Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Administracja Ascariala sprzedaje bryłki na allegro?

OpenSeekx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako iż administracja zamknęła temat i przeniosła do kosza piszę tutaj temat ponieważ chcę poznać Wasze zdanie.

Dnia dzisiejszego zacząłem grać na serwerze więc mam małe doświadczenie lecz już po jednym dniu widzę że ktoś tu rozpierdala serwer. Na chacie widać jak ludzie piszą że sprzedają yangi na allegro i zaciekawiła mnie jedna aukcja.

LINK: xxx

Napisałem do tej osoby i puściłem bajere że jestem zainteresowany bardzo dużą ilością brył za dużą kasę.

Zostało mi zaoferowane 6400 BRYŁ ZA 2100ZŁ !!

CZY TO SĄ K***A JAKIEŚ JAJA? SKĄD MA 6400 BRYŁ?

Zniechęciło mnie to do gry masakrycznie bo z taką ilością brył idzie ... serwer.

7475214092597901242135.jpg

Co sądzicie na ten temat?

Opublikowano

no wiesz jakby nie patrzeć boty stoją na pieskach itp. Jeżeli gracz ma dobry komputer to może postawić +-7 botów damy na to każdy bot z rękawicą złodzieja hmm no to w pół h może mu wypaść ( nie chcem przesadzić ) 50 szkat? 50 * 7 = 350. Z 350 szkatułek może wypaść +-10-40 zwojów egzo, jedno egzo = 20kk, więc 20 * 40 = 800kk! więc z tego co pamiętam 2b na pół h więc w godzine zarabia 4b a doba ma godzin 24, więc 24 *4 = 96b więc w jeden dzień może pyknąć aż 96b!!!! No wedlug mnie i tak musi mieć duże zaangażowanie bo z tego co pamiętam jest rękawica na 30 minut oraz na 2h więc musi tak czy siak zakładać by mieć lepszy profit. Dziękuje, ja już nie zagram na Ascarialu :C

Opublikowano

No mi się wydaje nie możliwe aby Administracja chciała zarabiać na bryłkach jak FuBu.. Oni przecież za miesiąc zarabiają kupe kasy to po co mieli by sprzedawać bryłki i narażać się na rozpad serwera? Jak kolega wyżej napisał, dobry komputer + bot i mogli dziennie zarobić kilkanaście bryłek :) To moje zdanie na ten temat.

Opublikowano

Wedlug mnie administracja macza w tym palce. Łatwy sposób zarobku na boku, ale z drugiej strony ktos mogl specjalnie tak napisac, zeby zepsuc serwerowi reputacje w co szczerze watpie ;)

@Edit Kto normalny daje tak duze gratisy?

Podejrzany:

100 bryl + 75 gratis

U innych gratisy wachaja sie:

100 bryl + ok. 30 bryl.

Podejrzane?

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

zarówno to mógł być oszust na allegro. Patrzyłeś czy ma jakieś pozytywy?

Opublikowano

@Niezadbany 80 tylko? heh ja nigdy nie kupowałem nic na allegro jak ktoś nie miał tego min. +1000 ;) nawet jak coś mi się podoba wole nie ryzykować. Już mój kolega kupił telefon za 1740 zł xD a tu cegła mu przyszła :/ sprawa na policie i kurde następny hajs za sąd poszedł. Co do administracji Ascariala nwm, jak gra +2500 online, połowa jinio lata w azraelach to hajs się zgadza, nie chcą robić jak z ravią by zamknąć serwer i nowy bo za mała reklama, wiec niby mogą stać sie chwilowymi Fu*u :)

Opublikowano

xD

To nie Administracja sprzedaje tylko ludzie którzy nabili bryłki na bugu..

na WW był bug że na jednym wypadzie można było ubić 1000 smoków i teraz jakieś 35% serwera ma po 15k bryłek ;]

Opublikowano

xD

To nie Administracja sprzedaje tylko ludzie którzy nabili bryłki na bugu..

na WW był bug że na jednym wypadzie można było ubić 1000 smoków i teraz jakieś 35% serwera ma po 15k bryłek ;]

czylii tak serwer do dupy.  :)

administracja lub bugi innej mozliwosci nie ma.

Opublikowano

No jeśli był bug to nie ma dziwu, że mają tyle brylek. Bo raczej wątpię w to aby ta administracja psuła własny serwer skoro kasy im za niego leci nie mało. :)

Opublikowano

Na czym ten bug z bryłkami polegał?

Mogłeś mieć kilkanaście smoków zamiast 1 na WW - nie wiem jakie dokładnie ilości smoków mogłeś zbugować, ale z tego co czytam to niektórzy mają po kilkaset brył w zapasie na kilku kontach.

Opublikowano

Skończcie p******** o tym, że sprzedaje to administracja. Każdy już chyba wie o tym bugu co był na WW, ale jest już usunięty. Po tym jak zobaczyłem tego screena to wyłapałem typa, który miał 2400 Bryłek co było rekordem serwera. Chyba nie uważacie, że jesteśmy na tyle głupi aby niszczyć swój własny serwer takimi akcjami. Do Fubu jakoś doszli, że to on sprzedaje więc gdybyśmy byli to my to do nas też by też doszli. Róbcie to, nie mamy sobie w tej kwestii nic do zarzucenia bo to nie my tym handlujemy, tak więc szukajcie.

Problem z Wieżą Wygnańców jest już naprawiony, a wyłapać wszystkich handlarzy bryłkami to tylko kwestia czasu... ;)

Opublikowano

powiem ci ze mam kolege ktory to sprzedaje te bryly ma tak je rozłozone ok 3k

ze go nie wyłapiecie pozdrawiam

bo rynek juz tam upadł :) a serv powoli tez

gralem dlugo na servie

i jak grało 1k to sie straliscie nie odwalało wam

a teraz.. haj$$$ do glowy uderzył bo wszystko mieliscie w D

do teraz jak sie oczy otworzyly jak ubyło ok 2k typa 

tylko ze juz za poźno 

Opublikowano

Ale ty pierdolisz głupoty.

jak wy nawet swojego forum nie czytacie

bug z WW na forum był pokazywany ze 3 razy i ta jakos w czerwcu nawet 

a wy ile tydzien temu pytaliscie na facebooku jak ten bug działa

wiec z kogo wy idiotow robicie?

forum jest bo jest

ludzie pisza prozycje/bugi niech sobie pisza...

nawet wlasnego forum wam sie nie chce czytac to macie co macie na servie tyle w temacie 

Opublikowano

jak wy nawet swojego forum nie czytacie

bug z WW na forum był pokazywany ze 3 razy i ta jakos w czerwcu nawet 

a wy ile tydzien temu pytaliscie na facebooku jak ten bug działa

wiec z kogo wy idiotow robicie?

forum jest bo jest

ludzie pisza prozycje/bugi niech sobie pisza...

nawet wlasnego forum wam sie nie chce czytac to macie co macie na servie tyle w temacie 

Ale nie nauczyłeś się jeszcze że na każdym serwerze na którym będzie sporo graczy to tak czy siak będzie sprzedawanie bryłek/yangów na allegro?

Jedni wpadają i muszą się z tego spowiadać a inni są mądrzejśi.

Szkoda że gracze nie mają szans zobaczyć logów z postaci GA/HA/GM to by ładnie pokazało gdzie ile bryłek czy itemów poszło.

Ehh te marzenia.

Opublikowano

Prawdopodobnie sprzedają.

Ale tego nigdy się nie dowie nikt. Można tylko czekać aż jakiś GA/GM który zna prawdę się wkur... i opowie co się działo lub nie.

Jesteś właścicielem serwera -  możesz wszystko, taka jest prawda i cokolwiek ktoś powie to i tak wiadomo że to dobry zarobek, więc czemu nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...