Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Metin2 czy DayZ w minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanko do Ciebie użytkowniku jaki byś serwer wolał, na którym byś grał DayZ czy Metin2 ?

Pewnie zadasz sobie pytanie jak wyglądałyby te tryby, co nie? Już tłumaczę:

DayZ: Rozgrywka rozpoczynała by się na sprawnie gdzie mielibyśmy do wyboru 2 sposoby teleportacji na mapę :

1. Pojedynczy, po przez wejście do portalu.

2. Grupowy(gdy chcemy zagrać z kolegą/a mi) po przez naciśnięcie przycisku w specjalnym pomieszczeniu.

Na start otrzymywali byśmy:

- bandaż (gdy złamiemy sobie jakąś kończynę, aby zatamować krew),

- pojemnik z krwią (gdy stracimy zbyt dużo krwi możemy umrzeć, aby to ominąć musimy uzupełnić brak krwi.),

- pustą butelkę (musimy zdobywać wodę aby nawadniać naszą postać, lecz są 2 rodzaje wody zatruta i normalna, zdrowa nawadnianie nasz organizm a zatruta powoduje mdłości oraz możemy umrzeć.)

Bazy będą do kupienia za pieniądze na serwerze jaki i za prawdziwe pieniądze. Będzie 5 rodzajów baz:

- mała (Cena 500$, Max. Ilość osób w bazie - właściciel + 1 osoba),

- średnia (Cena 1000$, Max. 3 osoby),

- duża (Cena 1500$, Max. 5 osóB)

- specialna (Cena 11zł, Max. 10 osób. Będą to bazy które będzie się kupowało i przy zakupie będzie możliwość wybraniia wyglądu tej bazy)

- wojskowa (Cena 17zł, Max. 15 osób. Będzie to baza dzięki której będzie można, np: tworzyć swoje zespoły które miałyby zwalczać przewagę nad słabszymi osobami.

Narkotyki, na mapie będą poukrywane w lasach itp. stragany gdzie będzie można zakupić środki odurzające, np: kokaina - będzie dawać nam wysoki skok oraz szybkość.

Zombie, będzie się pojawić na całej mapie z zwiększonym życiem. Pod czas walki z zombie będzie szansa że zombie przeobrazi się w zombie giganta z spektakularnym efektem.

-----------------------------------------

Metin2

Rozrywka rozpoczynała by się w małym pokoiku gdzie wybieralibyśmy klasę, po wybraniu klasy zostali byśmy przeniesieni na mapę. Na mapie byłyby różne potwory z których za zabójstwo otrzymywali byśmy exp który przy większej ilości zamieniałby się na poziomy i co x poziom możnaby zwiększyć poziom naszych skili, oraz pieniądze za którd by można kupować itemy na straganach, zakładać stragany, ulepszać zbroję, bronie.

Questy, za wykonywanie misji byłyby nagrody typu krem lub pieniądze.

----------------------------------

Jeśli macie jakąś propozycje to piszcie.

Proszę nie zwracać uwagi na błędy ponieważ post był pisany na telefonie bez okularów.

Dziękuję za każdą wypowiedź.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Może wymyśl coś nowego?

Serwery DayZ już są tak jak i Metin2

Zrób coś typu Star Wars latające pvp, strzelanie..

Opublikowano

Może będzie to głupi pomysł ale może coś ala DC Universe Online ? Super bohaterowie itp. 

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Serwer wzorowany na Metinie (o ile ciekawie go wykonasz) będzie dobrym wyborem. ;)

Powodzenia z serwerem! ;)

Opublikowano

@refresz

Ja tam nadal trzymam się swego ^^ Na 100 %, nie ma podobnego serwera do DC: ]

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Może wymyśl coś nowego?

Serwery DayZ już są tak jak i Metin2

Zrób coś typu Star Wars latające pvp, strzelanie..

Strzelanie już jest i te twoje latające pvp :P 

HLpSgK.jpgA like sam sie da!?

Opublikowano

Bardziej wolał Bym DayZ ponieważ spodobało mi Sie to kupowanie Baz :3 Tak Możemy poczuć Sie jak dziecko xD Zrób pożądany i AUTORSKI Serwer DayZ ;)

Opublikowano

@Rettiwer cóż... kiedyś miałem sen że zrobiłem serwer coś jak gwiezdne wojny (ale nie że postacie z tej fabuły itd) i na początku gry wybierało sie strone człowiek lub ufo i po wybraniu strony wypierdalało nas na jakąś obcą planete ... 

A tak wgl po chu*j to pisze lol xD 

HLpSgK.jpgA like sam sie da!?

Opublikowano

Moze serwer oparty na Dead Island - Epidemic. Tryb scavenger, 3 teamy po 4 graczy. Masa zombie oraz kilka postaci ze 3-4 skillami. Poziomy konta, postaci oraz pdczas gry. Kilka map oraz ranking w grze, na stronie itd. Mam tego wiele.

Opublikowano

Jestem za serwerem typu Metin2 lecz musi być on dobrze zrobiony czyli system lvl, eq dla danej klasy, moby o różnej sile (podzielone na lvl), różnorodne questy, najlepiej jakieś skille, metiny na mapie. 

Jeśli serwer będzie podobnie zrobiony jak napisałem wyżej to może wypalić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...