Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi na esl 1vs1

Szokron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zależy jaki czołg wybierze przeciwnik. Ale w większości przypadków 110. Czasami is-3 (ale na czołgi z 1500 hp. bo jak ktoś ma 1550 to is-3 ma 4x390=1560... i często rng robi tak, że trzeba 5 strzałów... a 110 też 5 strzałów bo 5x320=1600 ale jak szybko strzela...). Oczywiście jak można (a w 90% przypadków nie można bo zbyt op) to kv-5 (najlepszy dpm i najwięcej hp.)(oczywiście miastowe mapy). Na niektórych mapach gdzie można hulldown wykorzystać to t32 czasami biorą. Oczywiście ESLa 1v1 gra się ht ale grałem też, że można było MT to wtedy object 416.

PS. DaveeK grałeś esla?? bo po tym co napisałeś to wątpię :D kv-4 ma najmniejszy dpm a hp też wrażenia nie robi (też na 5 strzałów od 110) a pancerz też zbytnio golda nie odbije... nie pamiętam kiedy ostatni raz spotkałem ten czołg

PS2. Na początek polecam is3 bo 110 mało osób ogarnia kontowanie (przede wszystkim sides crap) :)

Opublikowano

Kv-4 jest najlepsiejszy!

Każdy może mieć swoje zdanie i je szanuje (każdy lubi co innego) ale...Szokron jeśli chcesz coś w ESLu osiągnąć to... nie słuchaj go! :D

Opublikowano

IS6 ?

Jedyny plus to szybkostrzelne działo, ale czasami nawet z golda się dingie od t32, z 110 nie ma żadnych szans.

Nie jeden pojedynek tym czołgiem wygrałem ;)

Opublikowano

Nie jeden pojedynek tym czołgiem wygrałem ;)

na randomie ale nie na esl...to jest całkiem co innego. byś wyjechał is-6 to by cię wyśmiali. z golda wszystko łapiesz (a np. is-3 może odbić wieżą). 110 trudno przebić z jego penetracją (nawet dolna płyta czasami dingnie...tak... wiem, że ty nie masz problemu, żeby trafić mu we właz z 500 metrów...) Poza tym po co piszecie skoro już napisał, że ma tylko t32 i będzie nim grał.

PS. pamiętaj, że na esl MUSISZ mieć:

1.BIA

2.Cole/racje bojowe etc. (dające % dla załogi) zamiast gaśnicy (trzeba podjąć to ryzyko, że możesz się zapalić niestety ale to bardzo rzadko bo bokiem nie wyjeżdżaj 1v1 :P)

3.Moduły to: Dosyłacz (wiadomo :D. wentylacja (musisz osiągnąć najmniejsze przeładowanie jakie się da... każda setna sekunda może zadecydować o losie pojedynku) i... optyka (tak 1v1 na ht optyka :D... jak pierwszy zauważysz wroga i oddasz strzał to już masz dużą szansę na wygraną)

Opublikowano

na randomie ale nie na esl...to jest całkiem co innego. byś wyjechał is-6 to by cię wyśmiali. z golda wszystko łapiesz (a np. is-3 może odbić wieżą). 110 trudno przebić z jego penetracją (nawet dolna płyta czasami dingnie...tak... wiem, że ty nie masz problemu, żeby trafić mu we właz z 500 metrów...) Poza tym po co piszecie skoro już napisał, że ma tylko t32 i będzie nim grał.

PS. pamiętaj, że na esl MUSISZ mieć:

1.BIA

2.Cole/racje bojowe etc. (dające % dla załogi) zamiast gaśnicy (trzeba podjąć to ryzyko, że możesz się zapalić niestety ale to bardzo rzadko bo bokiem nie wyjeżdżaj 1v1 :P)

3.Moduły to: Dosyłacz (wiadomo :D. wentylacja (musisz osiągnąć najmniejsze przeładowanie jakie się da... każda setna sekunda może zadecydować o losie pojedynku) i... optyka (tak 1v1 na ht optyka :D... jak pierwszy zauważysz wroga i oddasz strzał to już masz dużą szansę na wygraną)

ESL nie grałem, ale grałem 1vs1 na zasadach esl. IS-6 jest dobry, ma dobry pancerz, dpm, ale dingi są sporym problemem ;/

Co do modułów, to do optyki się nie zgodzę. Na mapach na których gra się ESL, czyli Lakevill, ensk, himek itp. gra się na krótkie dystanse i zwykły zasięg widzenia zawsze w zupełności wystarcza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...