Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] Season8 Ep2 DeLuxeMu !Polski Serwer!

Agulek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DeLuxeMu

Informacje:     

Wersja: Season 8 Episode 2

Strona Serwera:

www.deluxemu.pl

Forum Serwera: na stronie

Godzyny pracy: 24/7

Serwer dedykowany: TAK!

Konfiguracja:

Exp: 100x
Drop: 30%
BB: OFF
Spoty: Niestandardowe
Max lvl: 400
Grand Reset: 100 reset
Nagroda za Grand Reset: Do ustalenia
Max Staty: 65,000
Punkty za Level: 5/6/7
Guildia: 250 lvl
Max level itemka: +15+28
Kasowanie Postaci: Do 40 lvl

Eventy:

* Blood Castle*
* Devil Square*
* Chaos Castle*
* Castle Siege*
* Castle Deep*
* CryWolf*
* Nightmare*
* Illusion Temple*
* Raklion Event*
* Boss Attack*
* Happy Hour Event*
* Mini Event: The Snake Begins*

Chaos Machine:

+10 - 70%| + Luck 90%
+11 - 60%| + Luck 80%
+12 - 50%| + Luck 80%
+13 - 40%| + Luck 60%
+14 - 30%| + Luck 50%
+15 - 20%| + Luck 50%

Dodatkowo:

3D Camera
Pentagramy  
Socket System
CashShop
VIP System
Custom Drop
Level 4 Wings
New Personal Shop Board
New Personal Store
New Pandora Mining System
New Master Skills
New Wings & Items
New Transformation Rings
Full Element System

Opublikowano

wszystko dobrze tylko czemu season8 a nie s2 chociaz:D to co najpiekniejsze a nie jakis s8 gdzie same duperele i ten wyglad co nawet MU nie przypomina;/

data startu ??????????????????????

Opublikowano

na rynku masz duzy wybor wsrod s2, s3, s4, s6, a ja chce dac wam cos "nowego", poki co strat przewidywany jest na poczatek pazdziernika, konkrety beda podane niebawem tj za kilka dni

Opublikowano

to juz nie te czasy Muonline - Season1 Season2 tzn 1.02k , 1.02c  i jakis serwer mid 700exp staty zostaja lub max exp 4FUn to byly serwery , serwery season 6-8 to gowno !! :)

Opublikowano

a jednak bardzo duzo Polakow gra na zagranicznych serwerach sezonu 8 , aby u w Polsce ciezko dogodzic takim marudom, sa sezony wczesniejsze ale czy duzo tam osob gra? no moze przez kilka dni zeby powspominac i odpuszcza bo sie nudzi

Opublikowano

Na zagranicznych s8 duzo osob gra bo maja dobra reklame i serwery sie trzymaja:P

Polacy tez graja na s8 ale wlasnie na tych zagranicznych wiec nie wiem czy polacy przezuca sie na polski jak maja juz gotowy zagraniczny co nie padnie w miecha

Ja sam teraz szukam nowy serwer max s6 bo ma fajny klimat 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moim zdaniem dupa bo ;

S8 - za dużo nowych bajerów i dupereli ,które psują klimat MU s2-s4 , chociaż do 6 jeszcze ujdzie.. potem to już syfff.

Maxy 65k - brak PVP, cięzko ustawić PVP na 32k a o 65k już nie ma co pisać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

moge zmienic ustawienia dropu i expa, powiedzcie tylko na jakie, mi sie wydaje ze 9999 to jest przesada troszke, czekam na wasze wypowiedzi co do expa i dropu

Opublikowano

moim zdaniem exp najlepiej ustawić na od x100 do max x1000, gralem na serwerach w tym przedziale exp i tam, gdzie bylo malo graczy lepiej podniesc rate do gory, na serwerach z w miare stabilna populacja graczy bardziej grywalna jest opcja  <= x500 exp

War... War never changes...

Opublikowano

Exp tak gdzies 2k a drop 60% daj pkt za rr 600/700 lub expo 500-1000 i staty zostaja :D

Chociaz lepiej exp ok. 2k  bo na mniejszym  to no life bedzie.

Tylko nie dawaj expa 5k+ bo to za duzo.

Opublikowano

siemka  ja jestem  za exp max 1000 i staty  kasowane  300-600 pkt za rr  i bym proponowal dac  reklame   na regezone jak juz masz serwer i tp  i tylko zostalo ci zrobic   konfig i test serwa  bo napewno  jakis  ludz przyjdzie  na serwer 

Opublikowano

moge zmienic ustawienia dropu i expa, powiedzcie tylko na jakie, mi sie wydaje ze 9999 to jest przesada troszke, czekam na wasze wypowiedzi co do expa i dropu

Jeśli chcesz dobry server to ustawienia exp x500 oraz drop 15 - 25 % są wystarczające.

Po drugie na pewno musicie wyeliminować wszelkie bugi typu shadowparty, czy też uciekające skrzynie na Dopp Evencie.

Co do max stat. 32 k to wystarczająco. Na 65 k BM jest ciągle OverPowered. Aczkolwiek sam zmieniłbym na 30 k a nie 32 tak jak zrobił to WEBZEN.

Po trzecie. W seasonie 8 jest możliwość zdobywania Blessów kilofem w Raklionie, Tarkanie oraz Lost Tower.

Jako że jest to raczej łatwy sposób na zarobienie blessów cena jaką będzie mieć kilof musi być dosyć wysoka a szansa na zdobycie danej ilości blessów zmniejszona (1 Bless - 90 % ,2 Bless - 70 % - 4 blessy 50 itd. aż do Pandora Gift gdzie rate powinien być ustawiony na 1 - 10 % )

Co dalej. Dobry balans postaci. To podstawa. Bez tego dobre PVP na serwerze ani rusz.

Jeśli już wspomniałem o blessach to warto również zmienić walutę serwera.

Jest tyle rodzajów Jeweli a większość serwerów wykorzystuje i tak blessy. Tutaj dobrą sprawą może być zen. Jeśli ustawimy niski drop zen to może on zostać główną walutą co moim zdaniem będzie dobre. Poza tym będzie to niecodzienny widok, zen jako waluta. :D

Oczywiście wyeliminowanie setów PVP z systemu donate też będzie dobrym krokiem. (Jaki sens w tym że typowy Bob wyda sobie 300 - 400 zł na kilka setów PVP i nikt go nie pokona, kiedy przeciętny gracz będzie musiał wydropić cały set z daną ilością miejsc na sockety, oraz będzie musiał jeszcze sam zrobić te sockety ? )

To tak w skrócie z mojej strony :D

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Hmm... może Tamps ma rację: exp 500 (tylko czy serwer bedzie żyć?) mógłby być i najbardziej mi sie podoba ZEN jako waluta, mi to jak najbardziej odpowiada jak i z pewnoscia wiekszosci graczom sie spodoba. :D

Opublikowano

Uwierz mi że taki serwer ma szanse by żyć. Jeśli jeszcze bardziej zmniejszymy exp ( 100 - 300 ) to będziemy mieć raczej dobry serwer medium Exp long term. Bo osobiście nie widzą mi się nowe edycje co 2 miesiące :D

Untitled-1.png

Opublikowano

Tamps pieknie opisałes, bardzo dużo rzezcy wezme pod uwage, ale nie sądze aby na sezon 8 exp bardzo niski miał jakiś sens, musi być więcej niż 500 aby chciało sie grac bynajmniej na tym początku, później juz idzie :) więc drop niski i mało zen ale exp coś kolo 1k

Opublikowano

Tylko teraz musisz wziąć to pod uwagę że jeśli dacie exp koło 1 k to jest to dosyć wysokie. 
+sub vip (o ile taki będzie) już jest większy exp, teraz jeszcze party exp będzie dawać dużego boosta. Do tego panda ring z petem oraz Seale i z expa 1k zrobi się dużo większy co doprowadzi do tego że edycja potrwa miesiąc lub dwa. Osobiście mogę powiedzieć że ludzie nie lubią czegoś takiego. Aczkolwiek można zrobić 2 suby low exp oraz mid exp. Dla każdego coś dobrego. To już zależy od funduszy które posiadacie.

Untitled-1.png

Opublikowano

i TAK NAJLEPSZE TO 97D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  i żadne glowno tego nie przebije!!!!!!!!!!!!!!!!               97d Najlepsze prosto klimat + maly exp = graczy wpiz....du

co tu gadac kazy stary gracz co gral na tych Serverach: ViknetMU /  LukeMU /   WeedMU /      to serwery z przed paru ladnych lat wiec Kady kto gral to wie ze nowsze serwery od 97d to Syf i wszystki itemki w pai rysowane niepasujc do postaci.... Wiec wybczcie ale C***a się nacie:)

Opublikowano

i TAK NAJLEPSZE TO 97D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  i żadne glowno tego nie przebije!!!!!!!!!!!!!!!!               97d Najlepsze prosto klimat + maly exp = graczy wpiz....du

co tu gadac kazy stary gracz co gral na tych Serverach: ViknetMU /  LukeMU /   WeedMU /      to serwery z przed paru ladnych lat wiec Kady kto gral to wie ze nowsze serwery od 97d to Syf i wszystki itemki w pai rysowane niepasujc do postaci.... Wiec wybczcie ale C***a się nacie:)

Meh. Popraw błędy bo oczy bolą jak czytam.

Fakt 97D było dobre. Tyle że dzisiaj mało kto chciałby grać na takim serwerze. Uwierz mi. Ludzie odzwyczaili się od oldschool'u. Dlatego też jeśli Administratorzy tego serwera zdecydowali się na Season 8 to już ich sprawa.

Poza tym odbiegamy od tematu. Autor tematu prosił o propozycje co do dropu oraz expa, nie wersji. Więc można uznać że robimy mały offtop.

Co do itemków. Itemki te pasują. Pewnie chodzi Ci o custom itemy. Fakt. Custom Itemy to ścierwo.

Untitled-1.png

Opublikowano

Ja jako pani administrator (dla wielu bedzie zaskoczeniem ze kobieta stawia serwer) chce byc razem z duchem czasu dlatego sezon8, fundusz no wiadomo jest ograniczony ale myśle poważnie nad odpaleniem 2 subow, wszystko sie okaze czy uda się to wszystko ładnie połaczyc w jednego clienta, a z tym bywa czasami cięzko. Kiedyś juz napisałam że jak ktoś chce starsze edycje to niech ich szuka i tam gra, ja nikogo nie zmusze aby byl na tym serwerze i expil.

Opublikowano

Jest możliwość dołączenia do beta testów bądź samych pre-beta testów :D ?
Chętnie bym się pobawił w Testera na Seasonie 8.

Untitled-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...