Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka

nexores2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po prostu, podajcie tytuły książek, które czytaliście jakieś najciekawsze waszym zdaniem.

Z góry dzięki ;P

Opublikowano

Instytut - Jakub Żulczyk

nie czytam za wiele ale tą książkę przeczytałem w 3 wieczory. Bardzo przyjemna i wciągająca strasznie.

Opublikowano

Oskar i pani Róża - Éric-Emmanuel Schmitt

Pamiętnik - Nicholas Sparks

Szeptem - Becca Fitzpatrick - cała seria, czyli 4 tomy.

Tam, gdzie spadają anioły - Terakowska Dorota

Cierpienia młodego Wertera - Johann Wolfgang Goethe

// Więcej na chwilę obecną nie pamiętam :x

Opublikowano

Oskar i pani Róża - Éric-Emmanuel Schmitt

Pamiętnik - Nicholas Sparks

Szeptem - Becca Fitzpatrick - cała seria, czyli 4 tomy.

Tam, gdzie spadają anioły - Terakowska Dorota

Cierpienia młodego Wertera - Johann Wolfgang Goethe

// Więcej na chwilę obecną nie pamiętam :x

@Renissance

Poleciłeś(aś???) mu książkę autora, który słynie z romansideł dla piętnastolatek.  :rolleyes:

To samo ze Schmittem i Goethem- obie książki znam praktycznie na pamięć jeszcze z liceum i o ile ta pierwsza jeszcze niesie coś sensownego, to czytanie tej drugiej mija się z celem i polecanie jej komukolwiek innemu niż nastolatce, która nigdy chłopaka nie miała(lub miała, nie wnikam) to słaba opcja. Toteż wnioskuję, że chyba autor ów posta nie zalicza się do większości community tego forum. B)

Edit. Zabrakło jeszcze Emily Griffin.

Edit2. Miałem rację, hehehehehe. Niczym prawdziwy, renesansowy humanista.

Opublikowano

@Renissance

Poleciłeś(aś???) mu książkę autora, który słynie z romansideł dla piętnastolatek.  :rolleyes:

To samo ze Schmittem i Goethem- obie książki znam praktycznie na pamięć jeszcze z liceum i o ile ta pierwsza jeszcze niesie coś sensownego, to czytanie tej drugiej mija się z celem i polecanie jej komukolwiek innemu niż nastolatce, która nigdy chłopaka nie miała(lub miała, nie wnikam) to słaba opcja. Toteż wnioskuję, że chyba autor ów posta nie zalicza się do większości community tego forum. B)

Edit. Zabrakło jeszcze Emily Griffin.

Chyba widać podaną płeć pod avatarem? Co do książki Nicholas'a, przeczytałam ją, gdy jeszcze uczęszczała do technikum i wbiła mi się w pamięć. Może i jest 'romansidłem', ale pięknym. Wolałam już takie książki czytać niż te głupie gazetki dla nastolatek. Jeżeli zamierzałeś mnie ośmieszyć, to następnym razem postaraj się bardziej ;) I jak masz takie głupie wywody pisać, to najpierw poznaj osobę, potem pisz bezsensowne argumenty. Jeżeli chcesz dyskutować na ten temat - pw.

@topic: nie podam nic sensownego, bo same romansidła. Wybacz, historyczne książki niezbyt mnie interesowały. Raz przeczytałam fajnie opisane dochodzenie w sprawie morderstwa (książka, nie artykuł), ale tytułu, ani autora nie pamiętam, bo to również było za czasów gimnazjum/technikum.

Opublikowano

Pieśń Lodu i Ognia, aktualnie mam 2 tom i wciągnąłem się strasznie ( Gra o Tron i te sprawy )

Cała twórczość Kinga, polecam Pana Mercedesa ;)

Opublikowano

Prawdziwy Gangster , jest to historia opowiedziana po kilkunastu latach przez samego gangstera , jak wszystko działo się w Ameryce w latach 70 bodajże jak pamiętam , był on najsłynniejszym gangsterem w dziejach ludzkości , Uprawiał seks z James Bonda dziewczyną , gdy trafił do więzienia Snoop Dog i Akon go odwiedzali , nie chce zdradzać żadnych szczegółów , po prostu trzeba to przeczytać ;p

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wszelkie książki Toma Clancy'ego oraz Dana Browna. Do tego z trochę innej literatury, to np Pieśń Lodu i Ognia, albo Diuna czy seria Metro.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...