Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zniakające tekstury

kapko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od niedawna (chyba) mój minecraft zaczął "świrować". Nie odpalałem go dobry miesiąc, ale kiedy naszła mnie ochota zagrać pojawił się całkiem nieznany mi bug. Na zdj. wszystko widać 

post-675893-0-01689200-1409164694_thumb.png

Opublikowano

Start --> Uruchom (albo pasek wyszukiwania Windows 7) --> wpisz polecenie dxdiag i enter. Przejdź pod zakładkę ekran i podaj swoją kartę graficzną. Być może nie masz najnowszych sterowników.

8372383248.png
Opublikowano

ATI Mobility Radeon HD 5470 najgorsze jest to, że kiedy miałem formata sterowniki ze strony producenta nie chciały się wgrać  <_< ale pogmyrałem coś w necie i znalazłem

Opublikowano

Tak jak napisał LeeSinor - pobierz nowe sterowniki.

Skoro mówisz, że tak długo nie używałeś MC - zaktualizuj go oraz javę, która jest niezbędna do jego działania.

Opublikowano

Dodam, że sterowniki, jave i minecrafta mam aktualne. To nie dzieje się tak od razu, że wchodzę do gry i już nic nie ma, tylko po ok. 10-15 sekundach gry.

Opublikowano

Może masz jakiegoś moda i dlatego tak się dzieje?

Zaktualizuj sterowniki karty graficznej.

Usuń całego .minecaraft i zainstaluj ponownie.

Zaktualizuj javę.

Zaktualizuj cały system - podaj nam specyfikacje.

Używasz podstawowej, czy innej tekstury ? Może to wina właśnie jej.

Opublikowano

Gram na minecraft by zyczu 1.7.10 standard mods czyli optifine i cos tam jeszcze, wygląda na to, że rozwiązałem problem wystarczy wyłączyć poziom mipmappingu 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...