Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena komputera

Ogorkowy13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

nie wiem czy to dobry dział ale chciałem się was spytać ile może być wart mój komputer, bo zamierzam go sprzedać gdyż posiadam już nowy.

Procesor: AMD Phenom II X4 3.2Ghz +chłodzenie

Płyta główna: FOXCONN A76GMV

RAM: 6GB KingSton 1333Mhz

Zasilacz: 400W Chieftec

Obudowa: FOXCONN TLMC01 +chłodzenie

Ten komputer to był gotowiec ale grafikę sprzedałem osobno, a dysk mam w aktualnym PC

Opublikowano

Zgaduje że procek to Phenom II x4 955, jeśli zwykły to ok 350zl za niego dostaniesz, jesli jest BE, to do 400. (choc osobiscie mam i5 2500k za 500zl, ktora bije go na glowe, nie wiem po co, komu ten procek)

Płyta główna to jakis bdziew, dziwna firma, wogole mi nieznana, nie wiem czy cokolwiek za nia dostaniesz, zalezy od wielu czynnikow.

Ramy to ddr3, jesli 3x2gb, to dostaniesz około 50zl do 70 za jedna kostke.

Zasilacz zalezy jaki chieftec, chieftec w swoim czasie produkowal zasilacze z "czarnej listy", poza tym panuje niepisana zasada, że używanych zasilaczy się nie kupuje, wątpie czy cokolwiek za niego dostaniesz.

Obudowa jeśli nieuszkodzona, 30-60zl powinienes za nia dostac. Na cuda nie licz bo to malutkie pudło.

Opublikowano

Bardziej chciałem aby dostać wycene za komputer jako całość bo nie chce mi się sprzedawać go na części.

Może i ten twój jest lepszy ale około 4 lata temu dużo bardziej opłacało się kupić amd.

To jest płyta budżetowa więc, ma ona za zadanie po prostu trzymać podzespoły i tyle.

Ram to 4GB i 2GB

Chieftec to dobra firma i ten u mnie jest na 100% sprawny.

Obudowa jest kupiona pod płytę mikro atx.

Jak zrobiłem wycene na morele to wyszło mi, że jakby był nowy to dostałbym za niego ~1000zł.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, chieftece BYŁY na czarnej liście, co znaczy że JUŻ NIE SĄ. a modelu zasilacza nie podałeś. To głupota dawać nudżetową płytę do procków, które tak dobrze się kręcą jak phenomy, ale jak już mówiłeś... gotowiec.

Jak ktoś będzie głupi, to za to da z 600zł, choć ja osobiście niedałbym, bo jedyne co tu jest coś warte to procek (jeśli BE), reszta to szrot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...