Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać na Tibia Real w dzisiejszych czasach?

Redes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem Gra na Facc to żadna gra.. mega ograniczenia.

Facc nic nie zdziała w świecie Tibii.

Ja osobiście własnie expie 3 botki które kiedyś jeszcze mi dadzą wkońcu peeełny świat tibi a nie tylko w kółko te same monotonne expy na faccu :)

Jeśli chcesz naprawde zagrać w tibie to albo zrób jak ja albo kup pacca, 

Świat ? Jeśli chodzi o stawianie botków to napewno lepiej na non-pvp ale mnie nudzą servery non-pvp mimo to że sie wku*wiam jak rano patrze a moje botki dedają od pk.. ale własnie w tym cała rozrywka

Klasa ? jeśli to Twoje pierwsze konto to nie polecam paladyna bo sie wykosztujesz, zrób na przykład druida :) (albo knighta jako botki, bo jeśli to ma być Twoje main konto i only Facc to nie rób knighta)

Solo / Grupa > Wiadomo że w grupie razniej :) ale samemu tez idzie coś ugrać na początku ale potem jest o wiele lepiej i łatwiej podpiąć sie do jakiejś gildi :)

Opublikowano

Granie Facc to ciężka sprawa i w końcu sam z siebie kupisz pacc :P

A jeżeli miałbyś zaczynać to wyszły 2 nowe światy więc lepiej tam grać, wszystko będzie tanie na low lvl bo wszyscy zaczynają od zera.

Profesja to już zależy od Ciebie w jakiej byś się dobrze czuł :) Najlepiej sie boci knightem, mega profit na wyższym lvlu ma palek a ms/ed szybko bije lvl z tankami i solo też.

Ogólnie na świat tibii lepiej wpadać z ekipa, jest to bardzo ciekawsza gra, solo będziesz miał ciężko ubić jakiegoś gracza a z ludźmi wpadacie po kolesia i typa nie ma.

Zrób tak ja uważasz co to świata i profesji a ekipe tak czy siak może znajdziesz na tym serwerze :)

graphic.png

Opublikowano

Moim zdaniem Gra na Facc to żadna gra.. mega ograniczenia.

Facc nic nie zdziała w świecie Tibii.

Ja osobiście własnie expie 3 botki które kiedyś jeszcze mi dadzą wkońcu peeełny świat tibi a nie tylko w kółko te same monotonne expy na faccu :)

Jeśli chcesz naprawde zagrać w tibie to albo zrób jak ja albo kup pacca, 

Świat ? Jeśli chodzi o stawianie botków to napewno lepiej na non-pvp ale mnie nudzą servery non-pvp mimo to że sie wku*wiam jak rano patrze a moje botki dedają od pk.. ale własnie w tym cała rozrywka

Klasa ? jeśli to Twoje pierwsze konto to nie polecam paladyna bo sie wykosztujesz, zrób na przykład druida :) (albo knighta jako botki, bo jeśli to ma być Twoje main konto i only Facc to nie rób knighta)

Solo / Grupa > Wiadomo że w grupie razniej :) ale samemu tez idzie coś ugrać na początku ale potem jest o wiele lepiej i łatwiej podpiąć sie do jakiejś gildi :)

Ehh, połowa twoich zdań jest nieprawdziwa.

Najlepiej na start grać paladynem/knightem jeżeli nie inwestujesz realnymi pieniędzmi.

Cała przyjemność z gry to, że padasz na bocie? No to lipa, bo ja nie widzę żadnej przyjemności w boceniu.

@topic

Na facc także warto, najlepiej zacznij grać paladynem, na jakimś świecie pvp z małą ilością osób.

Czy grupa, czy nie to zależy od Ciebie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

A czemu nie. Jeszcze Tibia warta jest odpalenia. Wybierz serwer, który Tobie odpowiada, my nie wiemy, czy wolisz PvP/Npvp/E-pvp.

PS. Na nowe serwery, które powstały wczoraj nie wejdziesz przez parę dni (pacc).

Opublikowano

Najlepiej na start grać paladynem/knightem jeżeli nie inwestujesz realnymi pieniędzmi.

Cała przyjemność z gry to, że padasz na bocie? No to lipa, bo ja nie widzę żadnej przyjemności w boceniu.

@topic

Na facc także warto, najlepiej zacznij grać paladynem, na jakimś świecie pvp z małą ilością osób.

Z tym boceniem to się całkowicie zgadzam. ;) chyba jednak zdecyduje sie na palka pvp ;) tylko podajcie świat bo ja nie ogarniam teraz tibi :) dawno graem

Opublikowano

@topic

Na start może i tak ale co dalej ? masz np. 30lvl Knightem i nie masz zamiaru kupować pacca, co zrobisz ? bez praktycznie żadnego skilla ani czaru ?

a co do przyjemności z padania to coś za coś, zbierasz kase na takim serverze ale potem na main koncie masz większą przyjemność,

To tylko "MOJE" zdanie ale według mnie granie na non-pvp to ciepłe kluchy, według mnie to nudne ale powtarzam to tylko moja opinia i wcale nie musi byś dobra ani właściwa

Opublikowano

Powiem Ci , ja ostatnio po 4 latach , kupiłem premium i tak loguję sie od czasu do czasu , poexpić na superstaminie , pogadać ze starymi znajomymi , porobić questy , jest dużo nowych questow , miejscówek , zależy co masz na myśli czy warto , jak chcesz maniaczyć to może poczekaj na dniach mają być retro servery , czyli stary system pvp , jak za dawnych czasów , tam może bytć zabawa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...