Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe misje na wrzesień!

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dawno @Juri. wspomniał o misji na Type 62 oraz KV-220. Będzie ona na również na serwerze EU, wiec od 1 września zaczynamy!

Czołgi Średnie:

• Zadać 20k dmg, zniszczyć 25 czołgów i nabić 13,5k bazowego XP w czołgu średnim VI-X tieru (wliczając czołgi premium)
  • Po wypełnieniu misji 5 razy, otrzymuje się dzień konta premium (maksymalnie można zdobyć 3 dni prem)
  • Po wypełnieniu misji 25 razy, otrzymuje się chiński LT VII tieru, Type 62

Czołgi Lekkie:

• Nabić 12k dmg ze spota, zadać 12k dmg, zniszczyć 5 czołgów i zdobyć 12,5k bazowego XP w czołgu lekkim V-VIII tieru (wliczając czołgi premium).
  • Po wypełnieniu misji 5 razy, otrzymuje się dzień konta premium (maksymalnie można zdobyć 3 dni prem)
  • Po wypełnieniu misji 25 razy, otrzymuje się sowiecki HT V tieru, KV220

Czy trzeba nabijać, niszczyć i zdobywać XP. Trzeba te misje można robić raz dziennie czyli mamy 5 dni przerwy maksymalnie.

Ź: http://www.dom1n.com/newsy/nowe-misje-ru/ , http://ftr.wot-news.com/

Opublikowano

szkoda, że nie dadzą jakieś premki 8 tieru... bo chińskich lightów nie mam to nie będę miał załogi a kv-220... po co mi taki czołg :D Bym chciał pograć z noobami to bym kupił kv-1... a kv-220 przecież i tak nie zarobi bo działo tylko z goldem trzeba (i ma słabszą wieże od kv-1)... więc już lepiej kv-1 grać. (czego też nie polecam bo na 5 tierze to jedynie się powkur....... można)

Opublikowano

kv-220 przecież i tak nie zarobi bo działo tylko z goldem trzeba

Nie masz tego czołgu to się zamknij...

W d***e byłeś, gówno widziałeś...

Ja nim jeżdżę bez golda i robię na luzie 1000dmg na bitwę i nic nie dinga... Wystarczy ogarniać grę, a 100 pene ci wystarczy na T5...

Opublikowano

Nie masz tego czołgu to się zamknij...

W d***e byłeś, gówno widziałeś...

Ja nim jeżdżę bez golda i robię na luzie 1000dmg na bitwę i nic nie dinga... Wystarczy ogarniać grę, a 100 pene ci wystarczy na T5...

hehe po co się spinasz pod każdym moim postem? 100 peny to tragiczna wartość i nie muszę nim grać, żeby to wiedzieć... dużo grałem churchillem III i dawałem radę bez złota ale była to dla mnie męka (i tam jest 110 penetracji)(np. t-150 nie dało się NIC zrobić... po prostu musiałem golda dać). Oczywiście, że 1000 dmg można wyciągnąć jak barany czerwone/pomarańczowe i żółte (bo lepszych na tym tierze nie ma) wyjeżdżają bokiem i nie potrafią cię przebić... a ogólnie kv-1 jest lepszym czołgiem i MOIM ZDANIEM nie warto go robić... i nie życzę sobie, żeby jakiś żółty/zielony noob mi pisał "trzeba ogarniać grę" bo uwierz mi, że bardziej ogarniam od ciebie.

Opublikowano

100 peny jest OK, jak nie dajesz rady z ograniczonym MM na tierach V z 110 penetracji to po prostu słabiej grasz. Wystarczy znać weakspoty, starać się strzelać pod możliwie najmniejszym kątem, znać na pamięć grupy pancerza i bez problemu idzie.

Opublikowano

hehe po co się spinasz pod każdym moim postem? 100 peny to tragiczna wartość i nie muszę nim grać, żeby to wiedzieć... dużo grałem churchillem III i dawałem radę bez złota ale była to dla mnie męka (i tam jest 110 penetracji)(np. t-150 nie dało się NIC zrobić... po prostu musiałem golda dać). Oczywiście, że 1000 dmg można wyciągnąć jak barany czerwone/pomarańczowe i żółte (bo lepszych na tym tierze nie ma) wyjeżdżają bokiem i nie potrafią cię przebić... a ogólnie kv-1 jest lepszym czołgiem i MOIM ZDANIEM nie warto go robić... i nie życzę sobie, żeby jakiś żółty/zielony noob mi pisał "trzeba ogarniać grę" bo uwierz mi, że bardziej ogarniam od ciebie.

Męczysz się z 110 pene i twierdzisz, że ogarniasz grę... Sam sobie zaprzeczasz...

Poza tym, skoro lepiej ogarniasz grę, to dlaczego nie wygrałeś konkursu? :v

I skoro lepiej ogarniasz grę, to dlaczego ja nie mam najmniejszego problemu ze 100 pene na T5 z ograniczonym MM, a ty się mega męczysz na T5 ze 110 pene? Wyjaśnij mi...

Poza tym gold ma 121 pene na KW-220, więc dużej różnicy nie robi. Używam go naprawdę w niewielu przypadkach...

Poza tym KW-220 jest OP. Ma dobre działo, a pancerz robi zamieszanie. Nie raz stoję bokiem pod kątem 90 stopni do KW-1, a ten mi nic nie robi :D

Topic:

Misje ogólnie dosyć trudne do wykonania, ale da radę. Spróbuje zrobić Typka 62, to będę miał nareszcie coś do szkolenia załogi z WZty-132.

Opublikowano

100 peny jest OK, jak nie dajesz rady z ograniczonym MM na tierach V z 110 penetracji to po prostu słabiej grasz. Wystarczy znać weakspoty, starać się strzelać pod możliwie najmniejszym kątem, znać na pamięć grupy pancerza i bez problemu idzie.

LOL gdzie napisałem, że nie daje rady z taką peną... napisałem tylko swoje zdanie, że wolał bym, żeby nagrodą był inny czołg bo kv-220 mi nie potrzebny... jak ktoś lubi grać na tych tierach i lubi pancerz to nim grajcie proszę bardzo... przecież ja nie powiedziałem, że ten czołg jest słaby! (napisałem tylko, że kv-1 jest lepszy bo ma lepsze działo i podobny pancerz... słabszy kadłub ale lepszą wieże)  ale widzę, że fioletowy gracz już na tym forum nie może wyrazić swojej opinii bo żółtki wiedzą lepiej... Oczywiście, kv-220 zrobicie dobry wynik ale... zagrajcie sobie jakimś medem 5 tieru... jak spotkacie kv-220 to zobaczycie, że to free frag!!... on was nawet nie zobaczy a wy go całego wyspamujecie... zobaczycie ile większa będzie wasza frajda z gry i wasze statystyki. Dobrze, nie będę się więcej udzielał na tym forum i denerwował żółtych "ekspertów" którzy na forum wszystko wiedzą, znają wszystkie weak spoty ale jakoś dziwne, że nie są fioletowi.... pewnie przez lagi (chociaż ja też gram na lapku 15 fps i net w orange 2 mega) albo "bo ja gram for fun a nie dla statów"...

Opublikowano

KV-1 ma znacznie gorszy pancerz. KV-220 ma 100mm z boku zamiast 75mm i 100-80mm z przodu zamiast 75-40mm. Działko KV-1 jest faktycznie lepsze, ale też OP nie jest.

Opublikowano

LOL gdzie napisałem, że nie daje rady z taką peną... napisałem tylko swoje zdanie, że wolał bym, żeby nagrodą był inny czołg bo kv-220 mi nie potrzebny... jak ktoś lubi grać na tych tierach i lubi pancerz to nim grajcie proszę bardzo... przecież ja nie powiedziałem, że ten czołg jest słaby! (napisałem tylko, że kv-1 jest lepszy bo ma lepsze działo i podobny pancerz... słabszy kadłub ale lepszą wieże)  ale widzę, że fioletowy gracz już na tym forum nie może wyrazić swojej opinii bo żółtki wiedzą lepiej... Oczywiście, kv-220 zrobicie dobry wynik ale... zagrajcie sobie jakimś medem 5 tieru... jak spotkacie kv-220 to zobaczycie, że to free frag!!... on was nawet nie zobaczy a wy go całego wyspamujecie... zobaczycie ile większa będzie wasza frajda z gry i wasze statystyki. Dobrze, nie będę się więcej udzielał na tym forum i denerwował żółtych "ekspertów" którzy na forum wszystko wiedzą, znają wszystkie weak spoty ale jakoś dziwne, że nie są fioletowi.... pewnie przez lagi (chociaż ja też gram na lapku 15 fps i net w orange 2 mega) albo "bo ja gram for fun a nie dla statów"...

ale widzę, że fioletowy gracz już na tym forum nie może wyrazić swojej opinii bo żółtki wiedzą lepiej... 

lewy pls... Wyłączność na pisanie takich głupot ma tylko 1 użytkownik. Chciałbym zobaczyć Twoje fioletowe staty i jak grasz. KV-220 jest lepszy od kv-1, a penetracja w zupełności wystarcza żeby robić 1k dmg. 

Cytując mojego murzyna: l2p

Opublikowano

Pokaż ten swój fioletowy kolorek, najlepiej podaj nick.

Bo po tym co piszesz, to wątpię, abyś ten zielony miał.

Kv-220 jest to dobry czołg, ale dla mnie jest zbyt wolny, kv-1 grałem tylko po to, żeby go kiedyś przejść.

Grałem nim u kolegi na koncie, najlepiej jak rzuci miastową mape, sidescrap i trzymasz całą flankę sam.

Typka chętnie przytulę, bo uwielbiam chińskie piżdziki, mam w planach kupienia też 6t po promocji. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano
Bo po tym co piszesz, to wątpię, abyś ten zielony miał.

a co ja głupiego napisałem... że kv-1 ma lepsze działo i lepszą wieże i jest lepszy od kv-220... oczywiście... kv-220 ma lepszy kadłub ale co z tego... skoro w wieże wchodzi prawie wszystko... to tak jak pisać, że churchill III jest lepszy od kv-1 bo ma lepszy kadłub... ale co mu z jego kadłuba skoro w wieże wchodzi wszystko i ma śmieszne działo... To, że ktoś ma inne zdanie od was, to nie znaczy, że to są głupoty... Multi mówi, że 263 to najgorszy czołg jakim grał a inni się nim jarają (np. Pawlus) i to znaczy, że Multi jest noobem... nie... jest fioletowy.

Opublikowano

a co ja głupiego napisałem... że kv-1 ma lepsze działo i lepszą wieże i jest lepszy od kv-220... oczywiście... kv-220 ma lepszy kadłub ale co z tego... skoro w wieże wchodzi prawie wszystko... to tak jak pisać, że churchill III jest lepszy od kv-1 bo ma lepszy kadłub... ale co mu z jego kadłuba skoro w wieże wchodzi wszystko i ma śmieszne działo... To, że ktoś ma inne zdanie od was, to nie znaczy, że to są głupoty... Multi mówi, że 263 to najgorszy czołg jakim grał a inni się nim jarają (np. Pawlus) i to znaczy, że Multi jest noobem... nie... jest fioletowy.

To że jest fioletem, to znaczy że nie może być nubem? kYRA z bandą zielonych graczy wygrał z ekipą multiego na drużynówce. Multi nie jest jakimś op playerem, spójrz choćby na jego filmy. Rzadko kiedy na randomkach robi dobry wynik.

Opublikowano

To że jest fioletem, to znaczy że nie może być nubem? kYRA z bandą zielonych graczy wygrał z ekipą multiego na drużynówce. Multi nie jest jakimś op playerem, spójrz choćby na jego filmy. Rzadko kiedy na randomkach robi dobry wynik.

Dobra tylko podałem taki przykład... Wszystko co napiszę na tym forum to każdy z gębą od razu... Nawet jak napisałem, że is-6 z premiumów najwięcej błędów wybacza to od razu z gębą do mnie, że is-6 nie wybacza błędów... (można nim nawet bokiem na 6/7 wyjechać i nam nic nie zrobią... skoro is-6 nie wybacza błędów to nie wiem jaki czołg wybacza...). Tak jak napisałem wyżej nie będę się udzielał bo wszystko co mówię jest źle. 

PS.dobra zmieniam zdanie...kv-220 to op czołg... 99 penetracji to prawie najwięcej na 5 tierze (a 121 na goldzie to już całkowite op), bez problemu przebijamy nawet skątowanego t-150. Mobilność jest świetna... nawet żaden LT nas nie objedzie i nie mamy żadnych problemów z dojechaniem na pole bitwy jeśli mamy 80% na wygraną. Wieża (90mm... czyli stockowa z kv-1) jest absolutnie nieprzebijalna nawet dla 6 tierów... zarobki prawie jak na t34 czy JT88. Celność lepsza niż leopard1. Mam nadzieję, że teraz się zgodzicie :)

To że jest fioletem, to znaczy że nie może być nubem? kYRA z bandą zielonych graczy wygrał z ekipą multiego na drużynówce.

Tak tylko multi ma z 95% wygranych drużynówek a kyra z 50/60%... też z nim wygrałem ale to po prostu była wpadka a nie, że za każdym razem by przegrywał... Gdyby tak było to po co by było grać... wystarczyło by spojrzeć na xvma i już...

Opublikowano

@oOlewyOo IS-6 wybacza błędy? Źle wyjedziesz lub na złego wroga i już obrywasz. Nie przycelujesz do końca - nie trafisz w weakspot. I podobne sytuacje. To wszystko to tragedia dla newbie. A np. taki T34 błędów wybacza od... Nie musisz nawet celować w konkretne miejsca, 250 peny wszystko załatwia. Hulldown jest bardzo prosty. Boki są proste, a więc i sidescrap zrobić łatwo. To jest czołg wybaczający błędy.

I co za problem z tym że ktoś się z tobą nie zgadza? To forum, miejsce do dyskusji. Przedstawiaj swoje argumenty, odpowiadaj na cudze - ostatecznie powinniście dojść do zgody, chyba że dyskutujesz z Jurim. On ciebie zwarnuje za wprowadzanie w błąd i tyle.

Opublikowano

[...]zarobki prawie jak na t34 czy JT88[...]

To jest akurat prawda. Za 1k dmg ma się na nim jakieś 30k bez premki, gdzie na JgTigerze za 1k bez premki ma się 30-35k.

Pozdrawiam, robiąc KW-220 2500dmg mam 70k z premką, gdzie taką Jadzią mam z 85k.

A Multi to człowiek farta. Staty nabija sobie na kompaniach i CW, gdzie wysyłają go w dokładne miejsce i dokładnie każą mu co ma robić...

Opublikowano

@oOlewyOo IS-6 wybacza błędy? Źle wyjedziesz lub na złego wroga i już obrywasz. Nie przycelujesz do końca - nie trafisz w weakspot. I podobne sytuacje. To wszystko to tragedia dla newbie. A np. taki T34 błędów wybacza od... Nie musisz nawet celować w konkretne miejsca, 250 peny wszystko załatwia. Hulldown jest bardzo prosty. Boki są proste, a więc i sidescrap zrobić łatwo. To jest czołg wybaczający błędy.

aha nie wiedziałem, że t34 wybacza błędy... rzuci cię jako jedyną 8 w bitwie wyjedziesz na jakiś śmieszny czołg typu cromwell (tak cromwell jest zarąbisty ale chodzi mi, że 6 tier) i zanim go zabijesz to nie masz połowy hp (a jak będzie 2 to nie żyjesz) a isem-6 możesz się z nich co najwyżej pośmiać...

Opublikowano

aha nie wiedziałem, że t34 wybacza błędy... rzuci cię jako jedyną 8 w bitwie wyjedziesz na jakiś śmieszny czołg typu cromwell (tak cromwell jest zarąbisty ale chodzi mi, że 6 tier) i zanim go zabijesz to nie masz połowy hp (a jak będzie 2 to nie żyjesz) a isem-6 możesz się z nich co najwyżej pośmiać...

Nigdy nie miałem problemów Cromwellem z ISikiem-6.

Gąska, druga gąska i po tyłku. I tak do zera...

Inne misje na wrzesień (info niepewne, ale prawdopodobne):

„Przygotuj swoją twierdzę” – misja miesięczna od 03.09 do 01.10

- wygraj bitwę i przeżyj – 2.000 exp

- zdobądź 5.000 exp w trybie Twierdzy, dostań dwie złote gaśnice (dwa razy dziennie)

- ukończ powyższe misje 15x, dostaniesz 250.000 srebra

„Powrót do szkoły” misja tygodniowa od 02.09 do 06.09

- zniżka 50% na sprzęt eksploatacyjny i miejsca garażowe

- zagraj bitwę w trybie random/drużynowym w pojeździe IV+ tieru będąc TOP10 w exp, zgarnij podwójny exp dla załogi

- wygraj dwie randomowe/drużynowe bitwy w niemieckim czołgu tieru IV+ będąc TOP10 pod względem exp, zgarnij czekoladkę (3x na konto)

- wygraj dwie bla bla bla – to samo dla wszystkich nacji

- ukończ powyższe misje przynajmniej raz dla każdej nacji, wygraj dzień premium

„W końcu weekend” event weekendowy od 06.09 do 09.09

- x3 exp za pierwsze zwycięstwo

- 50% zniżka na sprzęt eksploatacyjny

- zniżka na konto premium (3 dni 350g, 7 dni 680g)

- 30% zniżki na standardowe tiery VI-VII

- 15% zniżki na standardowe tiery VIII

- wygraj bitwę w pojeździe tieru IV+ będąc TOP5, zgarnij mnożnik x3 do expa (nie dotyczy pierwszego zwycięstwa)

- będąc TOP10 w randomowej/drużyowej bitwie na tierze IV+ LT zdobądź 25k expa – wygraj optykę

- będąc TOP10 w randomowej/drużyowej bitwie na tierze IV+ MT zdobądź 25k dmg – wygraj stabilizator Mk. 1

- będąc TOP10 w randomowej/drużyowej bitwie na tierze IV+ HT zniszcz 75 pojazdów – wygraj Dosyłacz do dział dużego kalibru

- będąc TOP10 w randomowej/drużyowej bitwie na tierze IV+ TD zdobądź 55k dgm – wygraj lornetkę

- będąc TOP10 w randomowej/drużyowej bitwie na tierze IV+ artą zdobądź 25k dmg – wygraj EGLD (Ulepszony System Naprowadzania)

„Znowu szkoła” event tygodniowy od 09.09 do 13.09

- bądź TOP3 w pojeździe IV+ i zgarnij 25% więcej expa

- podwójne doświadczenie dla załogi w pojazdach IV+

- wygraj dwie bitwy w pojeździe tieru IV+ będąc TOP10, zdobądź złotą gaśnicę i duży zestaw naprawczy – 3x na konto

czołgi od podszewki – ToG II – od 11.09 do 15.09

- publikacja filmiku o ToGu

- 30% zniżki na ToGa

- podwójny exp dla ToGa przy wygranej i TOP10

- zniszcz wrogiego ToGa będąc w TOP10, zgarnij mały zestaw naprawczy

„Szaleństwo połowy miesiąca” event od 13.09 do 16.09

- podwójny exp dla załogi

- 50% zniżki na reset/przeszkolenie załogi

- wygraj 5 bitew w plutonie (TOP5, tier IV+, raz dziennie) zgarnij 5 złotych zestawów naprawczych

- zagraj 15 bitew będąc TOP10 w exp (tier IV+, raz dziennie) zgarnij 5 złotych apteczek

- ukończ powyższe misje chociaż raz, zgarniesz 1 dzień premki

„Bitwa pod Flers-Courcelette” od 16.09 do 20.09 – event upamiętniający pierwszą bitwę z wykorzystaniem czołgu

- wygraj bitwę w czołgu IV+ będąc w TOP5 pod względem expa, dostań podwójne doświadczenie (pierwsze zwycięstwo dnia się nie liczy)

„Absolutorium – impreza” od 20.09 do 23.09

- 50% zniżki na wyposażenie

- 15% zniżki na wszystkie pojazdy IX i X tieru

- zdobądź 50k exp na pojeździe IX i X tieru, będąc TOP10 pod względem expa, dostaniesz 5 złotych zestawów naprawczych (raz na konto)

- zniszcz 20 wrogich pojazdów będąc tierem IX lub X, będąc w TOP10, dostaniesz 5 złotych gaśnic (raz na konto)

- ukończ obydwie misje, dostaniesz skrzynkę naprawczą

„A po szkole, impreza” od 23.09 do 27.09

- zagraj bitwę w trybie random/drużyowym w pojeździe IV+ tieru będąc TOP10 w exp, zgarnij podwójny exp dla załogi

- wygraj dwie randomowe/drużynowe bitwy w niemieckim czołgu tieru IV+ będąc TOP10 pod względem exp, zgarnij czekoladkę (3x na konto)

- wygraj dwie bla bla bla – to samo dla wszystkich nacji

- ukończ powyższe misje przynajmniej raz dla każdej nacji, wygraj dzień premium

„Bitwa pod Arracourt” od 27.09 do 30.09

- 50% zniżki na czołgi standardowe i premium tieru II-V nacji US i niemieckiej

- 30% zniżki na czołgi standardowe tieru VI-VII nacji US i niemieckiej oraz czołgi premium tieru VI-VII nacji niemieckiej

- 25% zniżki na emblematy i inskrypcje

- podwójne doświadczenie dla załogi pojazdów niemieckich i US

- zniszcz przynajmniej jeden pojazd niemiecki, pojazdem US tieru IV+ – 25% więcej expa (to samo dla nacji niemieckiej)

- zniszcz 50 niemieckich pojazdów, pojazdem US tieru IV+ – 10 skrzynek Coli (to samo dla nacji niemieckiej)

Info wzięte ze strony Dom1n.com, ale wiedziałem o tym z FTR. Nie chciało mi się tłumaczyć. xD

Opublikowano

Czołgi Lekkie:

• Nabić 12k dmg ze spota, zadać 12k dmg, zniszczyć 5 czołgów i zdobyć 12,5k bazowego XP w czołgu lekkim V-VIII tieru (wliczając czołgi premium).
  • Po wypełnieniu misji 25 razy, otrzymuje się sowiecki HT V tieru, KV220

Czy trzeba nabijać, niszczyć i zdobywać XP. Trzeba te misje można robić raz dziennie czyli mamy 5 dni przerwy maksymalnie.

Ź: http://www.dom1n.com/newsy/nowe-misje-ru/ , http://ftr.wot-news.com/

Za czołg Średni dostaje się LT VII Tieru.. ładnie.

A Za czołg lekki jakieś marne 3 dni premium..

Opublikowano

Za czołg Średni dostaje się LT VII Tieru.. ładnie.

A Za czołg lekki jakieś marne 3 dni premium..

MARNE 3 DNI PREMIUM?

A KW-220?

Przecież to jest najbardziej OP czołg jakim w życiu grałem (no, może poza T-127)

Pozdrawiam...

Opublikowano

MARNE 3 DNI PREMIUM?

A KW-220?

Przecież to jest najbardziej OP czołg jakim w życiu grałem (no, może poza T-127)

Pozdrawiam...

Tak według mnie marne 3 dni premium, mogli dać chociaż 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...