Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, poszukuję obudowy komputerowej do 50 złotych (Może być na allegro używana) Tak aby karta się zmieściła.

Specyfikacja:

K9N NEO V2 <---- PŁYTA GŁÓWNA

8500GT WYMIENIONY NA Leadek WinForce 260GTX 896MB ram.

Procesor Amd Athlon x2 dual core procesor 5000+  2.60Ghz

3gb ram wymieniam na 7GB

Zasilacz Wymieniam na Chieftca (Jakoś tak) 450Wat

I właśnie ta karta nie chce mi się zmieścić ponieważ przeszkadza mi ten dolny slot na dysk. Nie mogę przez to tej karty wsadzić. Dysk nawet jeśli dałem sobie wyżej to ten slot na samym dole zawadza, a nie wiem czy mogę go wyciąć to są podobno nanity. Tak więc szukam obudowy do 50zł może bbyć używana i aby karta mi się zmieściła

ROZMIARY KARTY TO: 25/26 CM Bardzo duża karta jak na tak starą :/ No nic podajcie mi do tego jakąś obudowę za chwilę dodam zdjęcie karty.

Opublikowano

Pff, Brutus. To ja już wolałbym takie coś: http://allegro.pl/cooler-master-elite-331-czytnik-kart-pamieci-i4548991371.html

Dycha ponad, ale zawsze masz coś porządnego. Jak nie pasi wygląd to można poszukać innych CoolerMasterów. Ale najlepiej dozbierać do tych 130zł i mieć spokój. Pamiętaj że obudowa dobrej jakości to zakup na lata.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

No, obudowa spora i zmieści się tam wszystko?

Dziwne że do mojej obudowy się nie zmieściło skoro takie karty to norma ;p

Opublikowano

Dobra odwołuję. Max karta od strony producenta to 230mm. Nie wiem czy można wyjąć koszyk na dysk. I czy aby na pewno jest taka długa?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Niestety jest długa.. O cały koniec (wiatraczek) od mojego 8500 Kilka screenów a chwilkę. Mierzyłem linijką i wyszło 25/26cm.

Screens:

7881814096832591098013.jpg

7831414096832601098013.jpg

9314814096832601098013.jpg

9078414096832611098013.jpg

4226114096832621098013.jpg

9759414096832651098013.jpg

Tak to wygląda. Jeśli da radę to mogę odciąć ten slot na dysk kawałek. Ale wtedy może się reszta slotu zawalić.

O tyle ta karta większa od mojego 8500gt

8451914096832671098013.jpg

Kartę bym wsadził gdyby nie ten slot dolny na dysk. On zawadza i nie mogę wyprostować i wsadzić do końca karty.

Opublikowano

To może inaczej zamiast wydawać kasę na tymczasówkę. Masz może możliwość czym wygiąć albo najlepiej wyciąć kawałem klatki? ;) Nie ukrywam że ja bym się nie pieprzył z wymianą tylko wyciął dolną klatkę.

Opublikowano

No właśnie problem w tym że nie wiem czy się później nic nie zegnie z górnej części. Bo to od dołu tylko trzyma tak mi się wydaje. I kolejny problem. Jest kabel od nagrywarki. No i on zawadza wtedy przy podłączeniu karty. dysk mogę dać slot niżej lub wyżej. Na niskim slocie jeszcze jakoś da radę wtedy wsadzić kartę ale wtedy kabel od nagrywarki będzie zaciskany przez kartę. Gdy dam slot wyżej to wtedy nie podłączę karty ponieważ kabel będzie na środku mocowania karty Jest jeszcze jedna możliwość że odłączę wtedy ten kabel od nagrywarki. Ale później nie wsadzę nic na ten dysk. No nic ale wygiąć jak i odciąć będzie trudno bo to jest z nanitu czy coś. Chodzi też trochę o ten czerwony kabel ale jego mogę gdzieś wcisnąć najwyżej.

Opublikowano

@ Amperoo

Nie wiem i co ci chodzi, ale zauwazylem ze od jakiegos czasu negujesz moje odpowiedzi. Mozesz mi wyjasnic czemu znegowales moja oferte z brutusem  i wystawiles zwykly kawal blachy? Do tego bez jakichkolwiek miejsc na wentylatory, oraz wyglądającą naprawde kiepsko, do tego ten zasilacz u góry. Ja mam brutusa m23 i sobie chwale, oprócz kiepskiego wykonania wentylatorów dołączanych do obudowy to nie mam się do czego przyczepić, ale oczywiście ty wiesz lepiej, lepiej wyjebać kase na byle kawał strej blachy. Boże... kto rozdaje te odznaki "zaufana osoba", bo aż mi się słabo robi jak widze co wy ludziom polecacie...

Opublikowano

Da radę ten slot na dysk tak "przestawić" ? Tzn. wziąć coś i wygiąć w drugą stronę, a dysk dałbym niżej. Nic się nie stanie ? Bo wtedy karta może się zmieścić a bardzo malutko brakuje aby się zmieściła z 1 centymetr.. Bo ten kawałeczek slotu na dysk zawadza i nie mogę jej wyprostować przez co nie dosięga do końca.

Opublikowano

Jamnik czytaj moje wypowiedzi dotyczące Ciebie dokładniej to dostrzeżesz tam tzw. uzasadnienie. Czytaj także częściej to zobaczysz że twoją odpowiedź potrafię także polecić... No sory, odwołałem moją propozycję z racji że nie mam aktualnie pojęcia czy klatkę na dyski można wyjmować. Na samego Brutusa sam w innym temacie napisałeś coś jeszcze m.in że jest to twoja najgorsza obudowa, ale to sam wiem dobrze bo mam z tym styczność. Warto wspomnieć że autor wyraźnie podał kwotę za jaką chciałby kupić obudowę więc nawet M23 odpada.

Poza tym. Ten wg Ciebie "kawał blachy" to tak czy inaczej świetna obudowa. Ma swoje lata i nie spełnia wszystkich obecnych norm ale dalej wykonaniem i możliwościami jest na dobrym poziomie. CM w końcu ;)

Do autora. Kombinuj niestety sam. Ale zastanów się nad odpowiednim wycięciem umożliwiającym jako takie wygięcie blachy albo wytnij dolne części koszyka. Tyle dla obecnej obudowy.

Opublikowano

Jeśli chodzi o cene, jest to totalnie beznadziejna obudowa. Za 150zł (nie wiem jak teraz) dostałem kawał blachy który jest jedną wielką grzałką. Wentylatory w obudowie to jedna wielka parodia, nie dość że mało wydajne, to jeden z nich rozleciał mi się w rękach po godzinie pracy. Poza tym nie pisałem że to moja najlepsza obudowa, silentiumpc to gówno a nie marka. Napisałem, że może za tyle dostać bo jeszcze pare tygodni temu było sporo aukcjii za 50zł z tą obudową, w tej cenie Zalman z3+ jest znacznie lepszy.

Opublikowano

Na samego Brutusa sam w innym temacie napisałeś coś jeszcze m.in że jest to twoja najgorsza obudowa, ale to sam wiem dobrze bo mam z tym styczność.

Poza tym nie pisałem że to moja najlepsza obudowa

Jezus maria i weź z takim dyskutuj ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...