Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do nagrywania.

EasyDead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałem się was zapytać jakie są koszta złożenia komputera czyt. całej jednostki centralnej dostosowanej do gry w gry wysokiejjakości oraz nagrywania filmów z tych właśnie gier.

Np. Chciałbym bez lagów nagrywać BF3, BF4, GTA V, ile by to wyniosło?

Drogie takie komputery są?

Mógłby ktoś poświęcić chwile czasu i złożyć mi takiego kompa do grania i nagrywania filmików? + jaki byście monitor polecili do 24 cali?

No i do tego jaki internet by mi się przydał? Nie chodzi mi o streamowanie tylko o nagrywanie z gier online i wrzucanie na YT.

Opublikowano

Do obsługi tych gier potrzebujesz minimum karty na poziomie GTX 750 Ti/R9 270. Mowa tu o graniu na FHD + wysokich detalach. Nagrywanie przy low-medium raczej nie jest atrakcyjne dla widza.

http://www.morele.net/inventory/info/NN6knD/

Te 2350 PLN wypadałoby, a żebyś dysponował ;)

O widzę bardzo fajny zestaw jak na tę cene. A jak z graniem? Na full mi BF4 pójdzie na tym? I jak z nagrywaniem bo bf3 to raczej da rade nagrywać na pełnej mocy a co z lepszymi grami?

Opublikowano

mmmm... Obstawiałbym BF4 na Wysokich na 50-60 FPS przy nagrywaniu z możliwymi spadkami,  poza nagrywaniem może dałoby na Ultra w 50 FPS wyciągnąć :)

Oczywiście zalecam kupno Avermedia Gaming czy jakoś tak, bo słyszałem że odciąża komputer.

Opublikowano

mmmm... Obstawiałbym BF4 na Wysokich na 50-60 FPS przy nagrywaniu z możliwymi spadkami,  poza nagrywaniem może dałoby na Ultra w 50 FPS wyciągnąć :)

Oczywiście zalecam kupno Avermedia Gaming czy jakoś tak, bo słyszałem że odciąża komputer.

40-50fps to on bedzie mial na ultra bez nagrywania na r9 270X, na r9 270, dobrze jak bedzie mial stale 35-40fps. Dolozy do tego nagrywanie programami typu action czy fraps to powinien zapomniec o ultra. Nagrywanie paskudnie pożera FPS. Dobry sprzęt do nagywania gier w fullhd naprawde sporo kosztuje (takie 3 - 3.5k to minimum mysle.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...