Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pod World of tanks

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem jeszcze inny zestaw: 

Procesor:  Intel I3 4150 BOX LGA 1150

Płyta główna:  AsRock H81M

Pamieć RAM:  Kingston 4 GB 1600 MHz CL9  

Karta graficzna:  MSI Radeon R9 270 TwinFrozr IV

Dysk twardy:  Seagate Barracuda 1000 GB, SATA III,(ST500DM002) 

Napęd DVD:  Asus DRW-24F1ST

Obudowa:  Zalman Z3 Black 

Zasilacz:  SilentiumPC Vero L1 500W

Pogram na wysokich z wystarczającą ilością fpsów by się płynnie grało? Wybrałem tańszy bo nie musi chyba być taki dobry komputer za około 2k  żeby mieć te ultra 40+ fps, taki myślę, że wystarczy do przyjemnego grania. Nawet ktoś pisał o BF4, że mi wejdzie na wysokich co jest także dobrą wiadomością dla mnie jednak nie mam pewności;/ I przy okazji zrobiłby ktoś ten zestaw na morele? 

http://www.morele.net/inventory/info/udOR9v/  pogram w World of Tanks na wysokich z wystarczającą ilością fpsów do płynnego grania? 

Opublikowano

@ileśtam x UP

Apropo tego G3258 to to jest średni wybór. Odpalisz go tylko na z97, a płyta pod takie cos to 450zł minimalnie, a wydajność średnia. Jak chcesz to co prawda mozesz, ale ja jednak wolalbym i3.

A do wszystkich którzy piszą i3 nie jest do gier itp. Każdy procek jest do gier. Gre nie obchodzi kto zapewnia moc obliczeniową, liczy się tylko ilość wykonywanych obliczeń, więc skończcie p********, że cos nie jest do gier, błagam.

Opublikowano

@ileśtam x UP

Apropo tego G3258 to to jest średni wybór. Odpalisz go tylko na z97, a płyta pod takie cos to 450zł minimalnie, a wydajność średnia. Jak chcesz to co prawda mozesz, ale ja jednak wolalbym i3.

A do wszystkich którzy piszą i3 nie jest do gier itp. Każdy procek jest do gier. Gre nie obchodzi kto zapewnia moc obliczeniową, liczy się tylko ilość wykonywanych obliczeń, więc skończcie p********, że cos nie jest do gier, błagam.

A no widzisz, naczytali się że i5 do gier a i3 nie, i teraz będą mówić że mi GTA san andreas na i3 nie pójdzie bo nie jest do gier xD

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Odpalić to możesz kosiarkę. Ten pentium będzie działał na każdej innej płycie z 1150 tylko podkręcisz go tylko na Z97, które kupisz już za 350zł (porządnego Z97-G43)

PS: Specjal dla Ciebie. I3 nie jest do gier tak samo jak pentium, celeron i atom. Tylko na i3 i Pentiumie gra jest dość możliwa. Do grania jest dedykowany i5 więc trochę precyzji odpowiedzi się kłania ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Znalazłem jeszcze inny zestaw: 

Procesor:  Intel I3 4150 BOX LGA 1150

Płyta główna:  AsRock H81M

Pamieć RAM:  Kingston 4 GB 1600 MHz CL9  

Karta graficzna:  MSI Radeon R9 270 TwinFrozr IV

Dysk twardy:  Seagate Barracuda 1000 GB, SATA III,(ST500DM002) 

Napęd DVD:  Asus DRW-24F1ST

Obudowa:  Zalman Z3 Black 

Zasilacz:  SilentiumPC Vero L1 500W

Pogram na wysokich z wystarczającą ilością fpsów by się płynnie grało? Wybrałem tańszy bo nie musi chyba być taki dobry komputer za około 2k  żeby mieć te ultra 40+ fps, taki myślę, że wystarczy do przyjemnego grania. Nawet ktoś pisał o BF4, że mi wejdzie na wysokich co jest także dobrą wiadomością dla mnie jednak nie mam pewności;/ I przy okazji zrobiłby ktoś ten zestaw na morele? 

http://www.morele.net/inventory/info/udOR9v/  pogram w World of Tanks na wysokich z wystarczającą ilością fpsów do płynnego grania? 

Tak, pograsz w WoTa, Bfa i inne najnowsze gry, co do wysokich w bf4, to nie byłbym tak optymistycznie do tego nastawiony, jeśli mówimy o pełnych wysokich i mapce 64 graczy.

Przestańcie się kłócić co jest dedykowane do gier a co nie, bo w auchan, czy allegro też mówią, że "do gier tylko to" a potem się okazuje, że paint ledwo działa.

Teraz taka porada dla wszystkich, nie patrzcie się na opis, czy GMAING w nazwie, patrzcie się na TESTY, tak samo jak niektórzy twierdzą, że na Xeonach, czy profesjonalnych kartach graficznych przeznaczonych do renderowania etc. nie da się grać, bo mają inny opis.

TESTY i tylko testy, bo marketingowcy sprzedadzą Wam byle szajs, żeby tylko zarobić, a się może okazać, że w tej samej cenie był produkt x razy lepszy.

I tak, na I3 też da się grać, tak samo jak na pentiumie, tyle że na niższych wymaganiach graficznych.

Wracając do tematu, piszcie konkretnie do zestawu a nie udowadniajcie sobie nawzajem kto ma rację a kto nie, bo z tego nic dobrego nie wyniknie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tak, pograsz w WoTa, Bfa i inne najnowsze gry, co do wysokich w bf4, to nie byłbym tak optymistycznie do tego nastawiony, jeśli mówimy o pełnych wysokich i mapce 64 graczy.

Przestańcie się kłócić co jest dedykowane do gier a co nie, bo w auchan, czy allegro też mówią, że "do gier tylko to" a potem się okazuje, że paint ledwo działa.

Teraz taka porada dla wszystkich, nie patrzcie się na opis, czy GMAING w nazwie, patrzcie się na TESTY, tak samo jak niektórzy twierdzą, że na Xeonach, czy profesjonalnych kartach graficznych przeznaczonych do renderowania etc. nie da się grać, bo mają inny opis.

TESTY i tylko testy, bo marketingowcy sprzedadzą Wam byle szajs, żeby tylko zarobić, a się może okazać, że w tej samej cenie był produkt x razy lepszy.

I tak, na I3 też da się grać, tak samo jak na pentiumie, tyle że na niższych wymaganiach graficznych.

Wracając do tematu, piszcie konkretnie do zestawu a nie udowadniajcie sobie nawzajem kto ma rację a kto nie, bo z tego nic dobrego nie wyniknie.

Mnie osobiście te dopiski odstraszają :D Jak widzę słuchawki, klawiaturę czy chociażby podzespoły z "GAMING" w nazwie to nawet nie wchodzę bo w 50% to syf nic nie wart, a reszta to dobry, lecz przepłacony sprzęt ;) A co do tematu, tak jak mówiłem, nie polecam i5 - niski wzrost wydajności w stosunku do ceny ( oczywiście tylko w tym przypadku  :D )

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Co do twojego pierwszego zdania to o którym komputerze mówisz xD?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...