodatkowe GB etc?

Jeżeli działa to jakoś inaczej albo są podobne sposoby itd. to piszcie. Za pomoc like pzdr

No poprzez modem z użyciem specjalnego programu, dasz radę internet uzyskać z karty. Kolejną opcją jest ustawienie w telefonie opcji, która pozwala na połączenie się z nim (daje dostęp do internetu bez konieczności podłączania komórki do lapka). Jeżeli chodzi o internet, to jeżeli masz w Orange Free, jest możliwość doładowania karty. Jak to zrobisz, automatycznie dostajesz pakiet transferu. Niekoniecznie musisz mieć Orange Free do jego wykupienia. Bodajże pod sms-em INTERNET1 na numer 570 otrzymujesz 100MB na 1 dzień za 2 zł z groszami. Są jeszcze większe pakiety, ale to musisz popatrzeć na stronie operatora.

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...