Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer dla gracza 2000 zł

KuTaZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie potrzebuje nowego komputera pod gry za około 2000zł . Najlepiej abym mógł go w przyszłości upgreadować.

Na ile lat wystarczy mi taki sprzęt?

Opublikowano

Powiem tak za 2000 zł nie za bardzo najlepiej wydać 3200 zł sprzęt za 2000 zł starczy na 3 lata , za 3200 zł na 5-6 lat , a za :D 10 tys zł na jakieś 13 lat <- ale technologia idzie ciągle do przodu  więc nie wiadomo czy nawet komputer za 10 tys starczy . Kończąc uzbieraj jeszcze 1k zł i potem pomyśl nad nowym kompem jeśli go chcesz upgreadować. 

PCU: Intel core 2 Quad Q6600 @ 4.5

RAM: Good Ram 4x2GB                                                           <- Kocham Takie Dinozaury  :D

GPU: Nvidia GT 630 Afrox ddr3

M-B: P5B Deluxe 

Opublikowano

@L0X0S K.O.M.P

Beznadziejny zestaw. Po co mu Devils cannon to po 1. Po 2 ta plyta glowna tego proca nie obsluguje. Kiepski zasilacz, grafika budżetowa. Ogolnie c*****y zestaw. 

Moja propozycja:

http://www.morele.net/inventory/info/PqHOIq/

Jak cena rażąco wyjeżdza poza budżet, kup 4gb ramu, choć to będzie ograniczało ten zestaw. Na obecną chwilę odpalisz wszystko na ultra (oprócz watch dogs, ma naprawde słabą optymalizacje). Ale wg mnie, warto doplacic do 8gb.

Opublikowano

Super...Po 1. Ta płyta obsługuje ten procesor po 2. Zasilacz jest dobry, tak samo twój wysmienity VERO! Miałem do dyspozoycji 2k a nie 2200, Po 3 przeklenstwami nic nie zrobisz ino udowodnisz swój poziom inteligencji... Pozdrawiam ciebie fachowcu 

Opublikowano

Z systemem czy bez?

Wstępnie: http://www.morele.net/inventory/info/rCmA6D/

Ten zestaw najbardziej interesujący, lecz 2 pozostałe też są ciekawe. Mam co do tych zestawów pytanie czy mógłbym pojechać sobie np. do komputronika lub innego sklepu komputerowego i tam kupić sobie taki zestaw ? Na przesyłke trzeba czekać a pozatym nie lubie zakupów internetowych :D

Opublikowano

W komputroniku zapewne wyjdzie dużo drożej. Co ci się nie podoba w kupieniu przez internet? Wysyłasz kasę i już, na morele możesz sobie dodać usługę montażu czyli do domu przysyłają ci już gotowy zestaw. Szybciej, prościej i taniej.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Komputroniki bajty etc jebią na cenach jak mogą. Radeon r9 290 kosztuje 1500zl (nówka), oni chcieli mi za 2400 sprzedac. Nie mam pytan poprostu.

@3xUP

Po 1, zobacz sobie moc tego twojego zasilacza na linii +12V, nie bede tlumaczyl wiecej, jak nie rozumiesz czemu ten zasilacz pod devils cannyona to kupa, to trudno.

Po 2, ta płyta NIE OBSŁUŻY fabrycznie devils cannions, jedynie po upgrade biosu, o co trzeba poprosić w sklepie, i do tego sklepy nie zawsze to robią, więc nie pierdol głupot prosze cie.

Po 3, vero jest ok, taka tansza wersja Deusa. Moze i silentiumPC to gówno a nie marka, ale ten zasilacz ma mocniejszą linię +12V oraz CERTYFIKAT SPRAWNOSCI! 

Opublikowano

W komputroniku zapewne wyjdzie dużo drożej. Co ci się nie podoba w kupieniu przez internet? Wysyłasz kasę i już, na morele możesz sobie dodać usługę montażu czyli do domu przysyłają ci już gotowy zestaw. Szybciej, prościej i taniej.

Zobaczyłem, że morele ma punkt w sąsiednim mieście, więc z tym problem nie będzie :)

Komputroniki bajty etc jebią na cenach jak mogą. Radeon r9 290 kosztuje 1500zl (nówka), oni chcieli mi za 2400 sprzedac. Nie mam pytan poprostu.

@3xUP

Po 1, zobacz sobie moc tego twojego zasilacza na linii +12V, nie bede tlumaczyl wiecej, jak nie rozumiesz czemu ten zasilacz pod devils cannyona to kupa, to trudno.

Po 2, ta płyta NIE OBSŁUŻY fabrycznie devils cannions, jedynie po upgrade biosu, o co trzeba poprosić w sklepie, i do tego sklepy nie zawsze to robią, więc nie pierdol głupot prosze cie.

Po 3, vero jest ok, taka tansza wersja Deusa. Moze i silentiumPC to gówno a nie marka, ale ten zasilacz ma mocniejszą linię +12V oraz CERTYFIKAT SPRAWNOSCI! 

To ja w końcu nie wiem jaki zestaw wybrać, i ten zły i ten zły ?

Opublikowano

Żaden nie jest zły, poprostu kolega wyzej podał zestaw z kiepskim stosunkiem cena/wydajność do tego wadliwie zlozony, wiec musialem go skorygowac to tyle. Ja bym bral zestaw odemnie, ale to ty masz pieniądze, ty decydujesz. Gwarantuje, ze z mojego zestawu będziesz zadowolony.

Opublikowano

Czytam, czytam i nie mogę wyjść z podziwu jakie pierdoły niektórzy tutaj wciskają. @Jamnik007 zanim cokolwiek zaczniesz bronić to dowiedz się co oznacza w tym przypadku certyfikat i moc na linii 12v.

Do autora. Masz wybór między zestawem dinka a zestawem LOXOS. Do tego dinkowego dopłać już do tego ZM-T4. Jednak ostrzegam że karta pokroju R9 280 się tam nie zmieści więc najlepiej byłoby Zalmana Z1. Do loxosowego zmień procesor na i5-4590. Ta sama wydajność przy niższej cenie i masz zestaw mniejwięcej w budżecie. Do karty R9 270 można dopłacić ale jeśli wystarczy Ci środków. I oczywiście zestaw jamnikowy ze zmienionym zasilaczem na coś pokroju TT 530W, właśnie niżej wspominany Antec albo Corsaira VS 450 z Esc.pl

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Czytam, czytam i nie mogę wyjść z podziwu jakie pierdoły niektórzy tutaj wciskają. @Jamnik007 zanim cokolwiek zaczniesz bronić to dowiedz się co oznacza w tym przypadku certyfikat i moc na linii 12v.

Do autora. Masz wybór między zestawem dinka a zestawem LOXOS. Do tego dinkowego dopłać już do tego ZM-T4. Jednak ostrzegam że karta pokroju R9 280 się tam nie zmieści więc najlepiej byłoby Zalmana Z1. Do loxosowego zmień procesor na i5-4590. Ta sama wydajność przy niższej cenie i masz zestaw mniejwięcej w budżecie. Do karty R9 270 można dopłacić ale jeśli wystarczy Ci środków. I oczywiście zestaw jamnikowy ze zmienionym zasilaczem na coś pokroju TT 530W, właśnie niżej wspominany Antec albo Corsaira VS 450 z Esc.pl

To może mi ktoś taki zestaw zrobić na morele.net ? A tak ps : to czy za złożenie musze dopłacić ? , jeśli tak to ile ?

Opublikowano

Broń Cię Boże kupować GTX 750 Ti w takiej cenie :D

Tylko R7 265, szczególnie że model MSI kosztuje 529 PLN - jest to wydajniejsza GPU od pierwszego Maxwella na 28nm firmy nVidia.

http://www.morele.net/inventory/info/iGicAw/

Trzeba będzie dopłacić 50 PLN, ale moim zdaniem warto to zrobić.

Jeżeli chcesz, żeby montaż był darmowy (notabene będzie kosztował 1 PLN), to dodaj sobie do tak złożonego koszyka usługę montażu:

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/ i wpisz kod: O7SAKMMCBS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...