Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pisanie pluginów do bukkit'a

SuSzyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio bawię się w pisanie pluginów do minecraft. Bardzo to fajne. W przyszłości (za 2 -3 lata) chce zostać zaawansowanym pisarzem pluginów ale nie wiem do końca skąd nauczyć się tego więcej. Na razie oglądam poradniki na yt użytkownika Kamilkime i myśle że na razie wystarczy. Ale jeśli chce dowiedzieć się o tym więcej? Skąd mam się tego wszystkiego nauczyć? Jeśli ktoś pisze pluginy bardzo prosze aby powiedział mi dokładnie jak zaczynał i wgle.

Z góry dzięki. Za fajne odpowiedzi będę dawał lajki! 

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

"urzytkownika"

Według mnie powinieneś jeszcze poczekać z pisaniem pluginów, a co do tematu to istnieje dużo książek na temat javy, kursów on-line itp. btw. osoba pisząca pluginy to nie "pisarz pluginów" tylko programista ;)

Opublikowano

W javastart ledwo ważne rzeczy opisuja, ogladaj poradnki grzegorza i jak czegos nie wiesz to zagladaj w kod jakiegos pluginu na ten temat. Ja z javystart uczyłem sie no i z wiele poradnikow na yt. Pozdrawiam.

Opublikowano

Co do javastart jest on troche drogi, więc nie wiem czy mi się opłaca bo może mi się to znudzić i będzie kasa wydana w błoto.

A jeśli chodzi o moje orto to jestem dyslektkiem, wiem ze mnie to nie usprawiedliwia ale jak zadaje własnie takie pytanka to się do ortografii nie przykładam. 

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

Polecam poradniki TheBcBroz, PogoStick29Dev i do tego jakieś tam książki doszkalające już ogólnie w Javie.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...