Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jest sens grać w TERE, nie znając angielskiego?

szapteste5522

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Angielski ogólnie jest dobrze znać. To czy sobie poradzisz zależy od tego czy w ogóle nie znasz angielskiego czy trochę znasz. Pamiętaj że są też języki niemiecki i francuski więc jeśli jakiś z nich znasz możesz zmienić. Wracając do tematu jeżeli w ogóle nie znasz może być ciężko

Nie wiem czy na tym serwerze gra dużo ludzi, Ale wiem że najwięcej jest na fraya (pve), kilian(pvp)

Opublikowano

Nauczysz się. Angielski w Terze nie jakiś trudny, z łatwością zrozumiesz, jeżeli masz jakąś styczność z tym językiem - np. w szkole. Poza tym mobki masz zaznaczone na mapie po wciśnięciu odpowiedniego odnośnika w misji.

Polecam Fraya, Arcadia - tutaj na pewno jest sporo polaków i chyba Killian :)

Opublikowano

tera jest tak prosta że nawet bez angielskiego dałbyś sobie radę. WYstarczy questy wykonywać i na mapie same podświetla gdzie masz iść lub co bić :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedynie angielski jest potrzebny do Tery wtedy jak chcesz wiedziec do czego dokładnie służy twoja umiejetność i jak się ją stostuje,czyli w skrocie mowiac do skilli : )

Robiać wszelkie misje nigdy mi sie nie przydala znajomosc angielskiego bo zawsze mapka mi pokazywała dany punkt gdzie mam isc i co zabic.Tera w tej sprawie bardzo akurat ułatwia,że nie trzeba sie marwtic jak jest ktos słaby z angielskiego.Nie ukrywajac zawsze dobrze jednak znac te podstawy np nawet do kontaktu z innymi graczami.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak poprzednik, dzięki grze nauczysz się właśnie języka. A jeżeli czegoś nie rozumiesz, to google translator. Zazwyczaj gry są pisane prostym językiem. Do tej pory z Tery pamiętam Elinke w Pathfinder post. "Ahve we met or did I dreeeaaamm" Ach piekne czasy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...