Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre głośniki

DarHor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Potrzebuję jakiś dobrych głośników do kompa. Takie aby nadały się do normalnego użytku przy komputerze do muzyki oraz żeby nadawały się na jakąś małą domówkę. ;P Możecie polecić coś najlepszego w cenie 400 zł? Wiem że to nie są kokosy. ;P 

Opublikowano

Polecam Edifier R2600, opłaca się dołożyć te 100/150 zł ;)

Zawsze opłaca się dołożyć.. Ale bardziej chciałbym coś w cenie 400 zł.   :P

Opublikowano

Polecam Edifier R2600, opłaca się dołożyć te 100/150 zł ;)

Serio? To już 2 standardowe kolumny + wzmacniacz za 300zł są lepsze od nich, a za 600zł miażdżą je. Wbudowany wzmacniacz pozostawia wiele do życzenia, głośniki to jakieś chińczyki ze sklepu za 5zł, a przetworniki to jakaś masakra. Do wad dołożę też, że przy wyższych poziomach głośności, trzeba operować bass/treble - szczególnie treble trzeba zgonić do poziomu mniejszego niż 0, bo się robi nieciekawie wysoko i wychodzą wszystkie niedoskonałości chińczyków.

To jest moja opinia na ich temat, używam je od dokładnie roku i już nie mogę się doczekać kiedy wpłynie więcej mamony to od razu zmieniam ten syf.

Opublikowano

W tej cenie używane Logitechy Z2300 (nastawione głównie na miażdżący bas, wokal i stereofonię też mają niezłą) lub Microlab Solo7c (bardzo ładne, równe granie, ze świetną stereofonią, basik również dobry, ale potrzeba do nich duży pokój i na pewno nie są do odsłuchu przy biurku).

Solo7c są głośniejsze od Z2300 i nie mają przesteru powyżej 70%. Ale jak mówiłem, duży pokój, przynajmniej 2 metry od siebie kolumny i 2-3m od słuchacza.

Opublikowano

Poszukaj używek Logitech z2300, ciężko tak w ciemno walić głośnikami bez wiedzy czego od nich wymagasz.

Od głośników wymagam aby dobrze i głośno grały. :P żeby nie zaczynały skwierczec przy większej głośności. I żeby dużo hałasu robiły. :P Oczywiście w granicach ceny.
Opublikowano

Ostatnio kupiłem Głosniki Genius SW-HF 5.1 4500. Grają bardzo dobrze (jak dla mnie), dźwięk czysty, subwoofer też daje radę i to nieźle ;D

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

DarHor. Jeśli mają grać głośno i nie trzeszczeć na high volume to zainteresuj się produktami microlaba. Małe biurkowe Solo6c lub FC330/FC530, jeśli masz gdzie rozstawić to Solo7C (używane w tym budżecie). Ja wybrałem te ostatnie, niedługo dojadą i zobaczymy jak to gra. Ludzie chwalą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...