Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Japońskie i Chińskie medy.

Klo0ps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie Który med X jest lepszy? Chiński czy japoński? W obu liniach jestem na V (prawie VI) tierze. Powiedzcie która linia jest lepsza i ile mniej więcej zajmie wbicie X tieru cały czas grając tymi czołgami. (mam 1700 WN8 w xvm).

Opublikowano

Jak jesteś mocno zielonym graczem to zrób STB-1, lepiej wykorzystasz jego potencjał.

Opublikowano

są to 2 zupełnie inne medy i obydwa są bardzo dobre. 121 ma największą wartość bojową (najlepszy pancerz i najmocniejsze działo(najmocniejsze nie znaczy najlepsze... aczkolwiek jest świetne:P). Jednak to nie pancerz na medach jest ważny tylko mobilność i działo i opuszczanie działa i camo :P na niektórych mapach opuszczanie działa sprawia, że nic nie można zrobić tym czołgiem. STB również ma świetne działo, jest mobilniejszy, dobra depresja, świetny do gry na wieże, która czasami coś dingnie ogólnie bardziej polecam stb. (tylko nie zniechęć się czołgami do 8 tieru :P)

W czym jest jego potencjał? Dane pancerze marne, ale z tego co mi wiadomo wieża odbija.

Pancerz na medach nie jest najważniejszy :P Leo ma 0 pancerza i jest najlepszy :) Aczkolwiek pancerz na wieży się przydaje :P a akurat na wieży stb trochę pancerza ma... (121 ma lepszą wieże ale co z tego jak nie opuści działa :P)

Opublikowano

Chyba odpuszczę sobie te linie na jakiś czas. Zrobię jakieś 2-3k bitew + może trochę golda się kupi i za wolny exp to wybadam chociaż do VII lub VIII tieru.

A może Leopard? Gdyby porównać wszystkie te czołgi to który jest najlepszy? Leopard również wchodzi w grę :) (ew E50M)

Opublikowano

Jak nigdy nie grałeś medami to zdecydowanie 1 linią powinna być ta do objecta-140. najbardziej uniwersalny med. zarówno do objeżdżania jak i snajpienia jak i grania na wieże (za jakimś nasypem czy coś bardzo ciężko nas przebić)

op działko

szybkostrzelność robi wrażenie ale wcale nie jest op. To nie działo leoparda czy objecta 140, że z 500m w ruchu się strzela albo: wychelenie się-strzał-schowanie się   :P tylko wychylenie się-3 sekundy skupiania-kalafior :P

Podsumowując dla doświadczonych "medziarzy" Leopard lub STB1-1 dla bardziej początkujących object-140.

Opublikowano

Ja jestem doświadczony na medach. Mam dwa IX amerykańskie, T-62a, Już prawie zbadane E-50, Grywam T-54, i niedługo mógłbym mieć też Indien Pz.

Leoparda nie ogarniasz skoro masz mało bitew. Zrób sobie z medów na początku T-62A lub Ob.140.

Pewnie mnie źle zrozumiałeś w wcześniejszym poście. Mi nie chodziło o to że zrobię bitwę nr 3000 tylko że zagram kolejne 3000

Czyli jak jestem doświadczony to najlepszym wyborem jest Leo?

Opublikowano

Leo... najszybszy, najmobilniejszy (te kocie ruchy :D) najlepsze działo, najlepszy zasięg widzenia, dobre opuszczanie działa, dobre camo... czego chcieć więcej ? :D pancerza? e tam :P

Opublikowano

Moim pattonem wydoiłem ostatnio Isa-7 na pełnym hp (objechałem) po czym zrobiłem to samo z E-75 który miał trochę ponad połowę hp. Ja nie straciłem na tym nic oprócz amunicji :P Pancerz nie jest aż tak ważny na medach chociaż jest też fajnym dodatkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...