Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi,Lagi i jeszcze raz lagi... Pomocyy..

Hardcore135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Problem jak w temacie, straszne lagi na prywatnych serwerach i na pl'u takżę, też na innych grach sieciowych.. Pomóżcie, skanowałem system antywirem AVG, czyściłem ccleanerem.. Grafe i inne takie ustawiłem na minimum, nic nie pomaga..;/

Speed test wykazał tak:

Ping: 2ms  ,  Prędkość pobierania: 24.43mb/s  ,  24.89mb/s....

a to mój sprzęcik..:

System operacyjny: Microsoft Windows XP Home Edition z dodatkiem SP3.
Procesor: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 430  (1024 MB)
Karta dźwiękowa: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Dodam jeszcze żę pobieranie gier,programów,muzyki itd. jest super szybkie (jak dla mnie bo kiedyś miałem bardzo wolnego neta a teraz gra 6 GB pobiera się 30min. ;D"

Pomocyyyy ;p

Opublikowano

Witam.. Problem jak w temacie, straszne lagi na prywatnych serwerach i na pl'u takżę, też na innych grach sieciowych.. Pomóżcie, skanowałem system antywirem AVG, czyściłem ccleanerem.. Grafe i inne takie ustawiłem na minimum, nic nie pomaga..;/

Speed test wykazał tak:

Ping: 2ms  ,  Prędkość pobierania: 24.43mb/s  ,  24.89mb/s....

a to mój sprzęcik..:

System operacyjny: Microsoft Windows XP Home Edition z dodatkiem SP3.

Procesor: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 430  (1024 MB)

Karta dźwiękowa: Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Dodam jeszcze żę pobieranie gier,programów,muzyki itd. jest super szybkie (jak dla mnie bo kiedyś miałem bardzo wolnego neta a teraz gra 6 GB pobiera się 30min. ;D"

Pomocyyyy ;p

a komputer nie chodzi ci jakoś głośniej ?? jak je włączasz?? 

Opublikowano

" Grafe ustawilem na minimum " to ty masz lagi czy scinki???
I z tego co wiem ( moge sie mylic ) to ten procesor powinien byc w muzeum.

Opublikowano

Sprawdz temperatury programem hwMonitor. Przeskanuj kompa mbam. Jak temperatury beda w normie a mbam nic nie wykryje to idz na jakies forum komputerowe zeby ci sprawdzili logi z otl

Opublikowano

Może to od samej gry, jak ja grałem w metina to ruter mi się pieprzył po prostu zapalała się czerwona lampka i nie ma neta, ustawienia rutera poprzestawiane, różne rzeczy naprawde. Może odpuść sobie metina, lepiej zagraj w coś innego. Metin to fajna gra, ale po paru dniach nudzi się masakrycznie. A najbardziej miałem problemy z netem kiedy chodziłem na privie do pająków v2 gdzie było dużo moobów, więc im więcej moobów tym częściej mi się czerwona lampka zapalała. Nie radze grać w tą grę, można mieć przez nią wielkie problemy.

Opublikowano

Weź go od środka wyczyść, z kurzu bo może się przegrzewać.

Opublikowano

Może czas już na formata??? i to co up wyczyść. Kiedyś w metina grałem na kompie z prockiem  1x1ghz i z karta 128 mb i lagów nie miałem, co prawda ścinki były, ale dało się grać. Możesz usunąć też nie potrzebne rzeczy z niego jak nie to format xD.

Opublikowano

powodem może być procek trochę stary lub Kompa wyczyść od środka

Co ty gadasz, ja na celeron 1.73ghz potrafię grać normalnie, ale dbam o kompa. Aktualnie zmieniłem procek za (10zł) na core 2 duo t7100 i jest dużo lepiej, a co do ciebie

Hardcore135

Możesz mieć jakiś syf na kompie używałeś adwcleanera? jeżeli nie to spróbuj bo on wykrywa różne gówna.

skanu nie daje bo to strona producenta. Nie napisałeś nam ile masz ramu, ale przypuszczam, że około 1.5-2gb

Wyłączyłeś cienie w metku? rozdzielczość i bity najniższe? Jeżeli w takiej konfiguracji ci się zacina, to może ustaw na taką rozdzielczość jaką ma twoja karta graficzna jeżeli to nie pomoże to daj z powrotem na 600x640 16.

Powiedz czy tnie ci kompa na dużych spotach czy wszędzie?

I ustaw w grze Esc-> Opcje gry -> i tam "Nazwa" ustaw na Ograniczony.

Jeżeli to dalej nie pomoże, to tak jak typek wyżej pisał na forum komputerowe wstaw skan z otl. (Nie dam ci linka do takich forum bo będzie, że reklamuje)

Opublikowano

Lagi głównie są od kompa, nie od neta ;). Ostatnimi dniami miałem to co Ty, lecz wyczyściłem dyski z syfów,  dokupiłem +2 GB ram, i powiem szczerze że już nie mam jakichkolwiek  problemów z muleniem/lagami i innymi :). Jeszcze radzę Ci zrobić ,,Rejestr" CCleaner'em, też pomaga :)

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

@TheLisek

Mylisz się. Lagi są przez problemy z internetem, a ścinki przez problemy z komputerem.

Jeżeli masz lagi, a internet na papierze niezły, to znaczy, że podczas gier coś Ci go obciąża.

Podobnie ze ścinkami. Jeżeli gra Ci się przycina, a wcześniej tego nie robiła to znaczy, że masz za dużo śmieci pouruchamianych na raz.

Tu i tu przyczyn może być mnóstwo. Od wirusów, po problemy ze sprzętem ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

lagi - za slaby net 

scinki - za slaby sprzet. 

jesli to drugie po prostu kup nowego pcta, albo zrob formata wyczysc go wymien paste termo-przewodzaca itd..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...