Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paczkomaty

Adam1360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Często zamawiam coś z neta jednak często też nie ma mnie w domu. :P Dlatego też wpadłem na pomysł żeby zamawiać paczki do paczkomatu. Jednak mam 2 pytania:

1. Czy z każdego sklepu internetowego da się zamówić paczkę do paczkomatu?

2. Jak tto wgl zrobić? o.O Chce np kupić coś kupić na techplanet.pl i chce żeby to dotarło do paczkomatu. To musze tam gdzie jest formularz "Dane dostawy" podać swoje imię i nazwisko i adres paczkomatu?

Opublikowano

1 Nie każdy ale te poważniejsze przeważnie już mają.

2 normalnie. W interfejsie zamawiania masz pewnie wybór do którego paczkomatu ma to dotrzeć (najczęściej wypisujesz kod pocztowy do samemu ci znajduje najbliższe) do tego wpisujesz numer telefonu + z twojego profilu w sklepie jest brany e-mail i tyle. Paczki są prawie anonimowe na dobrą sprawę przeważnie jedyne co na nich jest to e-mail i raczej numer telefonu ale nie jestem pewny.

Opublikowano

1 Nie każdy ale te poważniejsze przeważnie już mają.

2 normalnie. W interfejsie zamawiania masz pewnie wybór do którego paczkomatu ma to dotrzeć (najczęściej wypisujesz kod pocztowy do samemu ci znajduje najbliższe) do tego wpisujesz numer telefonu + z twojego profilu w sklepie jest brany e-mail i tyle. Paczki są prawie anonimowe na dobrą sprawę przeważnie jedyne co na nich jest to e-mail i raczej numer telefonu ale nie jestem pewny.

Czyli sklep internetowy musi mieć taką opcję?
Opublikowano

To samo jest jak idziesz na pocztę. ;) Ewentualnie możesz postać w kolejce, jeżeli chcesz zamówić aby odebrać w paczkomacie musisz się upewnić czy dany sklep oferuję taką opcję.

r3ePj8E.png

Opublikowano

1. Nie z każdego

2. Rejestrujesz się na stronie paczkomatów (koniecznie właściwe dane), płacisz z góry za produkt, a następnie wybierasz paczkomat i zatwierdzasz. Paczka idzie ok. 4-5 dni (przynajmniej tak było u mnie), dostajesz kod sms i idziesz pod paczkomat, wpisujesz kodzik i odbierasz paczkę

graphic.png

Opublikowano

Heh, mi paczka zawsze idzie w 1 dzień (zamawiam i na następny dzień już mam),

do tego paczkomat mam 1km od mojego domu, więc jadę rowerkiem,

wpisuje kodzik i mam paczkę, jest to bardzo fajne bo paczka idzie szybko (1-2 dni)

oraz koszt jest dość tani (a z pewnością tańszy od kuriera).

Do tego coraz więcej sklepów oferuje dostawę do paczkomatu i coraz więcej paczkomatów jest budowanych.

Proszę bardzo.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...