Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Boty są karalne?

Zupers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakimi botami?

Jeżeli chodzi o atak DDOS, to niby jest to karalne, ale ciężko taką osobe namierzyć bez odpowiedniej wiedzy.

Jemu chyba chodzi o boty, które wchodzą z nickami typu "ijwhf78wfjhk" i zapychają server.

Jeśli chodzi o DDOS to teoretycznie możesz zgłosić nawet na policję ten atak, ale w praktyce wyśmieją Cię na komendzie. Z obowiązku spiszą dane, które po opuszczeniu komisariatu trafią do kosza na śmieci :)

Zaś jeśli o boty, był plugin, ale widziałem go na 1.6.4, a Ty zapewne masz 1.7.x, jednak nie wiem czy zaktualizowali go, czy nie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Boty nie są karalne. Nie są wysyłane jakieś packety. Tylko normalnie ci gracze na serwer wchodzą :D P.S nie namierzysz tego <3

najgłupsza odpowiedź jaką widziałem.. a próba wejścia na serwer to nie wysłanie pakiet z informacją clienta? nie wspominając o tym, że zostawiasz na serwerze ślad w postaci swojego IP

zresztą problem "botów" dotyczy ludzi, którzy mają online-mode na false lub nie potrafią stworzyć własnego systemu autoryzacji

Opublikowano

najgłupsza odpowiedź jaką widziałem.. a próba wejścia na serwer to nie wysłanie pakiet z informacją clienta? nie wspominając o tym, że zostawiasz na serwerze ślad w postaci swojego IP

zresztą problem "botów" dotyczy ludzi, którzy mają online-mode na false lub nie potrafią stworzyć własnego systemu autoryzacji

Lub osoba, która umie pisać boty umie zrobić autoryzacje premium w swoich botach <3 

A jak jest online-mode=true to można jeszcze bardziej serwer zlagować <3 

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

jest plugin ktory blokuje to

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Witam. Zdarzyło mi się takie cos na serwerze że ktos mi go puszczał botami.

Jest to karalne?

Zależy. Jak ktoś ma bota w MC i zapycha ci serwer bo robi różnie pierdoły co ci będą lagi robić to nic nie zrobisz. Jeżeli to atak DDOS to możesz dopiero działać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...