Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

elfbot skrypty

MrGresQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym sie nauczyć pisać skrypty i doszedłem do takiego problemu gdyż 

auto 200 if [playeronscreen] say 'barrier'| if [noplayeronscreen] say 'barrier stop'

lecz mam problem ponieważ spami mi cały czas a chciałbym aby skrypt używał barrier gdy przeciwnik sie pojawi ale zeby nie spamował cały czas tym skillem tylko póki ten skill jest aktywny nie używa go 2 raz . 

(Barrier to mana shield tylko na dragon ball tibi )

i chyba inny czas trwania ma 

a 2 część skryptu polega na tym że gdy przeciwnik sobie pójdzie wpisuje barrier stop (dopóki barriera sie nie wyłączy (utamo vita) . 

no i chyba tyle . 

nie prosze o gotowy skrypt ale o rade wskazówkę jak to zrobić. 

dopiero zaczynam i zrobiłem sobie pare skryptów i działają oczywiście tak jak chciałem ale tego jakoś nie moge za trudne chyba . 

Bo robiłem łatwe skrypty np zakładanie ringa i zdejmowanie itp 

Opublikowano

Już tłumacze:

auto 200 if [playeronscreen] say 'barrier'| if [noplayeronscreen] say 'barrier stop'

Każda funkcja musi mieć przed sobą $

$playeronscreen

nie musisz tego dawać w nawiasie [ ] bo nawiasy używa się żeby zadeklarować jakąś liczbe np. [$playeronscreen >= 2] wtedy użyje skryptu gdy jest 2 lub więcej graczy na ekranie.

analogicznie z  $noplayeronscreen

Czyli poprawnie będzie:

auto 200 if $playeronscreen say 'barrier'| if $noplayeronscreen say 'barrier stop'

Opublikowano

wczesniej mój skrypt ten co u góry napisałem nie działał tak jak chciałem ponieważ spamił barrier jak był playe a jak nie player spamił  barrier stop 

a teraz ten skrypt co dales wgl nic nie robi xD

ani nie pisze barrier jak jest player na screen ani barrier stop ? 

wie ktos czemu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...