Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug fix : Bryłki handel itp. itd.

Funky ™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tutaj opisalem o co chodzi, nic sie nie rozdziela podczas handlu

http://www.mpcforum.pl/topic/1220544-sprzedaz-sztab-bryl/#entry10432519

(to nie dziala zawsze, np. przy item.remove() i difie na usuwanie 1 itema nie zadziała, bo to błąd gdy funkcja usuwa item na najmniejszym slocie)

Aha, to wszystko wyjaśnia czemu nie mam z tym problemu. Ale analizując kolejne posty w tym temacie jakość tego poradnika nie oceniam zbyt wysoko. Wolę przemilczeć tego if else.

Jeśli chodzi o tą całą kłótnię... Może zamiast się spierać o swój poziom wiedzy nawzajem lepiej wziąć się za siebie i swoje umiejętności? Bo akurat 95% tego forum nie dorównuje do pięt @Endymion_ , a wiec porównywanie pewnych osób do niego to jak strzelenie sobie w stopę. I nie jest to wyjątek, bo jest wielu użytkowników których się tu hejtuje bo się ich nie lubi, natomiast zapomina się o tym, że te osoby połykają swoją wiedzą tych wszystkich hejterów razem wziętych.

Opublikowano

Aha, to wszystko wyjaśnia czemu nie mam z tym problemu. Ale analizując kolejne posty w tym temacie jakość tego poradnika nie oceniam zbyt wysoko. Wolę przemilczeć tego if else.

Jeśli chodzi o tą całą kłótnię... Może zamiast się spierać o swój poziom wiedzy nawzajem lepiej wziąć się za siebie i swoje umiejętności? Bo akurat 95% tego forum nie dorównuje do pięt @Endymion_ , a wiec porównywanie pewnych osób do niego to jak strzelenie sobie w stopę. I nie jest to wyjątek, bo jest wielu użytkowników których się tu hejtuje bo się ich nie lubi, natomiast zapomina się o tym, że te osoby połykają swoją wiedzą tych wszystkich hejterów razem wziętych.

Dlatego na to forum wchodzi się głównie dla beki i spin.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

@Sensual

Ty patrz tego co ty potrafisz i co spierdoliles a nie wyjezdzaj na kogos.

@top

nie rozumiem tej funkcji nie prosciej do questa wsadzic 

if not pc.can_warp() then
	syschat("Nie mozesz sie teraz teleportowac!")
	return
end

Zamiast robienie kolejnego ifu dla funkcji? Te forum odwiedzaja tylko pro developerzy ktorzy wszystko wiedza i wszystko zrobili 

Pisanie questow to nie zaden wyczyn

ps. Endys nic nie mam do ciebie :)

ban.gif

Opublikowano

@Sensual

Ty patrz tego co ty potrafisz i co spierdoliles a nie wyjezdzaj na kogos.

@top

nie rozumiem tej funkcji nie prosciej do questa wsadzic 

if not pc.can_warp() then
	syschat("Nie mozesz sie teraz teleportowac!")
	return
end

Zamiast robienie kolejnego ifu dla funkcji? Te forum odwiedzaja tylko pro developerzy ktorzy wszystko wiedza i wszystko zrobili 

Pisanie questow to nie zaden wyczyn

ps. Endys nic nie mam do ciebie :)

Idiotyzm zawsze będę krytykował, a jak jest okazja to KAŻDEGO włącznie ze mną się krytykuje, bo jeśli ktoś popełni błąd to bierze to na klatę. Poza tym sam nie jestem święty, ale nie toleruje debili, którzy stawiają po 40 serwerów w ciągu krótkiego czasu. Fakt - coś mi padło - ok, zjebałem (chociaż swoich projektów miałem.. 1(?), jeśli to ktoś w ogóle pamięta, reszta to tzw. pliki na zamówienie i technik na posyłki, przez co zniszczyłem sobie reputacje wśród graczy, ale pieprzyć to - to tylko gra) - przyznaję się do błędu, chociaż stało to trochę czasu, a nie tak jak u innych.. tydzień, dwa, maksymalnie miesiąc - tak, mówię o Tobie. Wiesz czemu to robię? Prosta sprawa, Ty postawisz 20 serwerów, zagra po 100 osób, a lepszy serwer w tym czasie traci graczy. Twój serwer pada i nagle odchodzi parę osób z metka.. tak tutaj chodzi o kasę i tylko o to, ale gdyby nie takie pierdolone głąby to na dobrych serwerach miałbyś teraz po kilka tysięcy graczy. Sayonara!

Opublikowano

Idiotyzm zawsze będę krytykował, a jak jest okazja to KAŻDEGO włącznie ze mną się krytykuje, bo jeśli ktoś popełni błąd to bierze to na klatę. Poza tym sam nie jestem święty, ale nie toleruje debili, którzy stawiają po 40 serwerów w ciągu krótkiego czasu. Fakt - coś mi padło - ok, zjebałem (chociaż swoich projektów miałem.. 1(?), jeśli to ktoś w ogóle pamięta, reszta to tzw. pliki na zamówienie i technik na posyłki, przez co zniszczyłem sobie reputacje wśród graczy, ale pieprzyć to - to tylko gra) - przyznaję się do błędu, chociaż stało to trochę czasu, a nie tak jak u innych.. tydzień, dwa, maksymalnie miesiąc - tak, mówię o Tobie. Wiesz czemu to robię? Prosta sprawa, Ty postawisz 20 serwerów, zagra po 100 osób, a lepszy serwer w tym czasie traci graczy. Twój serwer pada i nagle odchodzi parę osób z metka.. tak tutaj chodzi o kasę i tylko o to, ale gdyby nie takie pierdolone głąby to na dobrych serwerach miałbyś teraz po kilka tysięcy graczy. Sayonara!

Wiesz ja wiem o 2 projektach w jednym wyjebales mnie na kase :)Serwerow nie stawiam na ilosc czy na kase tylko na stabilnosc, to ze wczesniej mialem duzo serwerow nie oznacza ze wciaz to robie. W przeciwienstwie do ciebie moj stoi 4 rok i nie boj sie jeszcze do mnie gracze przyjda, juz niedlugo  <3

ban.gif

Opublikowano

Wiesz ja wiem o 2 projektach w jednym wyjebales mnie na kase :) Serwerow nie stawiam na ilosc czy na kase tylko na stabilnosc, to ze wczesniej mialem duzo serwerow nie oznacza ze wciaz to robie. W przeciwienstwie do ciebie moj stoi 4 rok i nie boj sie jeszcze do mnie gracze przyjda, juz niedlugo  <3

To ja może przedstawię bliżej to wyjebanie na kasę: ja biorę sms'y po 15 i 10 złotych, a Ty 25 i 6 złotych.. tak, Ty zarobiłeś mniej, a do mnie masz pretensje, że Cie wyjebałem na kasę... Tak czy siak, później jakieś 10 Twoich serwerów stało na tych samych plikach, które wcześniej sprzedawałeś jak ostatnia k***a czyt. Teodor. :D

Jeżeli Twój jeden serwer stoi serio 4. rok to wielki szacunek - piszę to na poważnie. ;)

Opublikowano

To ja może przedstawię bliżej to wyjebanie na kasę: ja biorę sms'y po 15 i 10 złotych, a Ty 25 i 6 złotych.. tak, Ty zarobiłeś mniej, a do mnie masz pretensje, że Cie wyjebałem na kasę... Tak czy siak, później jakieś 10 Twoich serwerów stało na tych samych plikach, które wcześniej sprzedawałeś jak ostatnia k***a czyt. Teodor. :D

Jeżeli Twój jeden serwer stoi serio 4. rok to wielki szacunek - piszę to na poważnie. ;)

A maszyne kto zaplacil mikolaj? Ja wiem co robiles zeby wysylali tobie sms:) Wiesz jedyny serwer ktory stal na tych plikach to byl pompamt2 ktore odemnie kupili, wiecej sie nie sprzedaly. Teodor? To pizda,bynajmniej ja cos potrafie w przeciwienstwie do tego plebsa.

ProMT2

Rozdzielasz przed handlem nie podczas handlu.To działa tak..

4 bryłki u góry , jedna bryłka na dole , 4 bryłki wkładasz na handel klikasz na tą bryłkę na dole i 3 bryłki znikają u góry (zależy od yang limitu ofc i wartości bryłki)

Ten błąd występował na wielu serwerach które nie dawno ruszyły bo sam wchodziłem i sprawdzałem i do niektórych administratorów pisałem o tym błędzie.

@xdpl2012

Ja cie typie nie rozumiem do każdego spinasz d*** i cały czas piszesz że jesteś uczniem Svope jakby to coś miało znaczyć.Przestań robić z siebie pseudo znawcę i nie udawaj kogo kim nie jesteś. Bo siarę robisz straszną. Plujesz się do Endego i Teodora kiedy tylko możesz a prawda jest taka że mógłbyś się od nich uczyć.

Śmiesznie to brzmi że twoje serwery nie są pod zarobek. Jak grałem na ProMT2 to w Isie były najlepsze itemy których nie dało się zrobić w grze.. Trochę hipokryzja nie sądzisz ?

ProMt2 ma 4 lata, czego ty innego oczekujesz od serwera ktory tyle stoi i nie ma na czym zarobic zeby go utrzymac procz IS? Mozgu uzyj

ban.gif

Opublikowano

A maszyne kto zaplacil mikolaj? Ja wiem co robiles zeby wysylali tobie sms:) Wiesz jedyny serwer ktory stal na tych plikach to byl pompamt2 ktore odemnie kupili, wiecej sie nie sprzedaly. Teodor? To pizda,bynajmniej ja cos potrafie w przeciwienstwie do tego plebsa 

Okej.. czyli w sumie jesteśmy kwita, bo założę się, że Ci się zwróciło, ale tych serwerów widziałem więcej... Jak coś to pisz GG, jeżeli masz coś jeszcze do wyjaśnienia. Nie ma to jak forumowe wyjaśnienia. :P

Opublikowano

W momencie czytania tego tematu, bo u mnie gdy masz handel i chcesz rozdzielić item to pojawi się okienko ale nic się nie wydarzy. I mam tak od 3 lat... Chyba że ten błąd występuje na nowszych plikach i autor nie dopisał takiej informacji.

4 bryłki u góry , jedna bryłka na dole , 4 bryłki wkładasz na handel klikasz na tą bryłkę na dole i 3 bryłki znikają u góry (zależy od yang limitu ofc i wartości bryłki)

Ten błąd występował na wielu serwerach które nie dawno ruszyły bo sam wchodziłem i sprawdzałem i do niektórych administratorów pisałem o tym błędzie.

@xdpl2012

Ja cie typie nie rozumiem do każdego spinasz d*** i cały czas piszesz że jesteś uczniem Svope jakby to coś miało znaczyć.Przestań robić z siebie pseudo znawcę i nie udawaj kogo kim nie jesteś. Bo siarę robisz straszną. Plujesz się do Endego i Teodora kiedy tylko możesz a prawda jest taka że mógłbyś się od nich uczyć.

Wiesz ja wiem o 2 projektach w jednym wyjebales mnie na kase :)Serwerow nie stawiam na ilosc czy na kase tylko na stabilnosc, to ze wczesniej mialem duzo serwerow nie oznacza ze wciaz to robie. W przeciwienstwie do ciebie moj stoi 4 rok i nie boj sie jeszcze do mnie gracze przyjda, juz niedlugo  <3

Śmiesznie to brzmi że twoje serwery nie są pod zarobek. Jak grałem na ProMT2 to w Isie były najlepsze itemy których nie dało się zrobić w grze.. Trochę hipokryzja nie sądzisz ?

Opublikowano

@topic, Bugfix najprostszy na to jest, aby brylki sellac tylko i wyalcznie u handlarzy, a nie robic to questem, bo po jaka cholere?
ulatwienie? nie, pierdolenie :)

@reszta
e95af-clip-33kb.jpg?nocache=1

Opublikowano

@topic, Bugfix najprostszy na to jest, aby brylki sellac tylko i wyalcznie u handlarzy, a nie robic to questem, bo po jaka cholere?
ulatwienie? nie, pierdolenie  :)

@reszta

Oh, niech pokaze mi ktora czesc kodu jest z niemieckiego serwera :) Sam jest niedojebanym plebsem

ps. wala mnie warny

ban.gif

Opublikowano

@xdpl2012

Mógłbym się uczyć od nich, ale wolę poznawać wiedzę od osoby, która ma kulturę. Nie mówię, że nie przeklina, mi to nie przeszkadza, ale jeśli przekleństwa wplataja się w normalną rozmowę, a raczej słowa wplataja się w przekleństwa, to ja dziękuję.

Mówię tak o Svope, bo mnie wiele nauczył. Rok temu pisałem if local s == 1 i nie wiedziałem czemu nie działa, a dzisiaj sam sie z tego śmieję. W ciągu tego roku nauczyłem się praktycznie wszystkiego co mi jest potrzebne. To, że elicie się nie podoba moja osoba nie oznacza, że ludzie nie chcą grać u mnie. Wiele osób mnie pyta kiedy mój serwer startuje, ja im zawsze mówię, że to tylko dla nauki.

Pamiętaj, jeśli jestem grzeczny i uczciwy to załatwisz więcej niż ktoś kto bluzga byle kogo.

A znawca to ze mnie nie jest. Tata mnie tylko uczył, że się walczy o swoje, a ktoś już rzucił we mnie piaskiem.

Pis joł :)

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

@Quarel™ już mi to wcześniej wystarczająco dokładnie wyjaśnił. Błąd nie został przeze mnie zrozumiany, ponieważ nie zostało dokładnie wyjaśnione w temacie do czego prawdę mówiąc jest ten fix dlatego nie skojarzyłem zasady działania. U mnie tego błędu nie ma dlatego, że odpowiednik baryłek jest zwykłym itemem, który sprzedaje się u NPC (nie jest to quest w którym klika się na item).

Nie wiem nadal po co ten spór, bo zarówno @Endymion_ , @alchemik1 , @Evor. , @Sensual , @The Naid , @Teodor. i kilku innych mają wiedzę przebijającą innych kilkukrotnie. I mimo, że ostatni z wymienionych przegrał ze mną ostatnią konfrontację na forum to nie uważam, że jest w jakiś sposób ode mnie gorszy. To samo się tyczy @Endymion_ , który posiada większą wiedzę ode mnie jeśli chodzi o game i pisanie difów, ale przykładowo pisanie dungeonów idzie mu słabo :P. Jeśli dał się ktoś wyrolować wspólnikowi to może mieć tylko i wyłącznie do siebie pretensję, że współpracował z osobą nie godną zaufania i nie dopilnował wszystkiego jak powinien (przecież normalnie można zrobić 2 konta w homepay gdzie jedno jest podpięte pod drugie i idzie automatycznie podział równo po 50% za wszystkie usługi - lub inaczej jeśli ktoś chce - więc nie ma nawet możliwości by ktoś kogoś oszukał) - po co więc to rozpamiętywać i sobie w mordę wyrzucać przy każdej możliwej sytuacji? Wiedza jaką można zdobyć przy tworzeniu serwerów Metin2 jest ograniczona i normalnym wg. mnie jest to, że w pewnym momencie Ci nowi i niedoświadczeni dogonią nas z wiedzą - oczywiście trochę jeszcze czasu minie zanim to się stanie :P.

A jeśli chodzi o tego @Svope to nie zaprezentował jeszcze nic co by powaliło na kolana, więc nie wiem po co wywyższana jest tu jego osoba.

Opublikowano

@Quarel™ już mi to wcześniej wystarczająco dokładnie wyjaśnił. Błąd nie został przeze mnie zrozumiany, ponieważ nie zostało dokładnie wyjaśnione w temacie do czego prawdę mówiąc jest ten fix dlatego nie skojarzyłem zasady działania. U mnie tego błędu nie ma dlatego, że odpowiednik baryłek jest zwykłym itemem, który sprzedaje się u NPC (nie jest to quest w którym klika się na item).

Nie wiem nadal po co ten spór, bo zarówno @Endymion_ , @alchemik1 , @Evor. , @Sensual , @The Naid , @Teodor. i kilku innych mają wiedzę przebijającą innych kilkukrotnie. I mimo, że ostatni z wymienionych przegrał ze mną ostatnią konfrontację na forum to nie uważam, że jest w jakiś sposób ode mnie gorszy. To samo się tyczy @Endymion_ , który posiada większą wiedzę ode mnie jeśli chodzi o game i pisanie difów, ale przykładowo pisanie dungeonów idzie mu słabo :P. Jeśli dał się ktoś wyrolować wspólnikowi to może mieć tylko i wyłącznie do siebie pretensję, że współpracował z osobą nie godną zaufania i nie dopilnował wszystkiego jak powinien (przecież normalnie można zrobić 2 konta w homepay gdzie jedno jest podpięte pod drugie i idzie automatycznie podział równo po 50% za wszystkie usługi - lub inaczej jeśli ktoś chce - więc nie ma nawet możliwości by ktoś kogoś oszukał) - po co więc to rozpamiętywać i sobie w mordę wyrzucać przy każdej możliwej sytuacji? Wiedza jaką można zdobyć przy tworzeniu serwerów Metin2 jest ograniczona i normalnym wg. mnie jest to, że w pewnym momencie Ci nowi i niedoświadczeni dogonią nas z wiedzą - oczywiście trochę jeszcze czasu minie zanim to się stanie :P.

A jeśli chodzi o tego @Svope to nie zaprezentował jeszcze nic co by powaliło na kolana, więc nie wiem po co wywyższana jest tu jego osoba.

W twojej liście zabrakło jeszcze paru nicków no ale nie ważne.

Co do Svope to również uważam że nic ciekawego nie zaprezentował a na dodatek jego quest na pierścień teleportacji ma wartość nil-ową.

Wątpię żeby nowi i nie doświadczenie dogonili innych z wiedzą. Zauważ że szczególnie na tym forum 99.3% To totalne.. co nawet nie spróbują sami czegoś zrobić tylko od razu przyjdą i będą prosić o gotowca.

Opublikowano

@Inkscape

Nie jestem osobą która udowadnia swoje możliwości na forach ponieważ nie muszę i nie mam na to czasu.

@ooTToN

Nic ciekawego nie zaprezentowałem.

Tak to prawda, nie muszę prezentować nic ciekawego forach, a swoje umiejętności pozostawiam dla siebie.

Co do pierścienia teleportacji, wartość nil jest wywoływana zapewne przy jego zamykaniu. Bez włączonego TEST_SERVER jest to nie do zauważenia a poprawienie tego to kilka sekund - 1 linijka.

Nie rozumiem czemu jestem wdrożony do tego tematu. Filip wyraził swoje zdanie na temat mojej pomocy w jego nauce, a wy macie jakieś bóle także panowie skupcie się na swoich poczynaniach i umiejętnościach rozwijając je w odpowiednim kierunku. Tyle ode mnie. :)

dCrwk2h.gif

Opublikowano

ulatwienie? nie, pierdolenie :)

@reszta

Typek widzę zawyżone ego ma, a zresztą.. pieprzyć niedojebów. Serwera z Arcrosem nie robię, nawet nie wiem kto to dokładnie jest. Jedyne co mi świta to to jak mówił, jaki to ten jego technik nie jest wspaniały.. a jednak wyszło szydło z worka, lepiej zajmijcie się poprawianiem questów 2012 - to wam wychodzi doskonale. :unsure:

Wtrąciłem się z tym lekkim wyśmianiem, dlatego że jakichś czas temu autor tematu tj. 'Cycu', pouczał mnie i w ogóle był (jest?) takim Teodorem, który dużo gada, mało robi - natrafiła się okazja więc korzystam. Co do tych płatności i innych bajerów to sprawę z @alchemik1 mam już wyjaśnioną, poza tym to był rok chyba 2011 (?) więc trochę czasu już minęło, a z tego co wiem to serwer PompaMT2 zgarnął dobrą kasę na tych plikach. To, jaki kto ma poziom jest sprawą dość trudną do zbadania.. bo dany technik może mieć nadludzką wiedzę o różnorakich językach programowania (Teodor), ale gdy przyjdzie co do czego to wielka kicha.. bo się jednak przeliczył i jest gównem, haha. :angry:

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

questlib.lua? 

W folderze nie ma tego pliku. A może samemu go stworzyć i gdzieś wrzucić? To jest pod jakiś serwer? 

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...