Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie dziala wentylator na procesor.

Fr4yta

Pytanie

Opublikowano

Witam, wczoraj czyscilem komputer wszystko dzialalo. Dzis odpalam komputer gdy wlaczylem strasznie sie przegrzewa ;c i sie wylacza. Zauwazylem ze nie dziala wentylator na procesor. Nasmarowalem wentylator i wlacza sie tylko przy starcie komputera :( a puzniej sie wylacza i tak jak by chcial sie wlqczyc lecz sie nie wlacza.

Dzis pojade po nowy wentylator.

Moje pytanie czy oplaca aie wymieniac ten wentylator czy co jeszcze moge zrobic?!

:)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Kupiłem nowy za 15zł wielki wydatek i działa :)

Dzięki :)

No i dobrze. Na przyszłość myśl co robisz ^_^

Gość kamil40013
Opublikowano

Czym go smarowałeś ?

Spróbuj nim lekko zakręcić i popatrz, czy nie hamuje zbyt szybko i czy nic go nie blokuje.

Gość kamil40013
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAnonymousX84

No wlasnie szybko staje, smarowalem go dzis tylko smarem. Zakrecam nim i on idzie ale nagle staje tak jak by cos go blokowalo.

Widocznie popsułeś -.-

Ja zawsze używam oleju wazelinowego do smarowania wentylatorów i nie z nim nigdy problemu :) . Wydaje mi się, że smar nie nadaje się, do takich rzeczy.

604721409069541394701.jpeg

ps. A na starcie włącza się tylko dlatego, bo leci z pełną mocą. Jest to test wentylatorów. Problem polega na tym, że wentylator jest zbyt zablokowany, aby wystartować na mniejszych obrotach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...