Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Global

Course

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest łatwo teraz zacząć na PLu ? Jak z cenami ? Czy grając na kamer modzie będę miał dużo łatwiej ? A może nie grać na Plu tylko na jakimś innym globalu ? 

1z59ld.jpg

Opublikowano

Wiadomo ze na kamerze bedziesz mial latwiej ale musisz liczyc sie z konsekwencjami jakie moga z tego wyniknac. Co do tego czy latwo czy nie ? Hmm jak ktos ma motywacje to uwazam ze zawsze bylo tak samo a najlepiej zaczac na TBD/Samosie bo najwiecej ludzi , jak chcesz z allegro to tez w miare tanio

Opublikowano

Pl to nie to co kiedyś pay2win jak cholera,yangi w is ja na twoim miejscu grałbym na privach,ale jak chcesz grać na pl wbij 30 i śmigaj na fishbocie,najlepszy zarobek.

Opublikowano

Moim zdaniem na PLu nie opłaca się już grać.

Yangi w is i ogólnie z is gra się dużo łatwiej, zbyt łatwo.

W dodatku jest pełno botów, zwłaszcza na TBD, więc jak chcesz koniecznie grac na PLu to nie tam.

giphy.gif ­

Opublikowano

Dzięki wszystkim :) A co byście powiedzieli na SG ? 

SG inna bajka, bardzo częste eventy, świetna atmosfera i is nie jest tak bardzo odczuwalny.

giphy.gif ­

Opublikowano

Przede wszystkim to administracja ktora jest zawsze pomocna i chetna do wszystkiego co powinno wplynac na komfort gry. Gralem tam okolo 4 miesiecy i naprawde jest bardzo przyjemny i chilloutowy serwer.

Opublikowano

Łatwo nie jest, dość wysokie ceny a IS to już wgl przeważa :) Na kamerze oczywiście będziesz miał łatwiej, ale mogą być negatywne skutki ;) Kup sobie za parę złotych yangi na allegro i graj (oczywiście TDB to w miarę nowy serw). Ale osobiście nie polecam globala, lepiej już grać na jakimś hard privie

916741414680034286162.png

Opublikowano

SG to 100 razy lepszy niż pl jest. Administracja zdecydowanie inna. Szczerze polecam tam grać. :)

Opublikowano

Na SG zarabia się tak samo jak na PL z wyjątkiem metków mordu w DT (kamienie duchowe są bezwartościowe).

FMS+9 ze słabymi średnimi to koszt ~10kk, ze średnimi 20-25% ~30kk

Na początku najlepiej latać do doliny na FMS'y (za 400k powinieneś sprzedać każdego fms'a), a potem zrobić dropka do M2.

Opublikowano

tak, na KU można zarabiać, ale na niewielu:

Aura ~1,5kk

Berserk ~600k

Czarowane ~600k

Zbroja, Strach, Błogosławieństwo, Pomoc Smoka ~350k

Silne ciało, wir, odbicie ~150k

Reszta nic nie warta, osobiście nie podnoszę ich z ziemi.

Co do spolszczenia to pewnie byś znalazł, jednak nie jestem pewien czy administracja nie potraktowałaby tego jako próbę obejścia zabezpieczeń i nie dała bana ;) Proponuję założyć, że nie ma spolszczenia i trzeba grać na oryginalnym kliencie (jeśli nie chce się mieć problemów).

Opublikowano

Na pl`u się nie opłaca grać.

Szykuje się kolejne łączenie, a jest tylko gorzej.

Z tego co wiem ma być nowy global pl ale nie gf, ogólnie na pl to już nawet na tbd się nie opłaca, bo ludzi gra w ch mniej i coraz mniej.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Na PL-u nie warto grać, strata czasu + duży wydatek.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Na pl`u się nie opłaca grać.

Szykuje się kolejne łączenie, a jest tylko gorzej.

Z tego co wiem ma być nowy global pl ale nie gf, ogólnie na pl to już nawet na tbd się nie opłaca, bo ludzi gra w ch mniej i coraz mniej.

Kolejne laczenie? gdzies wyczytal te brenie

Opublikowano

Dzięki. KAT czyli mentalkiem mogę zacząć grę :D Co ile można czytać KU? Sorry że odbiegam od tematu ale myślę jak kolega WSSH, jeszcze yang w is. ... krótko mówiąc zenada. .

Opublikowano

KU tradycyjnie co 18-30h (średnio co 24)

Plusem jest to, że nie musisz wydawać złotówki aby korzystać z dobrodziejstw IS, bo większością przedmiotów z IS można handlować i można kupować punkty w IS za złoto w grze. Są tego plusy i minusy, bo teoretycznie można bez wysiłku kupić super eq wydając realną gotówkę, jednak z drugiej strony samym złotem w grze można kupić dosłownie wszystko, więc według mnie dobry deal ;)

Opublikowano

Dzięki. KAT czyli mentalkiem mogę zacząć grę :D Co ile można czytać KU? Sorry że odbiegam od tematu ale myślę jak kolega WSSH, jeszcze yang w is. ... krótko mówiąc zenada. .

ku co 24h chyba ze zmotasz sobie egzo

edit: up mnie wyprzedzil

Opublikowano

Kolejne laczenie? gdzies wyczytal te brenie

Pisał art na forum pla, zobaczysz że będzie.

// niektóre globale już miały drugie łączenie.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

@D3m0n3k

Grałeś tam? Według mnie zacząć grę tam to bajka. Na start dostaje się pakiet IS na 7 dni (w tym rękawica złodzieja), a rękawice złodzieja na 2h kosztują w sklepikach 200k. Dzięki nim dropi się bardzo przyjemnie i nie powiedziałbym, że ciężko jest tam zacząć grę ;)

Na kamermodzie oczywiście możesz pograć dzień, dwa, może nawet uda się trzy, ale bana dostaniesz na pewno, to Ci mogę zagwarantować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...