Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Zakonów (Server + Client(MiniGUI))

Join

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System jest lekko zaczęty i u mnie na serwerze będzie bardziej rozbudowany, jest dość prosty w edycji, także...
może ktoś to rozbuduje jakoś fajnie :) jest to w 100% moja własna praca, więc nie p********, że było.
13536499415760451235.png61984577869598163509.png50173059207330438705.png76781117156849082666.png
i o to MiniGUI: :)
40047170475655372285.png

więc tak:
game.py(root)
pod:

"MyShopPriceList"        : self.__PrivateShop_PriceList,

wklejamy:

"SetZakon"                : self.__SetZakon,

pod:

def __XMasBoom_Boom(self):
        x, y, z = player.GetMainCharacterPosition()
        randX = app.GetRandom(-150, 150)
        randY = app.GetRandom(-150, 150)

snd.PlaySound3D(x+randX, -y+randY, z, "sound/common/etc/salute.mp3")

wklejamy:

def __SetZakon(self, data):
        constInfo.ZAKON = data
        self.interface.wndInventory.UpdateZakonInSlot()

constinfo.py
dodajemy:

ZAKON = "Zakon: Brak"

w uiinventory.py
pod:

self.wndMoneySlot = self.GetChild("Money_Slot")

wklejamy:

self.wndZakon = self.GetChild("Zakon")
            self.wndZakonSlot = self.GetChild("Zakon_Slot")

pod:

self.wndMoneySlot = 0

wklejamy:

self.wndZakon = None
        self.wndZakonSlot = None

pod:

def RefreshItemSlot(self):
        self.RefreshBagSlotWindow()
        self.RefreshEquipSlotWindow()

wklejamy:

def UpdateZakonInSlot(self):
        import constInfo
        ciura = str(constInfo.ZAKON)
        self.wndZakon.SetText("Zakon: " + ciura)

pakujemy rooty

teraz tak, ja mam w locale_pl wy mozecie miec w uiscript:

invntorywindow.py
dam wam swoje, bo nei chce mi sie tlumaczyc centymetr po centymetrze co gdzie i jak, jezeli ktos jest choć troche kumaty to se ogarnie, bo ja mam tu jeszcze ap shop itd, wiec wam by sie rozmiary nei zgadzaly..

http://wklej.to/ecMXY

i to na tyle w kliencie

QUEST:

http://wklej.to/G1RRJ
Opublikowano

według mnie troche bez sensu jak zwykła misja idz zabij a dostaniesz bonus ale łap plusa :)

chodziło głównie o urozmaicenie tego questa stąd "MiniGUI" :) ja to u siebie zrobie całkiem inaczej i całkiem bardziej rozbudowane o klienta itd :)

Opublikowano

Całkiem ciekawa sprawa co prawda żeby było bardziej przydatne trzeba bardziej rozbudować te GUI i questa pod to więc może i zaczerpnę z tego pomysł.

I oczywiście like ;)

Opublikowano

Całkiem ciekawa sprawa co prawda żeby było bardziej przydatne trzeba bardziej rozbudować te GUI i questa pod to więc może i zaczerpnę z tego pomysł.

I oczywiście like ;)

co rozumiesz poprzez rozbudowanie bardziej? :p powiedz to może przerobie :D

Opublikowano

co rozumiesz poprzez rozbudowanie bardziej? :P powiedz to może przerobie :D

Jak znajdę chwile czasu to jeszcze nad tym pomyśle xD ale myślę też o jakiś punktach typu PO/AP etc dodatkowych misjach dla każdego z "zakonu" i pewnie coś by się jeszcze znalazło

Opublikowano

Jak znajdę chwile czasu to jeszcze nad tym pomyśle xD ale myślę też o jakiś punktach typu PO/AP etc dodatkowych misjach dla każdego z "zakonu" i pewnie coś by się jeszcze znalazło

właśnie o to mi też chodzi, chce zrobić całe okno pod buttonem i taki mały panel zarządzania, może by zrobić dużo więcej zakonów i jakiś liderów, albo żeby gracze zakładali zakony, poza gildiami, jakies inne specjalne wymagania, jakies lacznie 5 gildii 10 osobowych w zakon i do tego panele dla graczy, zobaczymy co mi wyjdzie^^ w sumie miłoby było z kims porobić coś na source od 0 metka zaczac, bo pomyslow pelno, ale samemu siedzac i robiac to nuda.. :/

Fajnym urozmaiceniem byłoby gdyby serwer był naprawdę stabilny i organizowane byłyby bitwy zakonów :)

Ogólnie spoko :P

Całkiem ciekawy pomysł :)

Opublikowano

Fajnym urozmaiceniem byłoby gdyby serwer był naprawdę stabilny i organizowane byłyby bitwy zakonów :) 

Ogólnie spoko :P

No z tym też się zgodzę coś w stylu wojny królestw tylko wtedy pytanie czy 3 zakony i nie ważne królestwo czy może np 9 zakonów i po 3 z każdego z królestwa

"właśnie o to mi też chodzi, chce zrobić całe okno pod buttonem i taki mały panel zarządzania, może by zrobić dużo więcej zakonów i jakiś liderów, albo żeby gracze zakładali zakony, poza gildiami, jakies inne specjalne wymagania, jakies lacznie 5 gildii 10 osobowych w zakon i do tego panele dla graczy, zobaczymy co mi wyjdzie^^ w sumie miłoby było z kims porobić coś na source od 0 metka zaczac, bo pomyslow pelno, ale samemu siedzac i robiac to nuda.. :/"

Nie tyle co nuda ale też dużo na to trzeba czasu poświęcić ;c a jednak też każdy chce mieć czas dla siebie a nie ciągle na kompie przed metinem ;x

Opublikowano

No z tym też się zgodzę coś w stylu wojny królestw tylko wtedy pytanie czy 3 zakony i nie ważne królestwo czy może np 9 zakonów i po 3 z każdego z królestwa

zawsze można zrobić i 100 zakonów :), w panelu dla gracza liste osób z danego zakonu(nick, lvl, funkcja(?)- do wymyslenia ;) ), a quest i system oprzeć na bazie mysql i naprawde fajnie to rozbudować :)

Nie tyle co nuda ale też dużo na to trzeba czasu poświęcić ;c a jednak też każdy chce mieć czas dla siebie a nie ciągle na kompie przed metinem ;x

Czasu to ja mam dużo.. na mapy, klienta, questy, tylko grafika u mnie odpada :D Swoją drogą lubie siedzięc, ale praca z 1/2 osobami naprawdę ogarnietymi już byłaby spoko :)

Chciałbym wszystkie okna przerobić na nowy design i wszystkie nowe mapki etc :)

Opublikowano

Jestes gownem.

Ogolnie fajne ale gowno bo twoje.

Ja bym dopisal informacje o zakonach chodzico to ze kazdy daje inne bony.

Dodatkowo zrobil bym aby po kliknieciu w te okienko nad yangami pojawialo sie gui z poziomem od 1-10 i szkolenie taka hierarchie jebnac od kmiecia do wladcy danegio zakonu.

Ale i tak jestes uber p e d a l e m

GG-36573557

1797821.jpeg

Opublikowano

No tak naprawdę wszystko można strasznie rozbudować tylko trzeba mieć wyobraźnię umiejętności i mnóstwo wolnego czasu ;c

albo czas , albo umiejetnosci, im wieksze umiejetnosci tym mniej czasu musisz na to poswiecic :D

Jestes gownem.

Ogolnie fajne ale gowno bo twoje.

Ja bym dopisal informacje o zakonach chodzico to ze kazdy daje inne bony.

Dodatkowo zrobil bym aby po kliknieciu w te okienko nad yangami pojawialo sie gui z poziomem od 1-10 i szkolenie taka hierarchie jebnac od kmiecia do wladcy danegio zakonu.

Ale i tak jestes uber p e d a l e m

o wlasnie.. zapomnialem dopisac jakie bony :/ w quescie

no nawet spoko :P
Opublikowano

albo czas , albo umiejetnosci, im wieksze umiejetnosci tym mniej czasu musisz na to poswiecic :D

o wlasnie.. zapomnialem dopisac jakie bony :/ w quescie

no nawet spoko :P

Jak na pierwsze prace tez oceniam je całkiem okey w porównaniu do tego co ludzie wystawiają choćby na MPC xD

I zaraz się zabiorę za edycje tego systemu może coś ciekawego wyjdzie ;p

Opublikowano

Brak pomysłu na nazwę serwera - a c**j dam dungeonmt2. xD

I dodawaj pc.delqf do questów bo nie ładnie tak inaczej.. :P

A wybór tak/nie (albo jakikolwiek dwuopcyjny wybór) możesz zapisać:

if select(locale.yes,locale.no) == 1 then

odstęp zamiast say() to [ENTER] w say'u.

A target kasuje się po nazwie targetu a nie po id npc! (id podane w stringu xD)

ALE DOBRA ROBOTA ANYWAY. :P

Opublikowano

Brak pomysłu na nazwę serwera - a c**j dam dungeonmt2. xD

I dodawaj pc.delqf do questów bo nie ładnie tak inaczej.. :P

A wybór tak/nie (albo jakikolwiek dwuopcyjny wybór) możesz zapisać:

if select(locale.yes,locale.no) == 1 then
odstęp zamiast say() to [ENTER] w say'u.

A target kasuje się po nazwie targetu a nie po id npc! (id podane w stringu xD)

ALE DOBRA ROBOTA ANYWAY. :P

oj, dzieki za rady, nie pisze questow, znaczy jak musze to napisze tak jak w tym wypadku :P

po co dawac delqf, skoro on dziala tylko na ten quest? :P

w sumie jedyny qf jaki mozna tu usuwac to killcount, bo zakon_nazwa musi zostac :P

Opublikowano

oj, dzieki za rady, nie pisze questow, znaczy jak musze to napisze tak jak w tym wypadku :Ppo co dawac delqf, skoro on dziala tylko na ten quest? :Pw sumie jedyny qf jaki mozna tu usuwac to killcount, bo zakon_nazwa musi zostac :P

Żeby wywalić z tabelki quest cały niepotrzebny szit.

Opublikowano

Fajnie wymyśliłeś nawet :D może skorzystam i powodzenia z urozmaiceniem tej pracy :P

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

empire = 6 miało nick w kolorze takim jak npc (zielony), empire = 5 w takim kolorze jak moby (? już nie pamiętam) a 4 nie miało kolorku wiec dawał czarny nick.

sygnatura2.png

Opublikowano

empire = 6 miało nick w kolorze takim jak npc (zielony), empire = 5 w takim kolorze jak moby (? już nie pamiętam) a 4 nie miało kolorku wiec dawał czarny nick.

mozna by te zakony polaczyc w jakis sposob z monarcha moze i nawet + porobic panele w grze do tego, sporo mam pomyslow na to :D
Opublikowano

Zrobiłem coś podobnego 2 lata temu, ale u mnie to było na całkiem innej zasadzie, wykorzystywałem empire 4-6 :P

http://www.mpcforum.pl/topic/697260-vm-metin2-new-episode-monasteries/

Niestety cały system zgubiłem gdzieś po formacie :(

Ja kombinowałem używając rang typu szlachetny, rycerski etc. Jak dla mnie są one zbędne. Nie miałem tylko czasu i cierpliwości, by blokować przypływ punktów rangi przy expieniu lub zwyczajnym staniu w mieście.. Pomysł dobry, ale w pełni wykorzystać to mogą Ci, co używają binki z source, by te wybrane zakony wyrzucić nad nick postaci.

Opublikowano

Ja kombinowałem używając rang typu szlachetny, rycerski etc. Jak dla mnie są one zbędne. Nie miałem tylko czasu i cierpliwości, by blokować przypływ punktów rangi przy expieniu lub zwyczajnym staniu w mieście.. Pomysł dobry, ale w pełni wykorzystać to mogą Ci, co używają binki z source, by te wybrane zakony wyrzucić nad nick postaci.

osobiscie sam sie bawie na source, to co tutaj dalem inku to tylko zaczyn dla ludzi, ktorzy by chcieli to sobie bardziej rozbudowac :) Ja dalem przyklad questem jak to mozna zrobic banalnie i funkcjonalnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...