Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dobry komputer do gier ? 1000zł

master123w

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie czy na ten komputer pujdo takie gry jak : Gta 4 Call of duty black ops 2 czy battlefield 3 i czy się nie będą cieły oto komputer 

• PŁYTA GŁÓWNA GIGABYTE GA-AM1M-S2P
  • PROCESOR  CZTERORDZENIOWY AMD ATHLON 5350  4 X 2,05GHz, 2MB cache, 64bit, 28nm
  • CHŁODZENIE ORYGINALNY RADIATOR Z WENTYLATOREM AMD
  • PAMIĘĆ 8GB/1333 DDR3
  • DYSK TWARDY SATA3 1000GB 32MB CACHE
  • NAPĘD OPTYCZNY DWUWARSTWOWA NAGRYWARKA DVD X20 +/-
  • KARTA GRAFICZNA  ZINTEGROWANA AMD Radeon HD8400 DirectX11 WYJŚCIE D-SUB - wolne złącze pci-ex x16, w przyszłości można zastosować lepszą grafikę
  • OBUDOWA ATX TOWER (AUDIO I USB Z PRZODU OBUDOWY) Z ZASILACZEM 450W SILENT 12CM WOLNOOBROTOWY WENTYLATOR, BARDZO CICHA PRACA
  • KARTA MUZYCZNA ZINTEGROWANA 7.1 (8-KANAŁOWA)
  • KARTA SIECIOWA ZINTEGROWANA 10/100/1000
  • DODATKI STEROWNIKI DO WINDOWSA 7,8, KABEL ZASILAJĄCY
Opublikowano

Nie odpalisz na tym płynnie nawet filmu. Głównie przez to: ZINTEGROWANA AMD Radeon HD8400 DirectX11   oraz po części przez to:   AMD ATHLON 5350  4 X 2,05GHz. 

Zestaw to kupa

Opublikowano

Nie odpalisz na tym płynnie nawet filmu. Głównie przez to: ZINTEGROWANA AMD Radeon HD8400 DirectX11   oraz po części przez to:   AMD ATHLON 5350  4 X 2,05GHz. 

Zestaw to kupa

Zestaw jest właśnie przeznaczony do odpalania filmów, niewymagających gier, obróbki grafiki, komputer dla początkujących programistów... Miałeś kiedyś procesor AMD APU?

Opublikowano

A gdzie ty widzisz APU?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

nic ci na tym nie pójdzie chyba że chcesz zdjęcia oglądać.Musi być nowy czy może być używka?

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Jestem użytkownikiem Athlona A4-5000. Jest dość podobny do Athlona 5350, z tym że 5350 jest trochę lepszy. Porównanie. Wiem co piszę.

To nie jest komputer typowo do gier i nigdy nie będzie. Komentarze typu "komputer ze śmietnika" są raczej nie na miejscu.

Opublikowano

Komputer do gier za 1000zł ? hahaha

Za 1000zł to może procesor z grafiką dostaniesz.

Chyba, że coś niższej półki / używka to nawet RAM znajdziesz.

Opublikowano

Jestem użytkownikiem Athlona A4-5000. Jest dość podobny do Athlona 5350, z tym że 5350 jest trochę lepszy. Porównanie. Wiem co piszę.

To nie jest komputer typowo do gier i nigdy nie będzie. Komentarze typu "komputer ze śmietnika" są raczej nie na miejscu.

Nie? Wytłumacz mi na co Ci 8 GB ramu... Za ten hajs mogłaby być 100x lepsza grafika.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie? Wytłumacz mi na co Ci 8 GB ramu... Za ten hajs mogłaby być 100x lepsza grafika.

8 GB ram tu nie potrzeba. A grafika w tym procku na 100% nie była przewidziana do gier które wymienił założyciel tematu. To jest przewidziane do odpalania filmów, niewymagających gier (chodzi mi o minecraft itp.)... To co napisałem wcześniej...

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale na tym forum, dla tych ludzi - jeśli komp nie jest zbudowany do gier to jest do niczego. 
Gry to nie wszystko, akurat ten procesor jak przedmówcy napisali to świetna opcja do multimediów. Podłączyć do TV, ściągać filmy w FHD i można oglądać bez męczenia się z przerzucaniem 20GB filmu na pendrive czy wypalania na BL. Rodzinny skype przed tv, oglądanie YT na dużym ekranie. Nie grzeje się, ciągnie mało prądu, a zamiast w kartę graficzną można zainwestować w dźwiękową, podłączyć analogowo do amplitunera i mieć w filmach jeszcze lepsze efekty dźwiękowe, czy nawet do słuchania muzyki, oglądania koncertowych video. Ale przecież komputer zbudowany w inny sposób niż komputer do gier, to tutaj zło.

A co do pytania autora, pójść raczej małe szanse, że dobrze pójdzie, ale jak kupisz kartę graficzną to pójdzie. Gry które podałeś bez problemu ciągnie mój Athlon II X3, nie trzeba do tego wcale czegoś pokroju i5...

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale na tym forum, dla tych ludzi - jeśli komp nie jest zbudowany do gier to jest do niczego. 

Gry to nie wszystko, akurat ten procesor jak przedmówcy napisali to świetna opcja do multimediów. Podłączyć do TV, ściągać filmy w FHD i można oglądać bez męczenia się z przerzucaniem 20GB filmu na pendrive czy wypalania na BL. Rodzinny skype przed tv, oglądanie YT na dużym ekranie. Nie grzeje się, ciągnie mało prądu, a zamiast w kartę graficzną można zainwestować w dźwiękową, podłączyć analogowo do amplitunera i mieć w filmach jeszcze lepsze efekty dźwiękowe, czy nawet do słuchania muzyki, oglądania koncertowych video. Ale przecież komputer zbudowany w inny sposób niż komputer do gier, to tutaj zło.

A co do pytania autora, pójść raczej małe szanse, że dobrze pójdzie, ale jak kupisz kartę graficzną to pójdzie. Gry które podałeś bez problemu ciągnie mój Athlon II X3, nie trzeba do tego wcale czegoś pokroju i5...

Rozumiem, ale autor wspomniał o BF3, GTA4 więc sądziłem że chodzi o PC do gier. Nawet w temacie pisze " czy dobry komputer do gier". Nikt nie mówi że pc do niczego, ale do gier to on nie jest :D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

\Nikt nie mówi że pc do niczego, ale do gier to on nie jest :D

Komputer znalazłeś na śmietniku czy to gotowiec z biedronki?

Tyle w temacie...

Kupno czegoś pokroju HD7770 załatwiłoby sprawę gier.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...